• Om du uppdaterar GPU-drivrutinerna kan du stöta på ett problem var Radeon programvara och drivrutiner matchar inte.
 • Du kan använda ett dedikerat verktyg för att fixa sådana problem som använder en automatisk process.
 • Att ändra versionen i registret bör också fixa detta så se till att du provar det.
 • Överväg att avinstallera och installera om AMD-programvaran eftersom det är en annan giltig lösning.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

De Radeon programvara och drivrutiner matchar inte fel är en vanlig företeelse bland AMD-användare. Så du är inte den enda som ser det, utan det finns flera andra på samma båt.

Felmeddelandet dyker upp varje gång du slår på datorn och efter ett tag blir det helt enkelt irriterande.

Men oroa dig inte! Det finns några snabba lösningar för att bli av med Radeon programvara och drivrutiner matchar inte felmeddelande, och vi kommer att gå igenom dem i följande avsnitt.

Contents

Varför står det att Radeon-programvara och drivrutinsversioner inte matchar?

Felet indikerar en oöverensstämmelse mellan versionerna av AMD Radeon grafikkortsdrivrutinen och den för Radeon programvaran. Problemet uppstår vanligtvis efter uppdatering av AMD-drivrutinerna.

Det finns två fall här. För det första, när du manuellt uppdaterar drivrutinen från AMD-webbplatsen, upptäcker Windows den automatiskt som en inkompatibel eller äldre version och installerar om den tidigare drivrutinsversionen.

Överraskande nog uppstår felet till och med från ingenstans när Windows automatiskt uppdaterar drivrutinen till den senaste versionen medan Radeon-programvaran fortfarande kör den äldre versionen.

I båda dessa fall kommer ditt system att kasta Radeon programvara och drivrutiner matchar inte fel. Här är vad andra användare rapporterade i samband med den här situationen.

Var och när uppstår detta fel?

 • Radeon-inställningar och drivrutinsversioner matchar inte – Ibland följt av ytterligare instruktioner som t.ex Försök igen efter att ha uppdaterat till den senaste versionen.
 • Då matchar inte Radeons programvara och drivrutiner efter Windows uppdatering
 • Radeon programvara och drivrutiner matchar inte på bärbar dator – Uppstår i Windows 11 samt i flera laptopmärken som t.ex Lenovo eller HP
 • Radeon-programvaran upptäckte en dubblettversion

Här är några av de korrigeringar som fungerade för de flesta användare.

Hur fixar jag AMD Radeon-programvara och drivrutinsversion som inte matchar?

I den här artikeln

1. Använd specialiserad programvara

Vissa användare hade det här problemet från att uppdatera sina drivrutiner med programvara, men för att säkerställa att du aldrig kommer att stöta på det här felet igen rekommenderar vi att du använder det kraftfulla verktyget som rekommenderas nedan.

Det är en otroligt lättanvänd programvara som gör att du automatiskt kan identifiera, ladda ner och uppdatera din dators drivrutiner med bara några få musklick.

För att se till att allt går smidigt och undvika alla typer av GPU-drivrutinsfel, se till att använda en komplett drivrutinsuppdateringsassistent som löser dina problem med bara ett par klick, och vi rekommenderar starkt DriverFix. Följ dessa enkla steg för att säkert uppdatera dina drivrutiner:

 1. Ladda ner och installera DriverFix.
 2. Starta programvaran.
 3. Vänta tills DriverFix upptäcker alla dina felaktiga drivrutiner.
 4. Applikationen kommer nu att visa dig alla drivrutiner som har problem, och du behöver bara välja de som du vill fixa.
 5. Vänta tills appen laddar ner och installerar de senaste drivrutinerna.
 6. Omstart din dator för att ändringarna ska träda i kraft.
DriverFix

DriverFix

Håll din GPU på topparna av deras prestanda utan att oroa dig för dess drivrutiner.

Gratis provperiod

Besök webbplats

Friskrivningsklausul: detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


2. Använd Windows-registret

En praktisk metod för att lösa detta AMD Radeon-inkompatibilitetsproblem är att kontrollera drivrutinsversionerna med Windows-registret. Stegen nedan guidar dig genom processen.

1. Tryck på Windows + R att öppna Springatyp dxdiag i textfältet och tryck Stiga på.

radeon-inställningar-förare-ingen-match

2. Navigera till Visa flik.

radeon-inställningar-förare-ingen-match

3. I Förare sektion, notera Version.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

4. Tryck igen Windows + R att öppna Springa dialogruta, typ regeditoch klicka OK.

skriv regedit och tryck enter

5. Navigera till följande tangent:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMD\CN

6. Öppna Drivrutinsversion ange den version du noterade i steg 3 och klicka på OK för att spara ändringarna.

