• PowerShell-problem är en del av Windows-felen som användare upplever dag för dag.
 • Om Windows PowerShell har slutat fungera är chansen stor att din dator innehåller dold programvara, som ett virus.
 • Se till att köra en skanning av skadlig programvara med din säkerhetsprogramvara eller starta en ren uppstart för att verifiera om det är en tredjepartsapp som skapar konflikter.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Att uppleva Windows PowerShell-fel är inte en trevlig situation, så du måste vidta åtgärder när du tar emot Windows PowerShell har slutat fungera meddelande.

Varför fungerar inte PowerShell? I vissa situationer kan en attack med skadlig programvara vara orsaken till att Windows PowerShell inte fungerar korrekt.

Det här felet är ganska irriterande eftersom det kommer att stoppa processerna som körs på ditt Windows 10-system. Du kommer också att få det här felmeddelandet utan ytterligare information, och som ett resultat kan du inte säga exakt vad som orsakade problemet.

Hur som helst, du ska inte få panik. Som alltid finns det olika felsökningslösningar som kan användas för att fixa Windows PowerShell har slutat fungera fel.

Contents

Varför fungerar inte Powershell?

Windows PowerShell kommer inte att öppnas på grund av att det finns korrupta systemfiler eller när motstridiga appar från tredje part installeras på datorn.

Fixa Powershell om det inte fungerar eller öppnas i 5 steg

Dessutom finns det en chans att PowerShell är inaktiverat, och som ett resultat har det slutat fungera. I det här fallet måste du aktivera det från Windows-funktioner.

Utöver det skulle lösningarna som listas här också fungera i följande fall:

 • Windows PowerShell kör inte skript prova catch / import module / unblock-file / uninstall-package / update-help powershell fungerar inte
 • Windows PowerShell-kommandon fungerar inte efter Windows Update
 • Powershell har slutat fungera
 • Windows PowerShell skriver inte
 • Windows Powershell öppnas inte som administratör – Windows Powershell öppnas inte
 • Powershell fungerar inte i Windows 11, 10
 • CMD och Powershell fungerar inte
 • Powershell visar inte prompt
 • Visual Studio-koden Powershell fungerar inte
 • Task Scheduler Powershell fungerar inte
 • Server 2016, 2012 r2 Powershell fungerar inte

Många användare rapporterade att ingenting händer när de klickar på Kör som administratör på PowerShell, och detta beror troligen på skadade systemfiler.

Detta är inte det enda programmet som påverkas av det här problemet, och många rapporterade att de inte kunde köra kommandotolken som administratör på sin dator.

En annan indikation på att du har ett problem med systemkorruption är att PowerShell-meddelandet inte känns igen, men lyckligtvis finns det sätt att fixa det.

Hur fixar jag att PowerShell har slutat fungera?

I den här artikeln

1. Initiera en fullständig systemsökning

I vissa situationer kan en attack med skadlig programvara vara orsaken till att Windows PowerShell inte fungerar korrekt. Så det första du ska göra är att initiera en säkerhetsskanning.

Chansen är stor att du blev infekterad med Poweliks, en skadlig programvara som stör PowerShell. Filen som är associerad med detta virus är dllhost.exe *32 eller dllhst3g.exe *32 och kan vanligtvis stoppas från Aktivitetshanteraren.

Nu, i det här fallet, måste du använda ett antivirusverktyg och skanna ditt Windows 10-system efter möjliga infekterade filer. Säkerhetsprogrammet bör hitta och ta bort skadlig programvara automatiskt.

jagDet rekommenderas att köra säkerhetsskanningen från felsäkert läge – det är då appar och processer från tredje part inaktiveras av Windows 10-plattformen.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Restoro skannar, diagnostiserar och reparerar alla filer som skadats på din PC med teknik som inte bara fixar ditt Windows-operativsystem utan också ångrar skadan som redan har gjorts med en komplett databas med ersättningsfiler.

I slutet av skanningen kan du kontrollera din dators hårdvara, säkerhet och stabilitetspoäng jämfört med det globala genomsnittet och fixa dem med ett enda klick.

Fixa Powershell om det inte fungerar eller öppnas i 5 steg

Restoro

Använd denna kraftfulla teknik som säkrar och reparerar alla datorer till ett optimerat tillstånd.

