• Eftersom .DAT-filer kan vara vad som helst, är problemet att de blir skadade väldigt lätt.
 • Det enklaste sättet att hantera fel i din .DAT-fil är att köra Systemåterställning på din PC.
 • Det finns också ett specifikt kommando du kan utföra för att reparera de skadade .DAT-filerna.
 • Vissa specialiserade antivirusverktyg kan öppna dessa filer och skydda din dator på samma gång.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

.DAT-filer är en kategori av specialfiler, som kan vara bokstavligen vad som helst. Om du i fallet med andra filtillägg vet vilket program som öppnar dem, ja, dessa filer kan vara ett enkelt textdokument eller till och med en bild.

Därför finns det ofta instanser av att .DAT-filen skadas. Detta kan återigen leda till många problem, med den särskilda applikationen som skapade DAT-filen fungerar felaktigt.

Lyckligtvis är det ganska enkelt att åtgärda .DAT-filfelet, med bara några få steg som snabbt kan få dig tillbaka på rätt spår. Fortsätt att läsa snabbguiden nedan för att upptäcka den metod som bäst passar dina behov.

Contents

Hur kan jag åtgärda .DAT-filfelen snabbt?

1. Utför systemåterställning

 1. Typ msconfig i Sökruta för Cortana.
 2. Högerklicka på App för systemkonfiguration från sökresultatet och välj Kör som administratör.
 3. I den Systemkonfiguration windows, välj Verktyg.
 4. Välj Systemåterställning från listan över Verktygets namn tillhandahålls och tryck på Lansera knapp.Hur man fixar skadade .DAT-filer effektivt [Quick Guide]
 5. Följ stegen på skärmen, vilket inkluderar att välja det datum som du vill att ditt system ska återställas till. Naturligtvis måste du välja ett datum innan du först började uppleva problem med .DAT-filen.

Detta är ofta det enklaste sättet att hantera .DAT-filfel, ett som kan ge dig respit för dina problem på snabbast möjliga tid.

En enklare lösning skulle vara att använda ett professionellt tredjepartsverktyg som skannar din dator, åtgärdar alla registerproblem som den hittar och återställer dina systeminställningar till optimala värden.

Skaffa Restoro

2. Utför en SFC-skanning

 1. Slå Windows-nyckel + R att starta Springa dialog ruta.
 2. Typ cmd och tryck Stiga på att starta Windows kommandotolk.
 3. I den Kommandotolken fönster, typ sfc/scannow och tryck Stiga på.Hur man fixar skadade .DAT-filer effektivt [Quick Guide]
 4. Vänta tills processen är klar. Det kan ta några minuter innan skanningen är 100 procent klar.
 5. Starta om din dator och .DAT-filfelen bör vara borta för gott.

Ett annat alternativ för dig att prova är att utföra en sfc-skanning av ditt system för att säkerställa att alla dina filer är i perfekt ordning. Se till att följa stegen ovan för att slutföra denna åtgärd.

Användbart tips för användare

Eftersom .DAT-filer kan vara vad som helst, är problemet att de kan innehålla virus, vilket gör dem till det föredragna formatet för hackare.

Men även för detta knepiga problem finns det snabba och smarta lösningar. I det här fallet är den goda nyheten att antivirusprogram kan öppna .DAT-filer.

Så, det smartaste du kan göra när du vill öppna en sådan fil för första gången är att använda en mycket bra antiviruslösning.

Naturligtvis finns det gott om sådana program på marknaden, men för detta har vi satt ihop en utmärkt och användbar guide för dig.

Se till att du använder rätt antivirusprogram för dina behov, så kommer du inte att infektera din dator med överraskande skadlig programvara.

Blir korrumperad. DAT-filer kan vara mycket frustrerande, men du behöver inte oroa dig eftersom det finns några sätt att enkelt reparera dem.

Se bara till att du väljer rätt lösning för ditt behov och reparera dessa typer av filer på nolltid.

Vi hoppas att våra lösningar hjälpte dig att reparera din skadade. DAT-filer på Windows 10. För fler förslag eller andra frågor om detta ämne, gå till kommentarsektionen nedan.