• Om du kan inte initieras disken, kan det vara en felaktig inställning eller så har enheten dåliga sektorer.
 • En ny tom disk kommer inte att initieras, du kan helt enkelt formatera den och sedan kan du använda den.
 • Se till att kontrollera diskens status om du inte kan initiera hårddisken genom att återansluta den.
 • Om ingen lösning fungerar och du inte kan initiera disken kan det vara ett allvarligt maskinvaruproblem.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Problem med att initiera en helt ny hårddisk är lätta att lösa genom att helt enkelt formatera den i GPT- eller MBR-partition.

Men vad ska man göra om en en gång fullt fungerande disk inte initieras? Tja, knappt någonting. Men innan vi överlämnar och formaterar enheten finns det några saker vi kan prova.

Först och främst, se till att du anslutit alla minneskort och USB-minnen från din PC eller bärbara dator.

Om du kan inte initiera disken i Windows 10, prova stegen nedan för att lösa problemet.

Contents

Varför kan jag inte initiera min externa hårddisk?

Tja, du bör definitivt veta att problemet med disken som inte initieras vanligtvis uppstår oväntat i alla Windows-versioner där ute, så du är inte den enda som upplever det.

När det händer kan din externa hårddisk visa oallokerat utrymme eller ingenting om diskkapaciteten i Diskhantering.

Som ett resultat kan du inte öppna och komma åt data på den här disken. Vi är också på väg att visa dig de främsta orsakerna som kan leda till denna olyckliga situation.

 • Virus eller skadlig programvara: En systeminfektion kan mycket väl leda till sådana situationer, så se till att hålla din enhet skyddad.
 • Dåliga sektorer: Vi vet alla att en av de vanligaste orsakerna bakom fel på en extern hårddisk är förekomsten av dåliga sektorer, vilket kan orsaka läs-/skrivproblem.
 • Felaktig hårdvaruanvändning: Även om många av oss gillar att hoppa över det här steget, rekommenderas det starkt att innan du kopplar ur lagringsenheten väljer du Säkert ta bort hårdvara och Mata ut media. Vi rekommenderar också att du inte tar bort enheten mitt under dataöverföringen.
 • Mekaniskt fel: Att lägga märke till klickande ljud inuti enheten och se att din disk fryser kontinuerligt är ett tydligt tecken på ett internt mekaniskt fel som gör att enheten inte fungerar.
 • Strömkabel/USB-port: Vi rekommenderar starkt att du kontrollerar USB-porten och skicket på din datakabel innan du använder lagringsenheten, eftersom ditt systems BIOS inte kommer att upptäcka hårddisken om det finns ett problem med strömkabeln.

Hur fixar jag en disk som inte initieras?

I den här artikeln

1. Se till att disken är online

 1. Högerklicka på Start knappen och välj Diskhantering.diskhantering samsung t5 ssd inte igenkänd
 2. Högerklicka på den oinitierade enheten längst ner till vänster och välj Uppkopplad från den sammanhangsberoende menyn.diskhantering
 3. Försök komma åt enheten.

Notera: Det första du behöver göra är att bekräfta att disken är online. Flash-enheter behöver inte ställas in online när du konfigurerar, men det är inte fallet för vanliga hårddiskar. Så, innan du gör något drastiskt, aktivera enheten med hjälp av stegen ovan.

2. Kör disktest

Kan inte initiera disk: 4 sätt att fixa eller tvinga din enhet

Om disken fortfarande inte initieras, överväg att köra ett disktest. Du kan använda systemresurserna, men vi föredrar att ladda ner och använda ett diagnostiskt verktyg från tredje part i det här scenariot. Vad vi behöver göra är att ta reda på att enheten är fullt fungerande och utan korruption.

Se också till att dina kablar är ordentligt anslutna tillsammans med mjukvaruinspektionen. Om detta är en extern enhet med det bärbara fodralet, ta ut den och anslut den igen. Efter det, ge det ett nytt försök.

Programvarumässigt, försök med något av dessa program för att kontrollera om det finns fel. Det viktiga är att inte initiera enheten manuellt eftersom detta kräver att all data torkas. Och om du har något av värde på den enheten, torka det förmodligen inte som du vill.

3. Försök att fixa enheten

 1. Öppen Diskhantering (som förklaras i den första lösningen).
 2. Högerklicka på den berörda disken och öppna Egenskaper.
 3. Välja Verktyg.
 4. Under Fel vid kontroll avsnitt, klicka Kolla upp.enhetsfel kontrollerar win 10
 5. Proceduren kan ta lite tid beroende på enhetens storlek.

