• När Logitech-tangentbordet inte fungerar är det troligtvis ett tecken på problem med anslutningen, föråldrade drivrutiner, motstridiga program eller felkonfigurerade inställningar.
 • Installera först den senaste versionen av tangentbordsdrivrutinen, och om det inte hjälper, prova de andra metoderna här.
 • Ta också reda på hur du återställer ditt Logitech-tangentbord.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Tangentbordet är en av de kritiska kringutrustningarna och eventuella problem med det kan hämma dina framsteg. Många användare har rapporterat att deras Logitech-tangentbord inte fungerar.

Problemet kan vara med både trådbundna och trådlösa tangentbord, även om de med det senare är vanligare och lite komplicerade att hantera.

Men oroa dig inte! Vi har täckt dig. Gå igenom följande avsnitt för att identifiera den bakomliggande orsaken och ta reda på de mest effektiva lösningarna om ditt Logitech-tangentbord inte fungerar.

Contents

Varför fungerar inte Logitech-tangentbordet?

Innan vi går till den faktiska felsökningen är det absolut nödvändigt att du identifierar den underliggande orsaken. Den vanligaste orsaken när Logitech-tangentbordet inte skriver bokstäver är problem med anslutningen.

Dessutom är föråldrade drivrutiner en trolig orsak. Förutom det finns det flera applikationer som är i konflikt med tangentbordets funktion, och det kan sluta fungera när dessa appar körs.

Vissa användare rapporterade också att Logitech-tangentbordet inte fungerar efter att ha bytt batterier. I det här fallet är det mest troligt att de nya batterierna antingen är felaktiga, inte har anslutits ordentligt eller är inkompatibla.

Dessutom erbjuder tillverkaren tangentbord med inbyggda pekplattor. Så du kan stöta på en situation när Logitech-tangentbordet inte fungerar men musen gör det. I det här fallet kan det ha att göra med hårdvaran, men du bör ändå prova lösningarna som listas här.

Observera att det finns andra liknande problem som rapporterats av våra läsare, som vi också kommer att täcka i den här artikeln. De vanligaste är följande:

 • Logitech-tangentbordet fungerar inte i Windows 10/7 – När programmet har tagits bort startar du om din dator och tar sedan ut antingen tangentbordet eller mottagaren från din maskin.
 • Logitech-tangentbordet fungerar inte på Mac – Ta ut batterierna och Unifying Device och vänta i fem till tio sekunder.
 • K750 Logitech-tangentbordet fungerar inte – Problemet med att Logitech K750-tangentbordet inte fungerar beror vanligtvis på drivrutinen.
 • K350 Logitech-tangentbordet fungerar inte – När batterierna i ett Logitech-tangentbord blir låga är det en av de mest typiska orsakerna till att tangentbordet helt plötsligt slutar fungera.
 • K780 Logitech-tangentbordet fungerar inte – Du kan åtgärda problemet där ditt Logitech K780-tangentbord inte fungerar genom att uppgradera drivrutinen för tangentbordet.
 • K270 Logitech-tangentbordet fungerar inte – Att bara installera om drivrutinen bör lösa det här problemet åt dig.
 • K520 Logitech-tangentbordet fungerar inte – Om den sammanhållande mottagaren har en knapp märkt Återställ eller Anslut, bör du trycka på den knappen.
 • Logitechs tangentbord fungerar inte med Bluetooth – Du kan lösa det här problemet genom att först stänga av tangentbordet, sedan vända det så att batterifacket är vänt mot dig och slutligen ta bort batteriet.
 • Logitechs tangentbord fungerar inte men musen gör det – Den enklaste lösningen på problemet med en trådlös Logitech-mus som plötsligt slutade fungera är att ta ut den sammanhållande mottagaren och batterierna och lämna dem utanför musen i cirka fem sekunder.

Nu när du har en grundläggande förståelse för problemet, låt oss gå till de mest effektiva lösningarna för det.

Vad gör jag om Logitech-tangentbordet inte fungerar?

Anteckningsikon
NOTERA

Om ditt tangentbord inte fungerar alls, använd det virtuella tangentbordet i Windows för att utföra korrigeringarna som listas här.

1. Några grundläggande kontroller

Som diskuterats tidigare är problem med anslutningen den främsta anledningen till att ditt Logitech-tangentbord inte fungerar. Om det är ett kabelanslutet tangentbord, se till att kabeln är ordentligt ansluten och att den inte är skadad. Vi har redan täckt korrigeringarna för problem med Bluetooth-tangentbord.

Om detta inte fungerar är nästa steg att kontrollera om problemet ligger i tangentbordet eller datorn (programvaran). För att göra det, anslut tangentbordet till en annan dator och kontrollera om det nu fungerar. Om det gör det, anslut den till den problematiska datorn och prova metoderna som anges härnäst.

Men om ditt tangentbord inte fungerar på andra datorer också, ligger problemet troligen i det och du kan överväga att reparera eller byta ut tangentbordet. Kontrollera de bästa tangentborden för Windows-enheter.