Gratis nedladdning Besök webbplats

2. Starta en ren start

 1. tryck på Windows + R att öppna Springa kommando, typ msconfigoch klicka OK.msconfig
 2. Från Systemkonfigurationgå till Allmän fliken och avmarkera Ladda startobjekt fält under Selektiv start.avmarkera för att fixa windows powershell slutade fungera
 3. Växla sedan till Tjänster fliken, kontrollera Dölj alla Microsoft-tjänster kryssrutan och klicka sedan på Inaktivera alla.dölj alla Microsofts serier
 4. Byt nu till Börja fliken och klicka på Öppna Aktivitetshanteraren länk.Öppna Aktivitetshanteraren för att fixa att Windows Powershell slutade fungera
 5. Välj de program som listas här individuellt och klicka på Inaktivera på botten.inaktivera startprogram för att fixa Windows Powershell slutade fungera
 6. Gå nu tillbaka till Systemkonfiguration fönstret och klicka på OK.klick
 7. Klick Omstart i prompten som visas.omstart

Du kan se om en programvarukonflikt orsakar Windows PowerShell-fel genom att starta en ren uppstart. På detta sätt kan du starta Windows 10-systemet endast med standardfunktioner.

Om Windows PowerShell har slutat fungera felet inte visas efter att den rena uppstarten har utförts betyder det att det finns en programvarukonflikt, så du måste ta bort programmet som är ansvarigt för detta problem.

3. Inaktivera och återaktivera Windows PowerShell

 1. Tryck Windows + R att öppna Springastiga på appwiz.cpl i textfältet och klicka OK.appwiz.cpl
 2. Från den vänstra panelen i huvudfönstret, klicka på Slår på eller av egenskaper i Windows.slå på eller av fönsterfunktioner för att fixa att Windows Powershell slutade fungera
 3. Scrolla ner, leta upp Windows PowerShell avmarkera alternativet och klicka sedan OK.inaktivera för att fixa windows powershell slutade fungera
 4. Starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.
 5. När datorn slås på, gå tillbaka till Windows-funktioner fönster, markera kryssrutan för Windows PowerShelloch klicka OK för att återaktivera den.återaktivera
 6. Vänta på att den ska installeras.Installera

Efter att ha återaktiverat funktionen, kontrollera om problemet med att Windows Powershell slutade fungera är löst.

4. Skapa ett nytt Microsoft-konto

 1. Tryck Windows + jag att avfyra inställningarVälj konton från navigeringsfönstret och klicka sedan på Familj och andra användare.familj och andra användare
 2. Klicka på Lägg till konto knappen bredvid Lägg till annan användare.lägg till konto för att fixa windows powershell slutade fungera
 3. Ange den information som krävs och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.instruktioner

Kom ihåg att säkerhetskopiera dina data innan du slutför denna process. Du kanske måste importera dina personliga filer och app under det nya kontot.

Ditt konto kan vara skadat (på grund av olika orsaker), och det är därför du fortfarande får Windows PowerShell har slutat fungera fel. Så försök att skapa ett nytt konto, och problemet bör åtgärdas.

5. Återställ PowerShell till standard

 1. Tryck Windows + E för att starta File Explorer, klistra in följande sökväg i adressfältet medan du ersätter Användarnamn med den på din enhet och tryck Stiga på:C:\Users\Username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Windows PowerShell
 2. Välj nu Windows PowerShell posten och tryck på Del för att radera den. Välj lämpligt svar om en bekräftelseprompt dyker upp.radera
 3. Skapa nu ett nytt användarkonto på samma dator, gå ner på samma väg och kopiera PowerShell genväg till en USB-enhet.
 4. Gå sedan tillbaka till det ursprungliga kontot, navigera till Windows PowerShell mappen och klistra in PowerShell genväg här.

Det är allt! PowerShell har nu återställts till fabriksinställningarna och alla ändringar som görs kommer automatiskt att tas bort.

Vad kan jag göra om PowerShell inte fungerar på Windows 11?

Du kan installera den senaste versionen av Windows 11, ta bort motstridiga appar från tredje part, söka efter skadlig programvara eller identifiera och eliminera korrupta systemfiler.

Utöver dessa lösningar, om problemet började nyligen, bör en systemåterställning göra susen och få saker igång på nolltid.

Vilken version av PowerShell kommer med Windows 11?

Just nu på Windows 11 har vi PowerShell version 5. Du kan dock se din exakta version genom att skriva in skriptet nedan i Powershell och trycka på Stiga på.

$PSversionTable

Förhoppningsvis är felmeddelandet borta nu. Om du har frågor relaterade till felsökningslösningarna ovan, kontakta vårt team. Du kan komma i kontakt med oss ​​genom att använda kommentarsfältet nedan.

Om du stöter på andra lösningar för att åtgärda det här felet, lista felsökningsstegen i kommentarerna, så kommer vi att uppdatera den här guiden därefter.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.