Obs: Om enheten är synlig i Diskhantering kan du försöka reparera den med verktyget Error Checking. Detta kanske fungerar eller inte, eftersom enheten kan se ut som okänd.

4. Initiera enheten

 1. Öppen Diskhantering.
 2. Klicka på den oinitierade skivan längst ner till vänster och välj Initiera disk från den sammanhangsberoende menyn.kan inte initiera disken
 3. Välj den partitionsstil, GPT eller MBR. Det här kommer att torka av allt från disklagringen.kan inte initiera disken
 4. Klicka på Ok och försök komma åt enheten.

Notera: Slutligen, om du inte kan initiera enheten är det enda du kan göra att formatera enheten och börja om från början.

Naturligtvis, innan du gör detta, prova några av de gratis eller betalda återställningsprogramvaran för att få ut dina data. Du kan prova ett av dessa program för att göra det, men tänk på att du knappast kommer att lyckas få 100 % av datan.

Vad ska jag göra om jag inte kan initiera disk i Windows 11?

Om du har uppgraderat till Windows 11 har du förmodligen upptäckt att förutom några nya funktioner och en förbättrad design, skiljer det nya operativsystemet sig inte mycket från det gamla Windows 10.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Och tyvärr ärvde det många av problemen från det gamla operativsystemet, inklusive problemet där systemet inte kan initiera disken.

Lyckligtvis, med samma huvudkärna, kommer alla lösningar vi presenterade ovan för Windows 10 att fungera på Windows 11 med små ändringar på designdelen.

Kan inte initiera disk: 4 sätt att fixa eller tvinga din enhet

Efter att ha åtgärdat problemet med disken i Windows 11 rekommenderar vi också att du öppnar Utforskaren app och utför en Diskrensningsom visas i vår skärmdump ovan.

Den proceduren kommer inte bara att frigöra lite utrymme på din enhet utan också bli av med en del av skräpet som samlats över tiden.

Ovanstående lösningar hjälper dig när som helst kan inte initiera hårddisken i Windows 10 och 11 och vi hoppas att situationen nu har återställts.

Ska jag initiera disk som MBR eller GPT?

Innan du bestämmer dig för vilken partitionsstil du ska välja bör du först veta vad volymen är på din hårddisk.

Så om den är mindre än 2 TB kan du lika gärna initiera den till MBR, eftersom MBR-disken stöder högst 2 TB per partition.

Med det sagt, om det visar sig vara större än 2 TB måste du initiera till GPT för att säkerställa att allt diskutrymme är användbart, men du kan inte alltid göra det.

För att det ska hända måste du också se till att ditt moderkort med UEFI och ditt operativsystem stöder GPT.

Dessutom deklarerade Microsoft officiellt att Windows 11-systemet endast stöder UEFI om du använder funktionen Sök efter uppdatering för att uppgradera till Windows 11 från Windows 10, användare måste välja en GPT-disk för Win 11-uppgraderingen.

Vet att detta felmeddelande kan komma i många former, som vi ska visa dig just nu:

 • Kan inte initiera diskåtkomst nekad
 • Kan inte initiera disk Enheten är inte klar
 • Kan inte initiera disk i Diskhantering
 • Kan inte initiera disk I/O-enhetsfel
 • Kan inte initiera disken. Felaktig funktion
 • Kan inte initiera disk Fatal Device Hardware error
 • Kan inte initiera diskcyklisk redundans

Hur initierar jag en hårddisk utan att förlora data?

För att du ska lyckas med detta måste du använda någon specialiserad hårddiskåterställningsprogramvara som inte bara kan utföra vanlig raderad filåterställning, formaterad dataåterställning och RAW-enhetsåterställning utan också återställa data från otillgängliga diskar, som i det här fallet.

Om du fortfarande inte kan initiera disken, överväg att byta ut den. Den mest troliga orsaken till detta är maskinvarufelet och det är svårt att fixa det.

Du kanske också är intresserad av vår guide om vad du ska göra om hårddisken saknas efter en Windows 10/11-uppdatering eftersom det också är en ganska vanlig händelse.

Detta är allt du behöver veta om du vill kontrollera den initierade disken utan att förlora data, eller om du inte kan komma åt den på grund av att disken är okänd, inte initierad eller oallokerad.

För andra frågor eller förslag, inbjuder vi dig att använda vår kommentarsektion nedan och berätta allt om dem.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.