• Windows installationsprocessen i Windows 10 är utformad för att vara extremt interaktiv och ge dig så många anpassningsalternativ för att ge dig den bästa upplevelsen när du använder operativsystemet.
 • Windows-installationer kan också vara föremål för krascher, frysningar och andra sådana problem, och det är precis vad den här guiden kommer att täcka.
 • Artikeln täcker många liknande fel, så se till att kontrollera alla lösningar för att hjälpa dig igenom det här problemet.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Windows 10 har varit ute ett tag, men människor från hela internet rapporterar problem som Windows 10-installationen har fastnat på 1%, 20%, 90%, installationen börjar fastna Windows 10, Windows 10-installationen har fastnat vid Windows-logotypen, Windows 10-installationen har fastnat på svart skärmoch mest populära, NÅGOT HÄNDE.

Och i den här artikeln ska vi försöka hjälpa dig att hitta lösningen på det här problemet. Innan vi kommer till faktiska lösningar måste vi berätta för dig att kontrollera om din dator är kompatibel med Windows 10 först.

Detta gäller speciellt för dem som inte hade Windows 10 Technical Preview installerat minst en gång, men bestämde sig för att uppgradera när den fullständiga versionen kom ut. Som en del av kompatibilitetstestet bör du också kontrollera om ditt BIOS är uppdaterat för att stödja Windows 10.

I den här artikeln

Contents

Hur fixar jag Windows 10 om det har fastnat under installationen?

Enligt användare, ibland när installationen startar kan den fastna på Windows 10 och inte gå in i installationsprocessen. Detta kan vara ett stort problem, men det finns andra installationsproblem som kan uppstå.

När det gäller installationsproblem, här är några problem som rapporterats av användarna:

 • Windows 10-installationen har fastnat på logotypen, förbereder sig, svart skärm, installationen startar, söker efter uppdateringar, snurrande prickar, blå skärm, lila skärm
  • Det finns många problem som kan göra att din Windows 10-installation fastnar, men du bör kunna åtgärda de flesta av dessa problem genom att använda en av våra lösningar.
 • Installationen av Windows 10 misslyckades
  • Ibland kan din installation misslyckas på grund av olika orsaker.
  • Vi har redan tagit upp vad du ska göra om din Windows 10-installation misslyckas i en av våra äldre artiklar, så se till att kolla in det för detaljerade instruktioner.
 • Windows 10 installationsfel
  • Ibland kan du stöta på installationsfel på din PC.
  • Detta kan orsakas av dina språkinställningar, men efter att ha justerat dem bör problemet vara löst.
 • Windows 10 installation omstart loop
  • Ibland kan din dator fastna i en omstartsslinga.
  • För att åtgärda detta problem, se till att kontrollera din hårdvara.
  • Ibland kan ditt RAM-minne vara felaktigt, och det kan orsaka att detta och andra fel visas.
 • Windows 10-installationen fastnade och såg till att du är redo att installera
  • Ofta kan installationen fastna på att se till att du är redo att installera meddelande.
  • Om detta händer, se till att koppla bort all icke-nödvändig kringutrustning och kontrollera om det hjälper.

1. Installera Windows 10 från ett externt medium

Om du fick din kostnadsfria uppgradering till Windows 10 via Windows Update, finns det en chans att något gick fel medan ditt system laddade ner uppdateringar, vilket påverkar installationen av systemet.

Lyckligtvis tillhandahöll Microsoft ISO-filer av både 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows 10 för alla som inte fick Windows 10 genom uppdateringen. Så du kan prova att skapa en extern USB-enhet med Windows 10-installation och installera systemet.

Du kan ladda ner ett verktyg för att skapa en USB-bild med Windows 10 ISO-filer här. Följ bara instruktionerna så hoppas vi att du kommer att kunna installera Windows 10 normalt.

2. Något hände när du installerade Windows 10

 1. Gå till Söktyp kontrollpanel och öppna Kontrollpanel.
 2. Gå till Område.
  Windows 10-installationen har fastnat på logotypen
 3. Gå till regionen för USA (eller vilken region du än är) och klicka den administrativa flik.
 4. Ändra språket till Engelska Förenta Staterna).

Om du följer nyheterna om Windows 10 har du förmodligen hört talas om det ökända Något hände problem. Internet blev helt galet för detta kreativa (om det ens är avsiktligt) Microsofts sätt att berätta att du inte kan installera Windows 10 på din dator.

Men om du stod inför det här problemet kanske det inte är så roligt för dig. Så vi lyckades hitta lösningen på detta konstiga felmeddelande, och vi hoppas att det kommer att fungera.

Vi vet inte om användare utanför USA påverkas av detta konstiga problem, men lösningen är densamma för alla andra regioner. Efter att ha ändrat dina språkinställningar bör du kunna installera Windows 10 normalt.

3. Fel 80240020 vid installation av Windows 10

 1. Gå till $Windows.~BT mapp i C: och se till att du kollade Alternativ för dolda föremål i verktygsfältet.
 2. Ta bort så många filer och mappar som möjligt (du kommer inte att kunna ta bort alla på grund av behörighetsproblem).
 3. Gå till C:/Windows/Programdistribution/Ladda ner och radera allt i den mappen.
 4. Högerklicka på knappen Startmeny och öppna Kommandotolk (admin).
  Windows 10 installationsfel
 5. Skriv följande kommando och tryck på Enter: exe/uppdatera nu

Vissa användare som fick Windows 10 som en gratis uppgradering genom Windows Update fick ett oväntat fel 80240020. Orsaken till detta fel uppges vara på grund av de överbelastade Windows-servrarna, vilket kan göra att du får korrupta nedladdningsfiler.