2. Uppdatera tangentbordsdrivrutinen

 1. Högerklicka på Start knappen eller tryck på Windows + X att starta Kraft användare menyn och välj Enhetshanteraren från alternativen som listas här.Enhetshanteraren för att fixa att logitech-tangentbordet inte fungerar
 2. Dubbelklicka på Tangentbord ingång för att se felet Logitech tangentbord.Tangentbord
 3. Högerklicka på den och välj Uppdatera drivrutinen från snabbmenyn.Uppdatera drivrutinen för att fixa att logitech-tangentbordet inte fungerar
 4. Välj sedan Sök automatiskt efter drivrutiner i Uppdatera drivrutiner fönster.Sök automatiskt efter drivrutiner
 5. Vänta tills operativsystemet hittar och installerar den bästa tillgängliga drivrutinen på systemet.

Drivrutiner är en viktig del av programvaran och problem med dem kan göra att enheten inte fungerar som den ska. Så om ditt Logitech-tangentbord inte fungerar, uppdatera drivrutinen direkt.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om Enhetshanteraren läser De bästa drivrutinerna för din enhet är redan installeradekan du leta efter nya versioner på tillverkarens webbplats.

Du kan också prova att köra en dedikerad drivrutinsuppdatering som DriverFix. Den kan identifiera nya versioner så snart de släpps. Dessutom kan du aktivera funktionen för automatisk uppdatering för att installera nya drivrutiner automatiskt.

Skaffa DriverFix

3. Kör HID-tjänsten

 1. Tryck Windows + S att starta Sök meny, gå in Tjänster i textfältet högst upp och klicka på det relevanta sökresultatet.Tjänster
 2. Leta upp nu Mänskligt gränssnittsenhet Service här, högerklicka på den och välj Egenskaper.HID-egenskaper för att fixa att logitech-tangentbordet inte fungerar
 3. Klicka på Starttyp rullgardinsmenyn och välj Automatisk från listan med alternativ.Automatisk
 4. Klicka sedan på Start knappen under Servicestatusoch när den börjar köra, klicka på OK längst ner för att spara ändringarna.Börja fixa att logitech-tangentbordet inte fungerar

Tjänsten HID eller Human Interface Device ansvarar för vissa tangenter på tangentbordet tillsammans med en massa andra enheter. Så om Logitechs tangentbordsproblem inte fungerar är begränsat till ett fåtal nycklar, kan körning av tjänsten göra susen.

4. Avinstallera konfliktprogramvara

 1. Tryck Windows + R att starta Springa kommando, typ appwiz.cpl i textfältet och tryck antingen Stiga på eller klicka OK att starta Program och funktioner fönster.appwiz.cpl
 2. Välj nu det motstridiga programmet och klicka på Avinstallera.Avinstallera för att fixa att logitech-tangentbordet inte fungerar
 3. Klick Ja i bekräftelseprompten som visas.Klick
 4. Följ nu instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Ofta är det en motstridig programvara eller applikation bakom Logitech-tangentbordet som inte fungerar. Och för att fixa detta måste du avinstallera appen.

Den verkliga uppgiften här ligger i att identifiera den motstridiga appen. En enkel utväg skulle vara att avinstallera, en efter en, alla appar som installerades ungefär samtidigt som problemet först upptäcktes.

Starta om datorn efter varje gång, och i samma ögonblick som ditt Logitech-tangentbord börjar fungera var appen som avinstallerades senast boven. Du kan nu installera om de andra apparna som tagits bort under hela övningen.

5. Inaktivera funktionen Filter Keys

 1. Tryck Windows + jag att starta inställningar app och välj Tillgänglighet från flikarna i navigeringsfönstret till vänster.Tillgänglighet
 2. Klicka nu på Tangentbord till höger.Tangentbord
 3. Stäng av reglaget bredvid Filtrera nycklar alternativet för att inaktivera funktionen.Inaktivera filternycklar för att fixa att logitech-tangentbordet inte fungerar

Filtertangenter är en funktion i Windows, som när den är aktiverad ignorerar upprepade tangenttryckningar. Detta hjälper användare med handskakningar att skriva lätt. Om funktionen är aktiverad kan du stöta på problem när du skriver och det kan verka som att Logitech-tangentbordet inte fungerar i Windows 10/11.

Hur återställer jag mitt trådlösa Logitech-tangentbord?

Det finns många sätt att återställa Logitech-tangentbordet beroende på modell. För Logitech K380slå på tangentbordet, tryck på Esc + Otryck igen Esc + Ooch slog till slut Esc + B. Om återställningen lyckas blinkar en vit lampa tre gånger längst upp på tangentbordet.

För vissa andra modeller måste du stänga av tangentbordet, trycka och hålla ned Esc slå på den och släpp sedan nyckeln efter fem sekunder.

För att ta reda på de exakta stegen för att återställa ditt Logitech-tangentbord när det inte fungerar kan du kontrollera manualen som följde med det eller besöka tillverkarens webbplats.

Dessa är alla sätten du kan lösa problem bakom att ditt Logitech-tangentbord inte fungerar. Så nästa gång du märker ett problem med det, kom ihåg att felsöka istället för att kassera tangentbordet direkt.

Ta också reda på vad du ska göra om Windows 11 PC inte upptäcker tangentbordet.

Tveka inte att berätta vilken fix som fungerade för dig i kommentarsfältet nedan.