• Ingen kryssruta i Netplwiz-fönstret anger att den lösenordslösa inloggningsfunktionen är aktiverad på din PC.
 • Du kan stänga av Windows Hello-inloggning och koppla bort jobb- och skolkonton för att aktivera kryssrutan igen.

Microsoft erbjuder användarna möjligheten att välja om de vill logga in på datorn med eller utan att ange ett användarnamn eller lösenord som kan ställas in i dialogrutan för kontoinställningar.

Några av våra läsare har dock rapporterat att det inte finns någon kryssruta för att hantera den här funktionen i egenskapsfönstret för netplwiz.

Contents

Varför saknas kryssrutan i netplwiz?

Microsoft introducerade den lösenordslösa inloggningsfunktionen från Windows 10 och framåt, som låter dig logga in på din dator med Windows Hello Face, logga in med fingeravtryck eller genom att tillhandahålla en säker PIN-kod istället för den traditionella lösenordsmetoden.

Problemet här är att om du aktiverar Windows Hello-inloggningsmetoden eller om funktionen är aktiverad som standard, försvinner kryssrutan Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn automatiskt i dialogrutan control userpasswords2 eller netplwiz.

Så, om du också är en av dem som har problem med den omarkerade rutan i netplwiz-dialogrutan, har den här guiden dig täckt.

Vad kan jag göra om det inte finns någon kryssruta i netplwiz?

1. Inaktivera lösenordslös inloggning i Windows

1.1 Via Registereditorn

anteckningsikon
NOTERA

Att ändra registret är komplicerat. Så innan du implementerar den här lösningen, skapa en säkerhetskopia av ditt Windows-register som kan användas för att återställa om något går fel.

 1. Använd fönster + R genvägstangent för att starta dialogrutan Kör.
 2. Skriv följande kommando i textrutan och tryck OK att utföra den. regedit ingen netplwiz kryssruta
 3. Navigera till följande plats i registerredigerarens fönster: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device
 4. Leta efter DevicePasswordLessBuildVersion knappa in det högra avsnittet. Om du inte kan hitta den, gå någonstans och välj Ny snabbmenyalternativ följt av DWORD (32 bitar) värde.
 5. Byt namn på den nyskapade DWORD (32 bitar) som DevicePasswordLessBuildVersion.
 6. Höger knapp på musen DevicePasswordLessBuildVersion och välj Ändra från snabbmenyn. ingen netplwiz kryssruta
 7. Tilldela 0 i det Värdedata fältet och tryck OK för att spara ändringarna. Ingen kryssruta i Netplwiz? Få tillbaka den i 3 steg
 8. Stäng nu Registereditorn för att starta om din dator för att ändringarna ska träda i kraft.

Om du inte vill modifiera nyckeln själv kan du köra dessa kommandon och få samma resultat.

1.2 Genom kommandotolken

 1. Starta Börja menytyp cmd i sökfältet högst upp och välj Kör som administratör alternativ i sökresultaten. ingen netplwiz kryssruta
 2. Klick Ja om honom User Action Control (UAC) Begär att starta kommandotolken med förhöjda behörigheter.
 3. Skriv eller klistra in följande kommando och tryck Kom in i att utföra den. reg ADD “HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device” /v DevicePasswordLessBuildVersion /t REG_DWORD /d 0 /f ingen netplwiz kryssruta
 4. När du har kört kommandot, avsluta kommandotolksfönstret och starta om datorn.

Gå nu till fönstret för användarkontoinställningar med kommandot netplwiz och leta efter den saknade kryssrutan.

När du ändrar registret för att inaktivera lösenordslös inloggning på ditt system, kommer kryssrutan Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn att visas igen.

2. Inaktivera Windows Hello-inloggning

 1. Starta inställningar applikation med hjälp av fönster + Yo genväg.
 2. Välja konton i den vänstra navigeringsrutan och välj Inloggningsalternativ från höger avsnitt. ingen netplwiz kryssruta
 3. Leta efter För att förbättra säkerheten, tillåt Windows Hello-inloggning endast för Microsoft-konton i detta enhetsalternativ i Ytterligare inställningar och flytta omkopplaren bredvid den på Av placera. Om det här alternativet inte finns, leta efter Gör din enhet lösenordslös alternativet och inaktivera det. ingen netplwiz kryssruta

Nu när du har konfigurerat Windows-inställningarna för att inaktivera Windows Hello-inloggningsalternativet för Microsoft-konton, kommer den saknade kryssrutan överst i netplwiz-fönstret inte längre att döljas.

3. Koppla bort arbets- eller utbildningskonton

 1. Starta inställningar fönster med hjälp av fönster + Yo genväg.
 2. Välja konton i den vänstra navigeringsmenyn och klicka på Tillgång till arbete eller skola alternativ listat i kontoinställningar. Ingen kryssruta i Netplwiz? Få tillbaka den i 3 steg
 3. Leta efter alla konton som för närvarande har lagts till för arbete eller skola. Om du hittar några, klicka på expandera inställningar och tryck på knappen Eliminera knapp.

Att koppla bort arbets- eller skolkonton från din Windows-dator säkerställer att kryssrutan Saknade användare måste ange ett användarnamn och lösenord visas nu i fönstret för netplwiz-användarinställningar. Om arbets- eller skolkontot inte raderas korrekt, kontrollera detta för att lösa problemet.

Det är allt! Vi är säkra på att du enkelt kan lösa problemet med nej-kryssrutan i netplwiz-fönstret genom att prova de rekommenderade lösningarna i den här guiden.

Innan du reser kanske du är intresserad av att veta de enklaste sätten att aktivera automatisk inloggning i Windows.

För frågor eller kommentarer, skriv gärna en kommentar nedan.