• Om du inte kan öppna ZIP-filer i Windows 10 kan du vara säker på att det finns några sätt att lösa det här problemet.
 • Observera att detta kan orsakas av ett fel i applikationen som används för att öppna ZIP-arkivet.
 • En instabil internetanslutning finns också i korten, så besök den här avsnittet för Internet och nätverkslösningar.
 • Ta en titt på vår PC Software Troubleshooting Hub så hittar du fler guider för att lösa liknande problem.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Det råder ingen tvekan om att ZIP är ett av de mest populära komprimerade filformaten som används för att spara, kryptera och dela viktiga filer. Trots det finns det tillfällen då en ZIP-fil inte öppnas på Windows 10.

Vissa beskrev helt enkelt att få en annan vanlig ZIP-fil som en e-postbilaga. De laddade ner det på sitt Windows 10-system och försökte extrahera innehållet.

Men att öppna den med WinRAR leder helt enkelt till ett felmeddelande som säger det Den komprimerade mappen är ogiltig eller så kan de helt enkelt inte öppna ZIP-filen i Windows 10.

Om du inte är främmande för dessa problem, överväg en av följande bovar: felfunktion i programmet som används för att öppna ZIP-arkiv, skadliga virusattacker, problem med internetanslutningen och mer.

Ta en närmare titt nedan och lär dig några enkla sätt att lösa det här problemet i Windows 10. Ett av dessa felsökningstips kommer med största sannolikhet att fungera för dig också.

Contents

Vad kan jag göra om jag inte kan öppna ZIP-filen i Windows 10?

1. Prova ett annat filkomprimeringsverktyg

Att använda användbara filkomprimeringslösningar kan ge effektiv filhantering för dina arkiv och andra filtyper som du behöver överföra eller ta emot från olika källor.

Om du behöver hantera dina ZIP-filer och extrahera partier av data regelbundet, kan sådan programvara vara till stor hjälp för dig.

Det rekommenderas också att använda andra kapabla komprimeringsprogram för att öppna dina ZIP-filer utan problem, så var medveten om de bästa filkomprimeringsverktygen för Windows 10

2. Använd ett kraftfullt antivirus för att skanna din dator

Även om du är försiktig och använder ett antivirusverktyg kan du enkelt plocka upp ett datavirus/skadlig programvara genom e-postbilagor, dela musik, spel, surfa eller andra webbaktiviteter.

Vissa datavirus är programmerade att stjäla data eller skada filer, så tveka inte att göra en genomsökning med ett stabilt antivirusprogram.

ZIP-formatet är helt klart ett mål; den innehåller ett stort antal filer som packas upp innan du får chansen att se dem. Det blir ett allvarligt problem om Zip-filen du behöver se inte öppnas.

Dessutom kan du dra nytta av överlägsna antivirusfunktioner från andra pålitliga antiviruslösningar. För att vara skyddad kan du alltid komma åt avancerade säkerhetsverktyg.

Du har flera pålitliga antivirusprogram där ute, med funktionalitet med hög upptäcktshastighet som säkerligen kommer att ge en omfattande genomsökning av dina filer.

3. Se till att din internetanslutning är stabil

Internetanslutningen är stabil

Om du ofta upplever internetproblem som leder till att du kopplar ner och återansluter till nätverket, ta en sekund att analysera saker.

En förekomst av avbrott när du laddar ner en ZIP-fil är helt klart en annan potentiell orsak till att inte kunna öppna eller extrahera på Windows 10

Om internetanslutningen är instabil, tveka inte att följa några felsökningstips, som beskrivs här:

 • Kontrollera först kabelmodemet för att se om det känns varmt. Låt den eventuellt svalna i några minuter.
 • Du kan också stänga av din dator och sedan stänga av modemet genom att koppla bort nätsladden från modemets baksida. Låt den vara urkopplad i några sekunder och anslut den sedan till modemet igen.
 • Om det inte gjorde någon skillnad att starta om modemet, tänk på att nätverkskortet i din dator kanske inte heller kan hålla en stabil Internetanslutning.
 • Slutligen, kontakta din internetleverantör för att se till att problemet inte är på deras ända.

Det faktum att ZIP-filen inte öppnas i Windows 10 är verkligen frustrerande. Detta kommer att hindra dig från att arbeta effektivt, men du bör kunna fixa det genom att använda våra tidigare nämnda lösningar.

Om du har några frågor eller förslag angående detta problem, vänligen posta dem i kommentarsektionen nedan.