• Detta Windows-uppdateringsfel orsakas oftast av virusinfektioner och att inkompatibla program körs under en uppdatering.
 • Om du inte verkar veta vilka korrigeringar som ska tillämpas, överväg att köra en Windows Update-felsökare.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Flera av våra läsare har rapporterat felkoden — funktionen försökte använda ett namn som är reserverat för användning av en annan transaktion. Det här felet har rapporterats visas när Windows inte kan installeras eller under installationen av .NET-ramverket i Windows.

Contents

Vad orsakar Windows-felet 0x80071a90?

Felkoden 0x80071a90 kan utlösas av en myriad av orsaker. Felet kan visa sig när man försöker lägga till Hyper-V-funktionen i Windows 10 som -Hyper-V funktionen försökte använda ett namn som är reserverat för användning av en annan transaktion– felmeddelande.

Andra orsaker som är ansvariga för detta fel är:

 • Köra inkompatibla program samtidigt – Körtidsfel kan utlösas när program som kan hindra Windows Update körs i bakgrunden. Om du stänger några av dessa program bör felet åtgärdas.
 • Skadat minne – Om ditt operativsystem eller grafikdrivrutin har virusinfektioner kan det resultera i ett körtidsfel.
 • Radering av viktiga filer – När du av misstag tar bort en nödvändig systemfil eller systemelementpost kan det orsaka ett Windows Update-fel. Du bör överväga att återställa de raderade filerna innan du gör en ny Windows-uppdatering.

Att ha bekräftat någon av ovanstående möjliga orsaker till felet gör det enkelt för dig att åtgärda problemet genom att prova de rekommenderade lösningarna.

Vad kan jag göra om funktionen försökte använda ett namn som är reserverat för användning av en annan transaktion?

Innan du börjar med avancerade lösningar bör du överväga att utföra följande:

 • Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme på hårddisken.
 • Inaktivera eller avinstallera ditt antivirusprogram.
 • Koppla bort all kringutrustning.
 • Starta om din PC.

Efter att ha bekräftat ovanstående kontroller, om problemet kvarstår, kan du utforska lösningarna nedan.

1. Kör en SFC/DISM-skanning

 1. Vänsterklicka på Start knapp, ingång cmdoch välj Kör som administratör.
 2. Skriv följande kommando och klicka Stiga på: sfc /scannow[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 3. Vänta på den lyckade prompten. Skriv sedan följande kommando och tryck på Stiga på: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 4. Starta om din dator efter att DISM-skanningen är klar.

Efter SFC-skanningen, kontrollera om problemet har åtgärdats. Om det kvarstår bör du göra en DISM-skanning. Alternativt, om du har några problem med att köra DISM-skanningen på Windows 10/11, kolla här.

2. Gör en ren start

 1. tryck på Windows + R knappar, mata in msconfigoch klicka OK att öppna Systemkonfiguration.
 2. Välj Tjänster fliken, kontrollera Dölj alla Microsoft-tjänster rutan, klicka Inaktivera allaoch välj OK.[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 3. Klicka på Börja fliken och klicka Öppna Aktivitetshanteraren.[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 4. Högerklicka på var och en av tredjepartsapparna och klicka Avsluta uppgiften.[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 5. Starta sedan om din PC.

Om du är osäker på orsaken till felet kan det vara det bästa alternativet att utföra en ren start. Du kan också läsa vår guide som beskriver olika sätt att utföra en ren uppstart på din dator.

3. Kör Windows Update Troubleshooter

 1. tryck på Windows tangenten + jag att öppna inställningar app.
 2. Klicka sedan på Uppdatering och säkerhet.[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 3. Välj Felsökning från den vänstra rutan och klicka Ytterligare felsökare.[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 4. Expandera Windows Update felsökningr och klicka på Kör felsökaren.[Fixed] Funktionen försökte använda ett namn som är reserverat (0x80071a90)
 5. Tillämpa alla korrigeringar som upptäckts genom att följa instruktionerna på skärmen.
 6. Starta om din PC.

Att köra felsökaren bör fixa Windows Update-felkoden 0x80071a90.

Men om det inte fixar ditt körtidsfel kan du utforska vår guide om vad du ska göra om du har problem med att installera uppdateringar.

Du kan prova någon av korrigeringarna i den här artikeln eller välja de förslag som ges. Om du har några frågor eller kommentarer, tveka inte att använda kommentarsektionen nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.