• Händelse-ID 5137 kan indikera ett normalt, legitimt skapande av ett katalogtjänstobjekt.
 • Denna händelse kan ha loggats på grund av rutinmässiga administrativa aktiviteter, som att skapa nya användarkonton, grupper eller organisationsenheter.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att felsöka Windows PC-system behöver du ett dedikerat verktyg

SPONSRAD

Fortect är ett verktyg som inte bara rengör din PC, utan har ett arkiv med flera miljoner Windows-systemfiler lagrade i sin ursprungliga version. När din dator stöter på ett problem kommer Fortect att fixa det genom att ersätta de felaktiga filerna med nya versioner. För att åtgärda ditt nuvarande PC-problem, här är stegen du måste följa:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Om du hittade Event ID 5137 på din dator och undrar vad det är, kan den här guiden hjälpa dig! I den här guiden kommer vi att utforska orsakerna till händelsen och tillhandahålla lösningar för att lösa eventuella problem eller felkonfigurationer.

Contents

Vad är händelse-ID 5137?

Händelse-ID 5137 är en specifik händelseloggpost i Windows Event Viewer relaterad till Active Directory-tjänsten i en Windows-miljö.

När ett objekt skapas i Active Directory, till exempel ett användarkonto, en grupp eller en organisationsenhet, loggas händelsen med denna händelse.

Ger information om objektet som skapades, inklusive dess namn, unika identifierare (GUID) och plats i katalogstrukturen.

Händelse-ID hjälper administratörer att övervaka och spåra objektskapande, vilket säkerställer ansvarighet och efterlevnad av administrativa policyer.

Du bör komma ihåg att denna händelse ensam inte indikerar ett fel eller problem, eftersom det är en normal händelse som inträffar under rutinmässiga administrativa uppgifter.

I vissa fall kan det dock indikera otillåtna objektskapande som kräver ytterligare undersökning för att säkerställa säkerheten och integriteten för Active Directory-miljön.

Varför får jag händelse-ID 5137?

Det kan finnas flera anledningar till att denna händelse inträffar; några av de vanligaste är:

 • Legitima objektskapande – Det kan uppstå på grund av rutinmässiga administrativa aktiviteter, som att skapa ett nytt användarkonto, grupp eller organisationsenheter.
 • Dåliga konfigurationer eller fel – Den här händelsen kan uppstå på grund av felaktiga konfigurationer eller fel i Active Directory-konfigurationen, inklusive problem med behörigheter och synkroniseringsprocesser.
 • Skapande av obehöriga föremål – Händelse-ID 5137 kan indikera skapandet av misstänkta eller obehöriga objekt, vilket kan vara ett tecken på ett säkerhetsbrott eller skadlig aktivitet.

Nu när du vet orsakerna, låt oss gå vidare till nästa avsnitt för att förstå vad som behöver göras.

Hur kan jag felsöka händelse-ID 5137?

1. Granska händelseinformation och verifiera legitimiteten.

 1. tryck på fönster Nyckeltyp händelsevisareoch klicka Öppen.Event Viewer Event ID 5137
 2. Ska Windows loggarsäkerhet.
 3. I den högra panelen får du en lista över loggade händelser.Händelse-ID 5137 inklusive tittare
 4. Att lokalisera Händelse-ID 5137välj och gå till Allmän. Verifiera säkerhetsändringen och andra ändringar som gjorts för filen eller mappen.

Om du anser att ändringen var legitim behöver du inte vidta några åtgärder. Men om du känner något annat bör du gå vidare till nästa steg.

2. Granska Active Directory-ändringar

 1. Tryck fönster + R att öppna Springa låda.Enhetshanteraren Kör kommandohändelse IS 5137
 2. Kille gpedit.msc och klicka OK öppen Grupppolicyredigerare.
 3. Navigera till denna rutt: Computer Configuration\Policies\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Audit PolicyRevisionspolicy
 4. Klick Revisionspolicy och kontrollera alla policyer som anges i den högra rutan för att säkerställa att konfigurationen är lämplig.

För att övervaka ändringar som görs i Active Directory kan du aktivera Active Directory-granskning. Den bör konfigureras för att logga relevanta händelser, inklusive objektskapande.

Du bör implementera en centraliserad logghanteringslösning för att konsolidera och analysera granskningsloggar för snabb upptäckt av misstänkt aktivitet.

Om du redan har revisionspolicyn på plats, granska och uppdatera behörigheterna och åtkomstkontrollerna i Active Directory för att säkerställa att de är anpassade till din organisations säkerhetspolicyer.

3. Använd verktyg för säkerhetsbedömning

För att utföra regelbundna säkerhetsbedömningar och revisioner av din Active Directory-infrastruktur, föreslår vi att du använder säkerhetsbedömningsverktyg för att skanna din miljö efter sårbarheter i realtid.

Detta hjälper dig att åtgärda alla identifierade säkerhetsluckor för att minska sannolikheten för att obehörigt objekt skapas.

Därför är det här lösningar som du kan använda för att adressera händelse-ID 5137 effektivt och säkerställa integriteten och säkerheten för din Active Directory-miljö.

För att upprätthålla en sund och säker katalogtjänst är regelbunden övervakning, korrekta konfigurationer och proaktiva säkerhetsåtgärder avgörande.

Om du letar efter bästa praxis för Active Directory, föreslår vi att du kollar in den här guiden för lösningar.

Ge oss gärna all information, tips och din erfarenhet av ämnet i kommentarsfältet nedan.