• Vissa användare sa att de inte kunde ansluta till webben eftersom Windows inte kunde hitta en drivrutin för nätverksadaptern.
 • Ibland kan en återställning av routern lösa problemet med Internetanslutning i Windows.
 • Du bör också se till att du installerar om drivrutinen för ditt nätverkskort.
 • Återställ Windows till en återställningspunkt som låg innan problemet uppstod.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Vissa användare har sagt i forum att de inte kan ansluta till webben när Windows inte kan hitta en drivrutin för nätverkskort.

Nätverksadapterns felsökare som de försöker lösa problemet med visar detta felmeddelande: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort.

Följaktligen löser den felsökaren inte problemet och användarna kan inte ansluta till Internet.

Det här är några upplösningar som kan fixa det här nätverksadapterfelet, så se till att kolla in dem nedan.

Contents

Vad ska jag göra om Windows inte kan hitta en drivrutin för nätverkskort?

1. Återställ routern

 1. Stäng av routern, koppla ur den i några minuter och koppla sedan in den igen.
 2. Slå sedan på routern igen. Tryck därefter på Återställa knappen på routern med ett gem i ca 15-30 sekunder.

Du kommer att bli förvånad över hur ofta en återställning av routern fixar internetanslutning i Windows. Det kommer att upprätta en ny anslutning med ISP och återställa den till dess standardinställningar.

2. Öppna alternativa Windows-felsökare

 1. Öppna Cortana genom att trycka på Windows-tangent + Q tangentbordsgenväg.
 2. Inmatning felsöka i sökrutan.
 3. Välj Felsökning att öppna Appen Inställningar som i ögonblicksbilden direkt nedan. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 4. Välja Internetanslutningaroch klicka Kör felsökaren för att öppna fönstret som visas i ögonblicksbilden nedan. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 5. Välj Felsök min anslutning till Internet alternativ.
 6. För att öppna den andra felsökaren, välj Hårdvara och enheter.
 7. Tryck sedan på Kör felsökaren knappen för att öppna fönstret som visas direkt nedan. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 8. Därefter kan felsökarna tillhandahålla några lösningar som användare kan välja en Applicera den här reparationen alternativ för.

Ok, felsökaren för nätverksadaptern ger ingen lösning för att fixa anslutningen.

Det finns dock ett par andra Windows-felsökare som fortfarande kan fixa anslutningen.

Till exempel är felsökaren för Internetanslutningar en nära länkad till nätverksadaptern. Felsökaren för maskinvara och enheter kan också komma till användning för att åtgärda anslutna enhetsfel.

3. Installera om drivrutinen för nätverkssdaptern

 1. tryck på Windows-tangent + R att öppna Springa.
 2. Stiga på devmgmt.mscoch klicka OK för att öppna fönstret som visas i ögonblicksbilden direkt nedan. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 3. Dubbelklicka på Nätverksadaptrar kategori för att utöka den som visas direkt nedan. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 4. Högerklicka sedan på nätverkskortet för att välja Avinstallera enheten alternativ.
 5. Välj en Avinstallera alternativet i dialogrutan som öppnas för att bekräfta.
 6. Därefter väljer du Sök efter hårdvaruändringar alternativ som visas nedan för att installera om standarddrivrutinen. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort

De Windows kunde inte hitta en drivrutin felmeddelandet visar att problemet kan bero på den skadade nätverksadapterns drivrutin.

Tyvärr kan användare inte försöka fixa det här problemet genom att uppdatera drivrutinen utan en anslutning.

Men att installera om nätverksdrivrutinen kan vara en möjlig lösning. Följ riktlinjerna ovan för att installera om nätverksadapterns drivrutin.

Att installera om drivrutiner manuellt kan vara en tråkig uppgift. För en snabb, säker och välgjord drivrutinsinstallation rekommenderar vi att du använder specialiserad programvara som kan göra allt det hårda arbetet åt dig på några sekunder.

Ett program som DriverFix laddar dock inte bara ner och installerar drivrutiner utan hjälper dig också att hantera dem genom att felsöka, säkerhetskopiera och återställa dem. Som ett resultat är det värt att installera det!

⇒ Skaffa DriverFix

4. Rulla tillbaka Windows till en återställningspunkt

 1. Öppna Windows Run-tillbehör.
 2. Stiga på rstrui i Öppna text rutan och välj OK alternativ. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 3. Klick Nästa för att öppna listan över systemåterställningspunkter.
 4. För att utöka listan, välj Visa fler återställningspunkter alternativ. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 5. Välj en återställningspunkt.
 6. Systemåterställning avinstallerar programvara som installerats efter ett valt datum.
 7. Användare kan klicka på Sök efter berörda program alternativet för att kontrollera vilken programvara som tas bort. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 8. Klicka sedan Nästaoch välj Avsluta alternativ.

Verktyget Systemåterställning kan ge en lösning för Windows kunde inte hitta en drivrutin fel för användare som kan välja en återställningspunkt som är före den tidpunkt då problemet uppstod.

Användare kan vanligtvis återställa Win 10 med en månad. Systemåterställning kommer att ångra systemändringar efter det valda återställningsdatumet.

5. Kontrollera strömhanteringsinställningen för nätverksadaptern

 1. Öppna Enhetshanteraren fönster. och expandera Nätverksadaptrar kategori.
 2. Högerklicka på nätverkskortet och välj Egenskaper för att öppna fönstret i bilden direkt nedan. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 3. Välj sedan Energihantering fliken i det fönstret. FIX: Windows kunde inte hitta en drivrutin för ditt nätverkskort
 4. Avmarkera Låt datorn stänga av den här enheten för att spara ström alternativet om det är valt.
 5. Välj OK alternativet för att stänga fönstret.

De Windows kunde inte hitta en drivrutin felet kan också bero på en Power Management-inställning som stänger av enheter när de väljs.


Kolla in vår detaljerade guide om du inte kan ansluta till Internet i Windows 10 och hitta fler allmänna felsökningstips för att åtgärda det här problemet.

Några av dessa korrigeringar kan lösa Windows kunde inte hitta en förare fel för att återupprätta en nätanslutning. För fler förslag, gå till kommentarsektionen nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.