• Den bärbara Wi-Fi-adaptern kan inaktiveras på grund av inaktuella eller saknade drivrutiner.
 • När nätverksadaptern är dold kan det påverka Wi-Fi-prestandan.
 • Att leta efter NIC-hårdvarukortet kan hjälpa till att tyda hur man åtgärdar problemet.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Att stöta på problemet med en inaktiverad bärbar Wi-Fi-adapter kan vara ganska irriterande, precis som det var för andra användare.

Det här problemet är mer framträdande bland Windows 10-användare, och många har klagat på samma problem. Wi-Fi-adaptern kan dock inaktiveras automatiskt på Windows 11 också.

De flesta användare klagar över att problemet började kort efter att de uppdaterade sina Windows, och de tycker att det är svårt att använda sitt Wi-Fi.

Eftersom Wi-Fi-adaptern innehåller drivrutiner som hjälper Wi-Fi-funktionen effektivt, kan detta problem förhindra din åtkomst till internet, särskilt för användare som förlitar sig på en trådlös anslutning för sina dagliga aktiviteter.

Därför kommer den här guiden att förklara orsakerna och möjliga lösningar för att åtgärda problemet.

Contents

Varför är min Wi-Fi-adapter inaktiverad på min bärbara dator?

 • Inaktuella/saknade drivrutiner: Om nätverksadapterns drivrutin är föråldrad kan den lätt fungera fel, vilket leder till det här problemet. Ofta kommer en föråldrad drivrutin att ändra prestanda för Wi-Fi. Så förutom att det saknas kan det också orsaka problem med att Wi-Fi inte ansluter eller fungerar.
 • Dolt i Enhetshanteraren: Det är inte ovanligt att drivrutiner döljs i Enhetshanteraren. När det väl finns en förvirring i inställningarna kan din Wi-Fi-adapter gömma sig i Enhetshanteraren. Därför kommer du inte att kunna komma åt den förrän den är synlig.
 • Energihanteringsproblem: Din bärbara dator följer en strikt energihanteringsmetod för att spara backup längre. Detta kan ha stängt av eller inaktiverat Wi-Fi-nätverksadaptern. Därav anledningen till att du inte kunde komma åt den.
 • Skadad hårdvara för NIC-kort: Om NIC-kortets hårdvara är skadad eller felaktig kan detta göra att den bärbara datorns Wi-Fi-adapter inaktiveras.

Hur fixar jag min Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad?

1. Uppdatera drivrutinen för den trådlösa adaptern

 1. tryck på Windows + R nycklar, mata in devmgmt.mscoch klicka OK.
 2. Leta upp Nätverksadaptrar och utöka dem.
 3. Välj din förare och högerklicka på den och välj sedan Uppdatera drivrutinen.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 4. Välja Sök automatiskt efter drivrutiner.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 5. Starta om datorn för att träda i kraft.

För det mesta uppdateras inte de generiska drivrutinerna för din dators hårdvara och kringutrustning korrekt av systemet. Det finns viktiga skillnader mellan en generisk drivrutin och en tillverkares drivrutin.Att söka efter rätt drivrutinsversion för var och en av dina hårdvarukomponenter kan bli tråkigt. Det är därför en automatisk assistent kan hjälpa dig att hitta och uppdatera ditt system med rätt drivrutiner varje gång, och vi rekommenderar starkt DriverFix. Så här gör du:

 1. Ladda ner och installera DriverFix.
 2. Starta programvaran.
 3. Vänta på upptäckten av alla dina felaktiga drivrutiner.
 4. DriverFix kommer nu att visa dig alla drivrutiner som har problem, och du behöver bara välja de som du vill fixa.
 5. Vänta tills appen laddar ner och installerar de senaste drivrutinerna.
 6. Omstart din dator för att ändringarna ska träda i kraft.
DriverFix

DriverFix

Se till att drivrutinerna för dina PC-komponenter fungerar perfekt utan att utsätta din PC för risker.

