• Problemet med MSI-drivrutinen och programvaruinstallationen som har fastnat utlöses på grund av en korrupt eller inaktuell enhetsdrivrutin.
 • Försök att uppdatera enhetsdrivrutinen med hjälp av Enhetshanteraren eller ett drivrutinsuppdateringsverktyg.
 • Alternativt kan du ta bort och installera om drivrutinen för att utföra en ren installation.
 • Fortsätt läsa för att veta fler sätt att fixa det här problemet på Windows-datorer för gott.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

MSI erbjuder sin egen uppsättning drivrutiner och mjukvara för sina PC-komponenter som GPU och kringutrustning. Men ibland när du installerar de nödvändiga drivrutinerna kan du få problem med MSI-drivrutinen och mjukvaruinstallationen.

Detta problem kan uppstå av flera anledningar, inklusive föråldrad drivrutinsprogramvara, ett fel i en befintlig installation, skadat installationsprogram och mer. I de flesta fall kan du åtgärda felet genom att uppdatera drivrutinens programvara.

Den här artikeln utforskar några felsökningssteg för att hjälpa dig att lösa MSI-drivrutinens installationsproblem i Windows-system.

Contents

Hur fixar jag MSI-drivrutinen och mjukvaruinstallationsproblemet?

1. Uppdatera drivrutiner i Windows 10

När du har problem med att installera drivrutiner, kontrollera om de befintliga systemdrivrutinerna är föråldrade. Saknade och korrupta drivrutiner kan förhindra att de nya drivrutinerna installeras.

Windows 10 erbjuder ett sätt att uppdatera drivrutinen manuellt från Enhetshanteraren. Men om flera enhetsdrivrutiner är inaktuella kan det ta tid att hitta dem. Programuppdateringsverktyg som DriverFix kan göra denna uppgift enklare genom att ladda ner och installera föråldrade och saknade drivrutiner med ett enda klick.

För det mesta uppdateras inte de generiska drivrutinerna för din dators hårdvara och kringutrustning korrekt av systemet. Det finns viktiga skillnader mellan en generisk drivrutin och en tillverkares drivrutin.Att söka efter rätt drivrutinsversion för var och en av dina hårdvarukomponenter kan bli tråkigt. Det är därför en automatisk assistent kan hjälpa dig att hitta och uppdatera ditt system med rätt drivrutiner varje gång, och vi rekommenderar starkt DriverFix. Så här gör du:

 1. Ladda ner och installera DriverFix.
 2. Starta programvaran.
 3. Vänta på upptäckten av alla dina felaktiga drivrutiner.
 4. DriverFix kommer nu att visa dig alla drivrutiner som har problem, och du behöver bara välja de som du vill fixa.
 5. Vänta tills appen laddar ner och installerar de senaste drivrutinerna.
 6. Omstart din dator för att ändringarna ska träda i kraft.
DriverFix

DriverFix

Se till att drivrutinerna för dina PC-komponenter fungerar perfekt utan att utsätta din PC för risker.

Gratis provperiod

Besök hemsida

Friskrivningsklausul: detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


2. Inaktivera antivirusprogrammet

MSI-drivrutin och programvara har fastnat

Antivirusprogram kan ibland orsaka problem när du installerar ny drivrutinsprogram som kommer att göra ändringar i ditt register och systemfiler.

Antivirusverktyg är utformade för att upptäcka och blockera försök från misstänkta verktyg från att göra några ändringar i dina systemfiler. Vissa antivirusverktyg kan dock till och med blockera äkta och auktoriserade ändringar på grund av falska flaggor.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om du misstänker att ditt antivirusprogram för falsk flaggning och förhindrar att enheten installeras, se till att inaktivera det. Kör sedan drivrutinsuppdateringsverktyget med antivirusprogrammet inaktiverat och kontrollera om det löser problemet.

3. Avinstallera befintlig drivrutin

 1. tryck på Windows-tangent + R för att öppna Kör.
 2. Typ devmgmt.msc och klicka OK för att öppna Enhetshanteraren. Du kan också öppna den genom att söka i sökfältet.
 3. Expandera i Enhetshanteraren Grafikkort avsnittet om du har problem med MSI GPU-drivrutinerna.
  MSI-drivrutin och programvara har fastnat
 4. Högerklicka på din Nvidia GeForce grafikkort och välj Avinstallera enhet.
 5. I fönstret Avinstallera enhet, kontrollera Ta bort drivrutinen för den här enheten låda. Klicka på knappen Avinstallera för att ta bort drivrutinen från din dator.
 6. När drivrutinen har avinstallerats startar du om din dator för att tillämpa ändringarna.

Efter omstarten, kör installationsprogrammet för drivrutinen och kontrollera om MSI-drivrutinen är installerad utan problem. Det finns ett annat sätt att ta bort den befintliga drivrutinen. Så här gör du.

Avinstallera enhetsdrivrutinen från Appar och funktioner

 1. tryck på Windows-tangent + I att öppna inställningar.
 2. Gå till App och öppna fliken Appar och funktioner från den vänstra rutan.
  Fixat: MSI-drivrutin och programvara har fastnat
 3. Skriv i sökfältet AMD eller Nvidia för att hitta din enhetsdrivrutin.
 4. Välj drivrutinen från sökresultatet och klicka på knappen Avinstallera. Klick Ja för att bekräfta åtgärden.

4. Använd MSI:s officiella webbplats

 1. Öppna MSI officiella webbplats. Ange namnet på produkten du vill ladda ner drivrutinen för, till exempel namnet på moderkortets modell eller GPU-namnet.
  Fixat: MSI-drivrutin och programvara har fastnat
 2. Klicka på nedladdningsknappen på höger produkt från sökresultatet. Det tar dig till nedladdningscentret, klicka på rullgardinsmenyn och välj ditt operativsystem.
 3. Ladda ner MSI Live Update eller något annat tillgängligt uppdateringsverktyg. När du har laddat ned, kör installationsprogrammet och följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera drivrutinen.

Om det inte fungerade att avinstallera och installera om drivrutinen, försök att ladda ner drivrutinen direkt från MSI:s officiella nedladdningscenter. Tillverkarens webbplatser har vanligtvis den senaste versionen av drivrutinen tillgänglig med buggfixar och prestandaförbättringar. Detta kan hjälpa dig att åtgärda eventuella problem som kan ha stört den äldre versionen.

5. Ladda ner drivrutinen från chiptillverkaren

 1. Besök AMD eller Nvidia officiella webbplats för att ladda ner den senaste drivrutinen direkt från leverantören.
  Fixat: MSI-drivrutin och programvara har fastnat
 2. I nedladdningscentret, sök efter din GPU-version och ladda ner den senaste tillgängliga drivrutinsversionen.
 3. Se till att inaktivera antivirusprogrammet som är installerat på ditt system innan du kör installationsprogrammet för drivrutiner.

Att ladda ner direkt från chipleverantören är ett sätt att få de senaste uppdateringarna installerade. Dessutom kan OEM-tillverkare som GeForce och AMD ha den nyare versionen tillgänglig före MSI som kan hjälpa dig att fixa eventuella problem i tidigare versioner av enhetsdrivrutinen.

MSI-drivrutinen och mjukvaruinstallationsproblemet har fastnat i Windows-datorer uppstår vanligtvis på grund av skadade drivrutiner eller saknade drivrutinsuppdateringar.

Följ stegen för att åtgärda problemet genom att ladda ner de senaste uppdateringarna, installera om drivrutinen och utföra en ren installation.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.