• Windows Script Host är en Windows-funktion som kan vara användbar om du vill automatisera några av uppgifterna på din dator.
 • Om du inte kan aktivera det eller om det ger några fel, kan du behöva rensa ditt system från skadlig programvara innan du aktiverar det igen.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

När du startar din PC kan du mötas av en Windows-skriptvärdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen popup-meddelande.

Windows Script Host är en funktion i Microsoft Windows som tillåter användare att köra skript skrivna på flera språk. De flesta användare kanske aldrig använder den här funktionen, men för dem som vill kommer den här artikeln att guida dig om hur du aktiverar den.

Contents

Ska jag aktivera Windows Script Host?

Windows Script Host är en kraftfull skriptmotor som låter dig köra skript i bakgrunden, automatisera uppgifter och lägga till nya funktioner i dina applikationer.

Några av de uppgifter den kan hjälpa dig att utföra inkluderar:

 • Kör ett program när du loggar in på Windows
 • Rapportera systemstatus med jämna mellanrum.
 • Visa ett popup-meddelande när användaren klickar på en ikon
 • Kör skript på distans på andra datorer

Om du inte är en utvecklare eller inte behöver använda skript, behöver du förmodligen inte WSH. Detta beror på att skadliga skript kan användas för att köra skadlig kod av sin egen design eller till och med stjäla dina lösenord från din webbläsare eller e-postprogram.

Även om WSH har funnits länge, är det inte lika säkert som andra skriptmotorer, som PowerShell. Du bör bara använda den om du är bekant med motorns ins och outs eller om du behöver köra äldre skript som är beroende av WSH.

WSH ingår i alla versioner av Microsoft Windows, men är inaktiverat som standard. Detta beror på att det är sårbart för säkerhetsattacker. Du kan aktivera WSH på ditt system om du behöver använda det.

Om du har aktiverat det men ändå får Windows-skriptvärdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen popup-meddelande är det förmodligen skadlig programvara eller ett registerfel. Så här kan du åtgärda detta fel.

Hur aktiverar jag Windows Script Host?

Prova följande innan du fortsätter med några avancerade felsökningssteg:

  1. Inaktivera startobjekt

  1. Slå fönster Nyckeltyp Aktivitetshanteraren i sökfältet och klicka Öppen.sökfunktionshanteraren
  2. Navigera till Börja fliken för att visa listan över startprogram.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  3. Gå igenom listan och välj varje app du vill ha avaktivera genom att klicka på alternativen längst ner.

  2. Kör DISM och SFC-skanning

  1. Slå Start meny ikontyp cmd i sökfältet och klicka Kör som administratör.cmd-run-admin-w11 oväntad Windows 11 kärnlägesfälla
  2. Skriv följande kommandon och tryck Kom in i efter var och en:DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth sfc /scannowFix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen

  3. Sök efter virus

  1. tryck på fönster nyckel, sök Windows säkerhet, och klicka Öppen.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  2. Välj Skydd mot virus och hot.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  3. Tryck sedan på Snabb analys låg Aktuella hot.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  4. Om du inte hittar några hot, fortsätt att utföra en fullständig genomsökning genom att klicka Skanna alternativ precis nedanför Snabb analys.Skanna alternativ
  5. Klicka på Fullständig analys,Skanna nu för att utföra en djupsökning av din dator.Full Scan Scan Now
  6. Vänta tills processen är klar och starta om ditt system.

  Om Windows inbyggd skanning fungerar för dig att bli av med Windows-skriptvärdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen meddelande, bra. Många användare rapporterade dock att ett antivirus från tredje part gjorde det tunga lyftet och tog bort felet.

  Om du letar efter en så har vi en expertlista med testade antiviruslösningar som kommer att göra ett berömvärt jobb.

  4. Gör en ren start

  1. Slå fönster Nyckeltyp msconfigoch öppna Systemkonfiguration.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  2. Byt till Tjänster fliken och välj Dölj alla Microsoft-tjänster. Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  3. Klicka på Inaktivera alla och tryck sedan på Tillämpa knappen för att spara ändringarna.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  4. Gå tillbaka och klicka på Börja fliken, välj Öppna Aktivitetshanteraren Klicka sedan OK.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  5. I det Börja fliken i Aktivitetshanteraren, Inaktivera all startaktiverad föremål.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  6. Stäng Aktivitetshanteraren och starta om datorn.

  5. Redigera registret

  1. Slå fönster + R nycklar för att öppna Springa domän.
  2. Kille regedit i dialogrutan och tryck på Kom in i.Fix: Windows Script-värdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen
  3. Navigera till följande plats: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows Script Host\Settings
  4. Högerklicka i den högra rutan Aktiverad, sedan i Värdedata ingång, ställ in den på 1 för att aktivera och 0 för att inaktivera.

  Kom alltid ihåg att redigering av registret kan få svåra konsekvenser, så utför bara detta steg om allt annat misslyckas, och när du gör det, se till att skapa en återställningspunkt som en backupplan.

  Vi hoppas verkligen att den här artikeln gav dig svaren du behövde Windows-skriptvärdåtkomst är inaktiverad på den här maskinen affär.

  Om du vill lära dig mer om sådana fel har vi sammanställt en artikel som förklarar allt om skriptfel, så kolla in den för att bekanta dig med hur du undviker några vanliga fel.

  Vänligen lämna ytterligare kommentarer, förslag eller frågor i kommentarsfältet nedan.

  Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

  SPONSRAD

  Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!