• Vissa Windows 10-användare rapporterar att de står inför en frekvent förlust av Wi-Fi-anslutning.
 • I de flesta fall är det underliggande problemet inte stort och det finns ingen anledning att oroa sig.
 • Vi bestod av en guide om vad du ska göra åt de vanligaste bovarna som leder till att ditt Wi-Fi tappas.
 • Nedan hittar du steg-för-steg-instruktioner om hur du uppdaterar din routers firmware, återställer WLAN Autoconfig, ställer in din router på en specifik kanal och mer.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Contents

Vad du ska göra om ditt Wi-Fi tappar ständigt

 1. Kör Windows Network Troubleshooter
 2. Uppdatera routerns firmware
 3. Ställ in din router på en specifik kanal
 4. Återställ DHCP-serverinställningarna
 5. Återställ din router till fabriksinställningarna
 6. Ändra dina Power Management-inställningar
 7. Återställ WLAN AutoConfig
 8. Återställ din nätverksdrivrutin

Om din WiFi-anslutning sjunker konstant utan någon speciell anledning, kommer vi att visa dig några lösningar för att lösa detta anslutningsproblem. Vi hoppas att åtminstone en av följande lösningar kommer att vara till hjälp.

Wi-Fi försvinner hela tiden i Windows 10

1. Kör Windows Network Troubleshooter

Innan vi försöker något mer drastiskt ska vi prova en traditionell, enkel lösning. Vi kommer att köra en Windows-felsökare och hoppas att den kommer att hitta orsaken till problemet med WiFi-anslutningen och ge oss den rätta lösningen. Gör följande för att köra Windows Network Troubleshooter:

 1. Gå till Sök, skriv felsökning och gå till Felsökning
 2. Under Felsök datorproblem Klicka på Nätverk och internet
 3. Klicka på Nätverksadapter för att starta felsökaren
FIXA: Wi-Fi-anslutningen sjunker kontinuerligt på Windows 10/11

Du kan också köra nätverksfelsökaren från sidan Inställningar. Öppna bara Inställningar > gå till Uppdatering och säkerhet > Felsök och kör felsökaren.

FIXA: Wi-Fi-anslutningen sjunker kontinuerligt på Windows 10/11

Felsökaren skannar din dator och ger dig korrigeringar om den hittar något. Å andra sidan, om den här traditionella lösningen inte fungerade för dig, kan du lika gärna prova några av lösningarna nedan.

2. Uppdatera routerns firmware

Att uppdatera dina drivrutiner är en av de vanligaste lösningarna för nästan alla Windows-relaterade problem, särskilt om du använder Windows 10, eftersom det fortfarande inte är kompatibelt med många drivrutiner och annan programvara. För att uppdatera din routers firmware kontrollera modellen på din router, gå sedan till tillverkarens webbplats och hitta lämplig drivrutin eller mjukvaruuppdatering.

Du kan också få en uppdatering för dina trådlösa drivrutiner via Windows Update, eftersom Microsoft släpper nya uppdateringar till sina användare varje dag, så för säkerhets skull, kolla efter Windows-uppdateringar igen.

Vi rekommenderar också ett tredjepartsverktyg för att automatiskt och säkert ladda ner alla uppdaterade drivrutiner för din PC.

Det kommer inte bara att spara mycket tid, utan det kommer att hitta den perfekta drivrutinsversionen för din hårdvara. Detta eliminerar risken för permanent skada som kan orsakas av en felaktig förare.

Verktyget vi föreslår att du provar kan också fixa eventuella skadade eller saknade drivrutiner på din enhet. Du kan ställa in den så att den körs i bakgrunden och regelbundet uppdatera dina drivrutiner när det behövs.

