• Om din Chromebook inte laddar mer än 1 % kan det vara ett stort problem eftersom det hindrar dig från att använda din enhet optimalt.
 • Du kan prova att uppdatera Chromebook till den senaste versionen och förhoppningsvis lösa det fel som är kopplat till problemet.
 • Annars måste du se till att strömkabeln och laddningsporten fungerar perfekt.

Många av våra läsare har rapporterat att deras Chromebook inte laddar mer än 1 %. Batteriet i din Chromebook tar slut och när laddaren är ansluten fastnar den till 1 %.

I den här guiden kommer vi att ge dig några lösningar och eventuellt försöka lösa problemet. Låt oss gå direkt in i det.

Contents

Varför laddar inte min Chromebook mer än 1 %?

Att åtgärda Chromebook-batteriproblem kommer inte att vara ett problem eftersom alla märkes-Chromebooks kör ChromeOS. Nedan följer några vanliga orsaker till att din Chromebook inte laddas:

 • Batteriet fungerar inte som det ska – Den bästa möjligheten är att din Chromebooks batteri är problematiskt eller nästan dött och orsakar problem.
 • ChromeOS-problem – Vissa programvaruproblem med ChromeOS kan också utlösa flera problem med din enhet, inklusive Chromebook som inte laddas mer än 1 %.
 • Laddningsporten är skadad – Laddningsporten på din Chromebook är skadad, vilket är anledningen till att din bärbara dators batteri inte laddas.
 • Chromebook får inte ström ordentligt – Om du inte använder originalladdaren kommer din enhet inte att laddas korrekt.

Låt oss kontrollera de allmänna och avancerade lösningarna och kontrollera om detta löser problemet eller inte.

Vad kan jag göra om min Chromebook inte laddar mer än 1 %?

Här är några snabba lösningar som du kan tillämpa och eventuellt åtgärda problemet.

 • Starta om din Chromebook och kontrollera om den kan ladda din enhet eller inte.
 • Stäng av din Chromebook helt och ladda den i detta tillstånd.
 • Kontrollera skicket på strömkabeln och laddningsporten och se till att allt är bra.

Om dessa åtgärder inte löste problemet, låt oss tillämpa de avancerade lösningarna och lösa denna Chromebook som inte laddar mer än 1 %.

1. Starta om din Chromebook

1.1 Metod 1

 1. Stäng av din Chromebook.
 2. tryck på Uppdatering och Tvinga knapparna tillsammans tills enheten startar om.Laddar inte Chromebook mer än 1 %? Hur man fixar det
 3. När din Chromebook startar släpper du Uppdatering knapp.

Det här är det vanligaste sättet att starta om en Chromebook. Men om din Chromebook är ett annat märke, till exempel Samsung eller Asus, föreslår vi att du kollar in den andra metoden nedan.

1.2 Metod 2

 1. Stäng av din Chromebook.
 2. Dra ur nätsladden från uttaget.
 3. Ta bort batteriet från din Chromebook och vänta en stund.
 4. Återanslut batteriet och anslut laddningskabeln.

2. Växla din Chromebook till återställningsläge

 1. Stäng av din Chromebook.
 2. Tryck Esc + Uppdatering + Tvinga knappar samtidigt för att sätta på din Chromebook Återställningsläge.Laddar inte Chromebook mer än 1 %? Hur man fixar det
 3. Anslut strömkabeln till din Chromebook och stäng locket.
 4. Vänta tills uppladdningen är klar.
 5. När batteriindikatorn visar full laddning öppnar du locket och startar om Chromebook.

Många av våra läsare har rapporterat att att sätta Chromebook i återställningsläge och sedan ladda den bärbara datorn hjälpte dem att lösa problemet med att Chromebook inte laddas mer än 1 %. Vi föreslår att du också provar detta och förhoppningsvis löser det problemet.

3. Kontrollera batteriets status

 1. Anslut din Chromebook för laddning och slå på den.
 2. Tryck Kontrollera + Alt. + t för att öppna Chrome OS-terminalen.
 3. Skriv följande kommando och tryck Kom in i. battery_test 1
 4. Det tar några minuter för Crosh att diagnostisera batterinivåerna.
 5. Titta på Batteriet laddas. linje. Om du ser Batteriet håller på att laddas urdå är det något problem med batteriet.Laddar inte Chromebook mer än 1 %? Hur man fixar det

När du ser att batteriet tar slut på Crosh-terminalen kan du prova att byta strömkabeln och se om detta löser problemet med att Chromebook inte laddas mer än 1 %. Om inte är det dags för dig att ta din Chromebook till en verkstad och byta ut batteriet.

4. Uppdatera Chromebook

 1. Öppna Sökruta.
 2. Kille Uppdatering och öppna Sök efter uppdateringar sökresultat.Laddar inte Chromebook mer än 1 %? Hur man fixar det
 3. Under Google Chrome operativsystem sidhuvudet, klicka på Sök efter uppdateringar knapp.Laddar inte Chromebook mer än 1 %? Hur man fixar det
 4. Om en ny uppdatering är tillgänglig installerar du den och startar om din Chromebook.

Ofta kan någon underliggande programvarubugg eller bugg störa din enhets funktion. Det är troligt att något fel gör att din Chromebook inte laddas mer än 1 %.

Uppdatera din Chromebook till den senaste versionen och kontrollera om detta hjälper till att lösa Chromebook som inte laddar mer än 1 % problem.

Det är allt från oss i den här guiden. Vi jämför Chrome OS med Windows 11 och förklarar vilket som är bättre om du är förvirrad mellan de två.

Låt oss veta i kommentarerna nedan vilken av lösningarna ovan som löste problemet åt dig.