Vänta ett par minuter och kontrollera sedan om Windows Update började ladda ner Windows 10 igen. När systemet har laddats ner får du meddelandet Förbereder för installation.

Efter det, när du får ett meddelande Din uppgradering till Windows 10 är klarstarta om datorn och försök installera Windows 10 igen.

4. Koppla bort ytterligare monitorer och annan kringutrustning

Windows 10-installationen fastnade vid förberedelserna

Enligt användare kan din Windows 10-installation fastna på grund av flera bildskärmar. Flera användare rapporterade olika problem när de använde två skärmar under installationen.

Det verkar som om installationen av Windows 10 inte kan hantera två bildskärmar, och för att åtgärda detta problem behöver du bara använda en enda bildskärm. Koppla bort alla ytterligare bildskärmar och försök köra installationen med bara en enda bildskärm och kontrollera om det fungerar.

Förutom din bildskärm kan andra USB-enheter ibland orsaka att detta problem uppstår. Du kan dock lösa problemet genom att helt enkelt koppla bort alla andra USB-enheter.

Ett par användare rapporterade att deras USB-hubb var problemet, men efter att ha kopplat bort den slutfördes installationen utan problem.

5. Ta bort installationsmedietInstallationen av Windows 10 misslyckades

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Många användare rapporterade att deras installation hade fastnat under expanderar Windows-filer bearbeta. För att åtgärda problemet rekommenderar vi att du tillfälligt tar bort installationsmediet och sätter in det igen.

Användare rapporterade att detta fungerade när de använde en DVD för att installera Windows 10, men det kan också fungera med USB-minne, så du kanske vill prova det.

6. Ändra dina BIOS-inställningar

Windows 10 installationsfel

Enligt användare kan ibland din Windows 10-installation fastna på grund av din BIOS-konfiguration. För att åtgärda problemet måste du komma åt BIOS och göra några justeringar.

För att göra det, fortsätt bara att trycka Del eller F2 knappen medan ditt system startar för att komma in i BIOS. Om du har problem med att komma in i BIOS, se till att kontrollera moderkortets bruksanvisning och se hur du kommer åt BIOS på rätt sätt.

Enligt användare kan ibland följande funktioner orsaka att detta problem uppstår:

 • Stöd för äldre diskettenheter
 • Intel SpeedStep

För att åtgärda problemet, inaktivera helt enkelt dessa funktioner och kontrollera om problemet är löst. Få användare rapporterade det HyperTransport funktionen kan göra att det här problemet dyker upp, och för att åtgärda det måste du ställa in KN HT Hastighet till 1X och KN HT Bredd till 8.

När du har inaktiverat dessa funktioner, kontrollera om problemet är löst.

7. Ta bort några RAM-moduler

Windows 10-installationen fastnade och såg till att du är redo att installera

Enligt användare kan din Windows 10-installation ibland fastna på grund av mängden RAM. Flera användare rapporterade detta problem när de försökte installera Windows 10 på en dator som har en stor mängd RAM.

För att åtgärda problemet föreslår användare att ta bort några RAM-moduler från din dator och kontrollera om det hjälper.

Enligt användarna hade de det här problemet när de använde 12 GB RAM, men efter att ha minskat mängden RAM till 6 GB löstes problemet helt och Windows 10 installerades utan problem.

När Windows har installerats kan du sätta in det återstående RAM-minnet och problemet bör lösas helt.

Tänk på att detta inte betyder att ditt RAM-minne är trasigt, men ibland kan felaktigt RAM-minne också orsaka detta problem. För att kontrollera om ditt RAM-minne fungerar måste du använda ett tredjepartsverktyg som MemTest86+ och testa ditt RAM-minne med det.

8. Ta bort alla partitioner

Om Windows 10-installationen fastnar på din dator kan problemet vara relaterat till dina partitioner. För att åtgärda problemet föreslår vissa användare att du tar bort alla partitioner på din PC och sedan återskapar dem.

Detta är en drastisk lösning eftersom den tar bort alla dina filer från din hårddisk.

Om du inte kan installera Windows 10, se till att säkerhetskopiera alla viktiga filer innan du provar den här lösningen. Å andra sidan, om din dator är ny och du inte har några viktiga filer på den, kanske du vill prova den här lösningen.

9. Låt installationen vara igång ett par timmar

Ibland är den enklaste lösningen den bästa, och flera användare rapporterade att de löste problemet helt enkelt genom att låta installationen köras i ett par timmar. Så småningom installerades Windows 10 och problemet löstes.

Tänk på att du kan behöva vänta ett par timmar, och få användare rapporterade att installationsprocessen tog mer än fem timmar. Om du inte vill vänta så länge råder vi dig att prova några av våra andra lösningar.

Om du har några andra Windows 10-relaterade problem kan du söka efter lösningen i vårt Windows 10 Fix-avsnitt.