7. När du är klar startar du om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Vi rekommenderar inte att du manipulerar med Windows-registret, men du måste komma in här om du föredrar att inte använda den dedikerade programvaran för drivrutinsuppdatering. När du är klar, kontrollera om Radeon programvara och drivrutiner matchar inte felmeddelandet försvinner.

3. Installera om din AMD Radeon-applikation

 1. Tryck Windows + R att öppna Springatyp appwiz.cploch klicka på OK.Fixa Radeon-programvara och drivrutiner matchar inte i 5 steg
 2. Hitta AMD programvara från listan, välj den och klicka sedan på Avinstallera.avinstallera för att fixa radeon programvara och drivrutiner matchar inte
 3. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen och starta sedan om datorn.
 4. Gå nu till Microsoft Store och ladda ner AMD Radeon Software-appen.ladda ner
 5. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.

AMD Software-appen kan vara den främsta boven till Radeon programvara och drivrutiner matchar inte fel. Att avinstallera det och sedan installera om en ny kopia bör åtgärda felet för de flesta användare.

4. Använd ett automatiskt detekteringsverktyg

 1. Ladda ner AMD AutoDetect-verktyget från den officiella webbplatsen och kör installationsfilen för att installera den.ladda ner
 2. När du är klar, starta programvaran och följ stegen för att uppdatera drivrutinerna med de korrekta.

Detta lilla verktyg från AMD upptäcker systemet du kör och rätt drivrutin för din bildskärmsadapter och CPU. Det kommer också att indikera rätt nedladdning och guida dig hela vägen.

Du kan också hitta alternativ i vårt bästa urval av drivrutinsdetektorprogram, så var inte blyg för att utforska fler alternativ och välja det som bäst passar dina behov.

5. Installera drivrutinsuppdateringarna från Windows Update

 1. Typ uppdatering i Windows Sökruta och klicka på Sök efter uppdateringar från resultaten.Fixa Radeon-programvara och drivrutiner matchar inte i 5 steg
 2. Klicka på Visa alla valfria uppdateringar.Fixa Radeon-programvara och drivrutiner matchar inte i 5 steg
 3. Klicka på Uppdateringar av drivrutiner för att utöka listan, välj den drivrutin du vill installera och tryck på ladda ner och installera knappen nedan.Fixa Radeon-programvara och drivrutiner matchar inte i 5 steg

Microsoft inkluderar de senaste valfria drivrutinsuppdateringarna i avsnittet Windows Update, så om det finns några nya drivrutiner från tillverkaren av dina komponenter hittar du dem där.

Hur kan jag fixa att Radeon-programvaran och drivrutinerna inte matchar i Windows 11?

Utöver de metoder som nämnts tidigare kan du också återställa drivrutinen från Enhetshanteraren. Detta kommer att tvinga operativsystemet att installera om den tidigare versionen, den som fungerade bra, och skulle fixa Radeon programvara och drivrutiner matchar inte fel.

Fixa Radeon-programvara och drivrutiner matchar inte i 5 steg
Återställ drivrutinen i Windows

Dessutom, om felet fortsätter att dyka upp igen på grund av att Windows installerar om en annan version av drivrutinen, kan du stoppa Windows från att automatiskt uppdatera drivrutinen. Detta har åtgärdat felet för flera användare.

Uppdaterar uppdatering av Radeon programvara drivrutiner?

Även om det inte finns någon klarhet över det, erbjuder Radeon-programvaran ett inbyggt alternativ för att enkelt uppdatera de installerade drivrutinerna. Det låter dig söka efter senaste uppdateringar och installera dem direkt.

Fixa Radeon-programvara och drivrutiner matchar inte i 5 steg
AMD Radeon Software (Bildkälla: AMD)

Utöver det kan du alltid ladda ner den senaste drivrutinsversionen manuellt från den officiella webbplatsen och sedan köra installationsfilen för att installera den.

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att lösa problemet Radeon programvara och drivrutiner matchar inte fel och du kan nu använda ditt grafikkort igen.

Eftersom detta är ett ganska klassiskt drivrutinsproblem, se till att kontrollera den bästa drivrutinsuppdateringsprogramvaran för Windows 10 för att lösa detta eller något sådant problem i framtiden.

Om du har några andra förslag, tveka inte att lämna dem i en kommentar i det dedikerade avsnittet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.