• Vissa Windows-funktioner kan saknas av olika anledningar, och idag visar vi hur du gör installera Print Management i Windows 10.
 • Hur går man till Print Management i Windows 10? Uppdejta dina förare med specialiserad programvara är det snabbaste sättet att få tillgång till det.
 • Rensa filer för vissa skrivartjänster kan också hjälpa till med utskriftsproblem på din PC.
 • När nedladdningen av printmanagement.msc i Windows 10 Pro saknas bör du kunna fixa det med inbyggda systemverktyg.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika Windows 10-fel rekommenderar vi Restoro:Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, hårdvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Åtgärda PC-problem och ta bort virusskador nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows 10-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Windows Pro och Enterprise-utgåvorna har ett utskriftshanteringsverktyg. Vissa användare har dock sagt på Microsofts forum att deras utskriftshanteringsverktyg saknas.

Dessa användare kan inte hitta Print Management i Administrationsverktyg och öppna det verktyget. En användare foruminlägg sa detta:

Jag har precis uppgraderat från Windows 10 Home till Windows 10 Pro och jag kan inte hitta Print Management någonstans. Printmanagement.msc är inte heller tillgängligt. Jag misstänker att andra administrationsverktyg för Windows 10 Pro också saknas.

Print Management är en Microsoft Management Console (MMC) som tillåter användare att visa, installera, komma åt och hantera de olika skrivarna i nätverket via en enda enhet som kör Windows Server.

Det är ett effektivt sätt att modifiera de olika parametrarna och effektiviserar hela processen. Utan konsolen skulle användarna behöva installera och hantera skrivarna individuellt via de anslutna datorerna, vilket tar avsevärd tid och ansträngning.

Contents

Varför saknas Print Management?

Det finns olika anledningar till att utskriftshantering inte visas i Windows 10. Det inkluderar problem med den installerade drivrutinen, korrupta systemfiler eller problem med relevant tjänst.

Kom också ihåg att Print Management Console endast är tillgänglig på Pro- och Enterprise-utgåvorna av Windows. Om du kör Home-utgåvan, uppgradera eller leta efter annan liknande programvara från tredje part.

Andra problem med Print Management Console i Windows 10 är följande:

 • Windows kan inte hitta printmanagement.msc
 • Installationen av utskriftshanteringskonsolen misslyckades
 • Utskriftshantering saknas i administrativa verktyg
 • Windows 10 Print Management visar inte skrivare/alla skrivare saknas
 • Print Management saknas Server 2012 r2/2008 r2
 • Print Management Snap In saknas
 • Fler Windows-versioner kan påverkas (Utskriftshantering saknas i Windows 11 eller 8.1, men även i Windows 10 Home/Pro 20h2/2004)
 • Printmanagement.msc saknas eller hittades inte Windows 10 Home, 2004, Pro 20H2, 21H1, Windows 11
 • Utskriftshanteringen öppnas inte

Hur återställer jag utskriftshantering i Windows 10?

I den här artikeln

Om printmanagement.msc inte hittas i Windows när du försöker komma åt den via kommandot Kör, har konsolen inte lagts till ännu.

Hur man återställer utskriftshantering om den saknas i Windows 10

Print Management Console är en valfri funktion i Windows som måste laddas ner och installeras manuellt och som inte är inbyggd med den. Så om du installerar Printer Management återställs det på din dator.

1. Uppdatera skrivardrivrutinen

Uppdatering av skrivardrivrutinen kan hjälpa till att lösa ett stort antal skrivarrelaterade problem. Du kan kontrollera om du behöver uppdatera skrivarens drivrutin med programvara för drivrutinsuppdatering.

Drivrutinsuppdateringsprogram listar alla din dators enheter med föråldrade drivrutiner och låter dig snabbt ladda ner och installera uppdaterade.

Några av de vanligaste Windows-felen och buggarna är ett resultat av gamla eller inkompatibla drivrutiner. Bristen på ett uppdaterat system kan leda till fördröjning, systemfel eller till och med BSoDs.
För att undvika dessa typer av problem kan du använda ett automatiskt verktyg som hittar, laddar ner och installerar rätt drivrutinsversion på din Windows-dator med bara ett par klick, och vi rekommenderar starkt DriverFix. Så här gör du:

 1. Ladda ner och installera DriverFix.
 2. Starta applikationen.
 3. Vänta tills DriverFix upptäcker alla dina felaktiga drivrutiner.
 4. Programvaran kommer nu att visa dig alla drivrutiner som har problem, och du behöver bara välja de som du vill fixa.
 5. Vänta på att DriverFix laddar ner och installerar de senaste drivrutinerna.
 6. Omstart din dator för att ändringarna ska träda i kraft.
DriverFix

DriverFix

Drivrutiner kommer inte längre att skapa några problem om du laddar ner och använder denna kraftfulla programvara idag.