Gratis provperiod

Besök webbplats

Friskrivningsklausul: detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


2. Visa enheter och drivrutiner

 1. tryck på Windows + R nycklarmata in devmgmt.mscoch klicka OK.
 2. Klicka på Visa fliken och välj visa dolda enheter.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 3. Klicka på Nätverksadapter alternativ.
 4. Välj den Fliken Åtgärd och skanna efter hårdvaruändringar.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 5. Expandera Nätverksadaptrar och lokalisera din trådlös drivrutin.

Om orsaken till problemet är de dolda drivrutinerna i Enhetshanteraren bör det åtgärdas genom att göra detta. Du kan också kontrollera enhetens status under fliken Allmänt.

3. Återställ Winsock från CMD

 1. tryck på Windows + R nycklarinmatning CMDoch starta den.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 2. Mata in följande kommando och tryck Stiga på: nets win sock resetHur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 3. Stäng Kommandotolken och starta om din PC.

Att använda kommandon för att åtgärda problemet kan vara ett värdigt alternativ med kraft. Tyvärr, eftersom Winsock definierar hur Windows-nätverk interagerar med nätverkstjänster, kan dess data vara felaktiga.

4. Justera inställningarna för energihantering

 1. tryck på Windows + R nycklarinmatning devmgmt.msc, och starta den.
 2. Högerklicka på Nätverksadapter och välj Egenskaper.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 3. Välj den Fliken Energihantering.
 4. Avmarkera Låt datorn stänga av den här enheten för att spara ström.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Därför kommer den bärbara datorn att sluta distrahera nätverksadapterns prestanda när det finns strömproblem.

5. Kör nätverksfelsökaren

 1. Klicka på Startknappmata in Kontrollpaneloch starta den.
 2. Välja Nätverk och internet och välj Nätverks-och delningscenter.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 3. Slå Ändra adapterinställningar på den vänstra rutan.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 4. Välj din Trådlös adapterhögerklicka på den och välj Diagnostisera.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 5. Om det finns problem, följ anvisningarna för att åtgärda dem.

Detta är en effektiv lösning för Dell/HP/Lenovo/Surface/Asus bärbara datorers problem med inaktiverad Wi-Fi-adapter. Det kommer att hjälpa till att diagnostisera och fixa det på nolltid.

6. Återställ nätverket

 1. tryck på Windows + jag nycklar att starta Appen Inställningar.
 2. Välj den Nätverk & Internet alternativ.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 3. Välj Nätverksåterställning i den högra rutan och klicka på Återställ nu.Hur du fixar din bärbara Wi-Fi-adapter om den är inaktiverad och dold
 4. Din PC kommer att startas om automatiskt efter detta.

7. Reparera NIC-kort

Om inget av alternativen ovan har fungerat för dig är det ett problem med NIC-kortets hårdvara. Därför kan du behöva reparera eller köpa en ny för att ersätta den.

Vad betyder det när ett Wi-Fi-nätverk är inaktiverat?

När Wi-Fi-nätverket är inaktiverat kan du inte använda det. Problemet kan vara att enheten är avstängd och otillgänglig. Dessutom kommer enheten inte att kunna ansluta via en trådlös anslutning till något nätverk.

Därför kan du inte använda Wi-Fi-nätverket förrän det är aktiverat. Som tidigare nämnts kan orsakerna till detta bero på flera orsaker.

Dessa är de mest effektiva felsökningskorrigeringarna om Wi-Fi-adaptern inaktiveras automatiskt i Windows 10/11. Se därför till att följa stegen exakt för optimala resultat.

Om Wi-Fi inte fungerar på din bärbara dator utan på din telefon, kolla in vår guide för att fixa det. Dessutom kan vår artikel om att ställa in långsamma Wi-Fi-anslutningar på din dator vara ganska bra om ditt Wi-Fi är långsamt.

Sammanfattningsvis, om din Windows 10/11-enhet inte kan hitta ett Wi-Fi-nätverk, kan det vara bäst att överväga vår steg-för-steg-guide.

Om den här guiden har varit till hjälp för dig, vänligen lämna dina kommentarer och förslag nedan. Vi vill gärna höra feedback från dig.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.