• När du försöker överföra en fil som överskrider den maximala storleksgränsen kan du stöta på att filen är för stor för målfilsystemfelet.
 • Genom att ändra ditt filformat från FAT32 till NTFS med en inbyggd Windows-funktion kan du kringgå filbegränsningen på 4 GB.
 • Du kan också dela upp filen i byte med Windows inbyggda kompressor.

Ett verktyg för att öppna dem alla!Populära filformat kräver inte längre specifik programvara. Rättvis ladda ner File Viewer Plus 4 och öppna dem alla i samma miljö. Det här verktyget stöder dokument, media, filer, e-postmeddelanden, kameror, infografik, källkoder och mycket mer. Detta är vad den gör:

öppna alla filer
i samma miljö

Det finns tillfällen då Windows vägrar att flytta en fil eftersom storleken är för stor, oavsett om destinationen har tillräckligt med lagringsutrymme. Varje gång detta görs får användarna ett meddelande om att filen är för stor för målfilsystemet.

Om du står inför liknande problem betyder det att du försöker överföra en fil som är större än 4 GB till ditt USB-minne eller någon annan lagringsenhet. Vi kommer att förklara hur man löser detta problem i den här artikeln.

I den här artikeln

Contents

Varför får jag en fil som är för stor för målfilsystemet?

Användare som har stött på liknande problem har begränsat de möjliga orsakerna till att filen är för stor för målfilsystemet. Nedan är några av de troliga orsakerna:

 • Inkompatibelt filformat – Om målenheten inte är formaterad för att stödja stora filer, även om den har tillräckligt med lagringsutrymme för att spara filen, kommer felet fortfarande att vara bestående.
 • Överför stora filer till ett FAT16-filsystem – För en FAT16 USB-flashenhet är den maximala filstorleken 2 GB. Att skicka enskilda filer som är större än 2 GB kommer att orsaka felet.
 • Överför stora filer till ett FAT32-filsystem – Om din USB-flashenhet eller operativsystemhårddisk är formaterad med FAT32-filsystemet och du överför filer som är större än 4 GB till det, kommer du oundvikligen att upptäcka att filen är för stor för FAT32-filsystemets felmeddelande.

Nu när du vet några av de möjliga orsakerna till att filen är för stor för målfilsystemet, låt oss se hur du åtgärdar problemet.

Hur kan jag fixa att filen är för stor för målfilsystemet?

1. Formatera FAT32 till NTFS på Windows

 1. Anslut din penna driva till datorn.
 2. tryck på fönster + min nycklar för att öppna Filhanterare.
 3. Hitta din enhet, högerklicka på usb-enhet eller extern hårddisk och välj Formatera från menyn.Lösning: Filen är för stor för målfilsystemet
 4. I det Formatera fönster, välj NTFS från Filsystem Rullgardinsmenyn.Lösning: Filen är för stor för målfilsystemet
 5. Klicka på Börja och vänta på att formateringsprocessen är klar.

När processen är klar, försök att kopiera en fil som är större än 4 GB till USB-enheten eller den externa hårddisken. Se dock till att säkerhetskopiera din USB-enhet eller externa hårddisk innan du formaterar den för att undvika dataförlust.

2. Dela filen med Windows inbyggda kompressor.

 1. Högerklicka på mappen eller filen du vill dela och komprimera. Välj Lägg till i fil av alternativen.Lösning: Filen är för stor för målfilsystemet
 2. Under Allmän flik, lokalisera Dela upp i volymer, byte (alternativet som låter dig dela en fil eller mapp).
 3. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja från förinställda profiler eller ange vad du vill maximal utdatafilstorlek.Lösning: Filen är för stor för målfilsystemet
 4. Klicka på OK för att börja komprimera källfilen.

Detta kanske inte är den bästa lösningen, men det är ett av sätten att kringgå filbegränsningen på 4 GB. För att dela stora filer kan du därför använda verktyg som WinRAR.

Ladda ner WinRAR

3. Formatera USB-enhet till NTFS med Diskhantering

 1. tryck på fönster + R nycklar för att öppna Springa kommandodialogrutan. Kille diskmgmt.msc i dialogrutan och tryck på Kom in i.
 2. I diskhantering, högerklicka på usb-enhet eller hårddisk och välj Formatera.Lösning: Filen är för stor för målfilsystemet
 3. Välj i dialogrutan som visas NTFS i det Filsystem låda.Lösning: Filen är för stor för målfilsystemet
 4. Kolla snabbformatering kryssrutan och klicka OK.

Diskhanteringsverktyg är en annan effektiv metod för att formatera USB eller hårddisk.

4. Ändra filsystem med kommandotolken

 1. tryck på fönster + x nycklar för att öppna Snabbinställningsmeny och välj Kommandotolk (admin).
 2. Skriv följande i textfältet och tryck Kom in i: convert C: /FS:ntfs (Se till att ersätta C med den tilldelade enhetsbeteckningen) Lösning: Filen är för stor för målfilsystemet
 3. När konverteringsprocessen är klar, kontrollera om lagringsenheten är konverterad och alla dess filer är intakta.
 4. Om allt är i sin ordning, försök att överföra den stora filen igen.

Genom att använda kommandotolken kommer du att kunna ändra filsystemet utan att behöva formatera din USB-enhet eller externa hårddisk. Om du har problem med att köra kommandotolken som administratör, kolla in vår expertguide för att åtgärda problemet.

Och det är det, hur man fixar filen är för stor för målfilsystemfel. Se till att följa någon av metoderna som anges i den här artikeln.

Om du har några frågor eller förslag, använd gärna kommentarsektionen nedan.