Gratis provperiod

Besök webbplats

Friskrivningsklausul: detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


2. Lägg till verktyget Print Management i Windows 10

 1. Lägg till en valfri funktion i Sök fältet längst ner och klicka på det relevanta resultatet.lägg till en valfri funktion för att fixa utskriftshantering som saknas i Windows 10
 2. Klicka på Lägg till en funktion alternativet överst.Lägg till en funktion
 3. Sök nu efter Print Management Consolemarkera posten när den visas och klicka sedan på Installera på botten.utskriftshanteringskonsol

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Denna enkla metod kan hjälpa om Utskriftshantering saknas i Windows 10 eller 11. Den här lösningen kan också hjälpa om du får utskriftsprogramfelet i Photoshop, så se till att prova det.

3. Rengör Print Spooler

 1. Tryck Windows + R att öppna Springa kommando, enter tjänster.msc i textfältet och klicka OK.services.msc för att fixa utskriftshantering som saknas Windows 10
 2. Dubbelklicka Utskriftshanterare för att öppna egenskapsfönstret för den tjänsten.Utskriftshanterare
 3. Klicka på Sluta knappen under Servicestatus.sluta
 4. Klicka sedan på OK längst ned för att spara ändringarna och stänga fönstret.spara ändringar för att fixa utskriftshantering som saknas Windows 10
 5. Återigen, tryck Windows + R för att öppna Kör, klistra in följande sökväg och klicka OK: %WINDIR%\system32\spool\printersväg
 6. Tryck sedan på Ctrl + A för att välja alla filer och tryck på Del nyckel.
 7. Gå nu tillbaka till Print Spooler Properties fönstret och klicka på Start knappen för att köra tjänsten.börja fixa utskriftshantering som saknas Windows 10
 8. Välj Automatisk inställning på Starttyp rullgardinsmenyn.automatisk
 9. Glöm inte att klicka på Tillämpa och OK för att spara inställningarna.tillämpa

Denna snabbfix kan fixa alla problem med printmanagement.msc i Windows 11. Om utskriftshantering fortfarande saknas i Windows, gå till följande metod.

4. Kör en genomsökning av systemfiler

 1. Tryck Windows + S för att öppna sökmenyn, skriv in Terminalhögerklicka på det relevanta sökresultatet och välj Kör som administratör.terminal
 2. Klick Ja i UAC uppmaning som visas.ja
 3. Tryck Ctrl + Flytta + 2 att öppna Kommandotolken i en ny flik.
 4. Klistra först in följande kommando och tryck Stiga på att köra DISM verktyg:DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealthdism för att fixa utskriftshantering som saknas Windows 10
 5. När du är klar, kör följande kommando för att köra SFC-skanning: sfc/scannowsfc skanning
 6. Vänta tills skanningen når 100 % verifiering.
 7. Starta sedan om din dator om skanningen säger Windows Resursskydd reparerade korrupta filer.

Korruption av systemfiler kan göra att utskriftshantering försvinner i Windows 10, men du bör kunna fixa det med DISM (Deployment Image Service and Management) och SFC (Systemfilsgranskare) skannar.

5. Återställ eller installera om Windows

Om ingen av metoderna som listas här har fungerat har du inget annat val än att återställa Windows till fabriksinställningarna. I det här fallet kommer du att förlora all data och installerade applikationer, men det är en av de mest effektiva felsökningsmetoderna.

Många rapporterade också att ominstallation av Windows från en USB-enhet löste problem med Print Management och fick det att dyka upp igen. Om du kör den tidigare iterationen är ominstallationsprocessen för Windows 10 mycket lik.

Vad kan jag göra om utskriftshantering saknas i Windows 11?

Utöver de metoder som anges tidigare kan du prova att utföra en systemåterställning om utskriftshantering saknas i Windows 11.

Dessutom kan problemet uppstå på grund av komplexa eller motstridiga applikationer. Så leta efter liknande program eller de som är kända för att skapa konflikter och avinstallera dessa appar från enheten.

Anta att ingen av metoderna som listats tidigare eller de här fungerar, och att du inte kan hitta Print Management Console i Valfria funktioner. I så fall kör du helt säkert Home-utgåvan av Windows 11, i vilket fall uppgraderar du till Proffs eller Företag upplagan är den enda lösningen.

Var är Print Manager i Windows 10?

Print Management Console finns på följande adress i Windows 10: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Administrative Tools

Hur man återställer utskriftshantering om den saknas i Windows 10

Du behöver dock inte nödvändigtvis navigera på vägen för att starta den varje gång. Istället trycker du bara på Windows + R att öppna Springa kommando, klistra in printmanagement.msc, och träffa Stiga på.

Dessa korrigeringar kommer sannolikt att återställa de flesta användares saknade utskriftshanteringsverktyg i Windows 10 och 11.

Det kan finnas fler sätt att lösa samma problem, och användare som har återställt ett saknat utskriftshanteringsverktyg med andra lösningar är välkomna att dela sina metoder i kommentarsavsnittet.