Skaffa DriverFix

3. Ställ in din router på en specifik kanal

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Först måste vi ta reda på rätt WiFi-kanal. För att göra det, skulle din bästa insats förmodligen vara en liten programvara från tredje part, Nirsofts WiFiInfoView, som inte ens kräver en installation, bara packa upp och kör den. Du kommer att använda WiFiInfoView för att se alla nätverk som använder varje kanal. Hitta vilken kanal som används av flest nätverk och byt till en annan, mindre upptagen kanal.

Nu när vi bestämt vilken kanal vi vill använda måste vi flytta vår anslutning till den kanalen. Gå till din webbläsare, ange adressen till din router och logga in. Om du inte vet adressen till din router, gå till Kommandotolken, skriv in ipconfig kommando och leta efter Huvudingång.

När du har loggat in på dina routerinställningar, gå till Trådlöst>Grundläggande trådlösa inställningar, ange en ny kanal, men använd en annan kanal än standardkanalen. Om du använder dual bound router, gör dessa inställningar för båda dina band (2,4GHz och 5GHz).

4. Återställ DHCP-serverinställningarna

Om din trådlösa anslutning ansluter, sedan kopplas från och ansluter igen bara i några sekunder, kanske din dator försöker hitta en IP-adress och DHCP-servern inte samarbetar ordentligt. För att åtgärda det här problemet, gör följande:

 1. Gå till Sök, skriv cmd och öppna Kommandotolken
 2. Skriv in följande rad och tryck på Enter:
  • ipconfig.exe/release
 3. Efter det, skriv in den här kommandoraden och tryck på Enter:
  • ipconfig.exe/renew

5. Återställ routern till fabriksinställningarna

Om ingen av de tidigare lösningarna fungerade för dig, försök att återställa din router till fabriksinställningarna. Du kan återställa din router genom att trycka på miniatyrknappen på baksidan av routern. Men eftersom den här knappen är placerad i det lilla hålet, måste du använda någon form av nål (som en tandpetare eller änden på ett gem) för att trycka på knappen.

Håll den intryckt i 10 sekunder så återställs din router. När du har återställt din router måste du konfigurera om dess inställningar igen och ange ett nytt lösenord.

6. Ändra dina energisparinställningar

Om du lät din dator stänga av din Wi-Fi-enhet för att spara ström, kan detta förklara varför du har periodvisa problem med Wi-Fi-anslutningen. Så här fixar du detta:

 1. Navigera till nätverks- och delningscenter > välj Ändra adapterinställningar.ändra adapterinställningar
 2. Högerklicka på din WiFi-adapter > gå till Egenskaper > välj Konfigurera.konfigurera wifi-inställningar
 3. Gå till fliken Energihantering > Avmarkera rutan “Tillåt datorn att stänga av den här enheten för att spara ström” > OK.
låt datorn stänga av enheten spara ström

7. Återställ WLAN AutoConfig

Om inget fungerat hittills, kan återställning av WLAN AutoConfig vara svaret på ditt problem:

 1. Gå till Start > skriv tjänster.msc > tryck på Enter.
 2. Leta reda på WLAN AutoConfig-funktionen och dubbelklicka på den (eller högerklicka på den och gå till Egenskaper).wlan autoconfig för windows 10
 3. Gå till Starttyp > ändra den till Automatisk > tryck på Använd.wlan autoconfig automatisk
 4. Starta om datorn och kontrollera om din WiFi-anslutning fortfarande avbryts.

8. Återställ nätverksdrivrutinen

Om det här problemet uppstår omedelbart efter att du har installerat de senaste Windows 10-uppdateringarna kan du också försöka återställa nätverksdrivrutinen. Att göra detta:

 1. Öppna Enhetshanteraren > gå till Nätverkskort > leta reda på ditt nätverkskorts namnnätverkskort
 2. Högerklicka på din adapter > gå till Egenskaper
 3. Välj fliken Driver > klicka på alternativet “Roll back driver”
 4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Där har du, vi hoppas att åtminstone en av dessa lösningar löste ditt problem. Låt oss veta om du fortfarande har problem med wifi.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.