• Vissa Windows 10-användare rapporterade ett händelse-ID för hög CPU-användning på sin dator när de körde olika appar.
 • Du bör kontrollera ditt antivirusprogram och inaktivera vissa funktioner.
 • Använd ett gratisprogram tillgängligt som en del av Windows Sysinternals-paketet.
 • Utför en systemåterställning genom att följa vår steg-för-steg-guide nedan.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:

Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Hög CPU-användning kan vara ett irriterande problem och på tal om det, många användare rapporterade hög CPU-användning händelse-id-meddelanden på sin PC. Detta kan vara ett stort problem och drastiskt påverka din prestanda, men det finns ett sätt att lösa det här problemet.

Händelse-id-meddelande för hög CPU-användning kan vara problematiskt, men det finns många liknande problem som kan uppstå. På tal om dessa problem, här är några vanliga problem som rapporterats av användarna:

 • Windows Eventilationslogg service hög CPU användande – Det här problemet kan ibland uppstå om din händelselogg är full, och för att åtgärda det behöver du bara rensa händelseloggen och problemet kommer att lösas.
 • Hejgh CPU användningshändelse Windows 10, 8.1, 7 – Det här problemet kan uppstå på alla versioner av Windows, och även om du använder Windows 8.1 eller 7 bör du kunna använda de flesta av våra lösningar på det.
 • Händelse med hög CPU-användning Explorer.exe, Excel 2013, Google Chrome, Kaspersky – Det här problemet kan påverka nästan alla program på din dator, och om du stöter på det här problemet, inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt och kontrollera om det hjälper.

Contents

Händelse-id för hög CPU-användning, hur fixar jag det på Windows 10?

 1. Kontrollera ditt antivirus/brandvägg
 2. Använd Process Explorer
 3. Rensa Event Viewer-loggen
 4. Gå in i felsäkert läge
 5. Utför en ren start
 6. Skapa ett nytt användarkonto
 7. Utför en systemåterställning

1 Kontrollera ditt antivirus/brandvägg

Enligt användare kan ibland händelse-id-meddelanden för hög CPU-användning visas på grund av problem med ditt antivirus/brandvägg. För att åtgärda det här problemet, rekommenderas det att inaktivera vissa antivirusfunktioner och kontrollera om det löser problemet. Om det inte fungerar, skulle ditt nästa steg vara att helt inaktivera ditt antivirusprogram.

Om detta inte löser problemet kan du behöva ta bort ditt antivirus helt och hållet och kontrollera om det hjälper. Även om du tar bort ditt antivirusprogram kommer du fortfarande att skyddas av Windows Defender, så du behöver inte oroa dig för mycket om din säkerhet.

Om du löser ditt problem genom att ta bort antivirusprogrammet kan det här vara ett perfekt tillfälle att överväga att byta till olika antivirusprogram.

Det finns många bra alternativ tillgängliga online, men vi rekommenderar ESET NOD32 Antivirus om du vill ha optimal säkerhet som inte stör din dator.

Den gör jobbet bra till ett rimligt pris och förlitar sig inte på skrämseltaktik för att marknadsföra prenumerationer. Den mest spännande aspekten av denna ESET NOD32 är att den tar emot kontinuerliga databasprenumerationsuppdateringar för att ge överlägsen säkerhet för ditt system mot de senaste hoten.

Det tar bort skadlig programvara utan att sakta ner din dator, och gränssnittet är enkelt och lätt att använda för alla användare.

Skaffa ESET NOD32 Antivirus

2. Använd Process Explorer

Om du har problem med händelse-id för hög CPU-användning på din PC, kanske du kan åtgärda problemet med Process Explorer. Om du inte är bekant är detta ett gratisprogram och det är tillgängligt som en del av Windows Sysinternals-paketet.

Med det här verktyget kan du se tillgängliga processer, precis som i Aktivitetshanteraren, men du kan också se mycket mer ytterligare information. Tack vare denna information kan du enkelt hitta orsaken till hög CPU-användning på din PC.

Tänk på att Process Explorer är designad för avancerade PC-användare, och om du är en nybörjare kan du ha problem med att ta reda på hur du använder det här verktyget på rätt sätt.

3. Rensa Loggboken

Event Viewer är ett användbart program som låter dig se olika händelser på din dator och felsöka problem. Men ibland kan händelse-id-fel för hög CPU-användning uppstå på grund av din Event Viewer-logg. Den här loggfilen har alla händelser listade, och ibland kan den här loggfilen orsaka detta och andra problem.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

För att åtgärda problemet rekommenderar vi att du rensar loggfilen. Detta är enkelt att göra, och du kan göra det genom att följa dessa steg:

 1. Tryck Windows-tangent + X för att öppna Win + X-menyn. Välj nu Loggboken från listan.
  Windows händelseloggtjänst hög CPU-användning
 2. När Event Viewer öppnas expanderar du i den vänstra rutan Windows-loggar avsnitt och välj Ansökningar. Klicka nu i den högra rutan Rensa logg. Du kan spara dina loggar innan du tar bort dem om du vill.
  Händelse med hög CPU-användning Windows 10
 3. Gå nu tillbaka till Windows-loggar väljer du nästa kategori på listan och tar också bort dess loggar. Upprepa dessa steg tills du rensar alla loggar från Windows-loggar sektion.

När du har rensat loggarna kontrollerar du om problemet kvarstår. Detta är en ovanlig lösning, men flera användare rapporterade att den fungerar, så du kanske vill prova den.

4. Gå in i felsäkert läge

Enligt användare kanske du ibland kan fixa händelse-id för hög CPU-användning genom att bara gå in i felsäkert läge. Om du inte vet är felsäkert läge ett speciellt segment av Windows, och det körs med standardinställningar och drivrutiner, vilket gör det perfekt för felsökning.

För att gå in i felsäkert läge behöver du bara göra följande:

 1. Öppna Appen Inställningar. Det snabbaste sättet att göra det är att använda Windows-tangent + I genväg.
 2. Gå nu till Uppdatering och säkerhet sektion.
  Händelse för hög CPU-användning Google Chrome
 3. Plocka Återhämtning från menyn till vänster. Klicka på i den högra rutan Starta om nu knapp.
  Windows händelseloggtjänst hög CPU-användning
 4. Lista över alternativ bör nu visas. Plocka Felsökning > Avancerade alternativ > Startinställningar. Klicka på Omstart knapp.
 5. När din PC startar om kommer du att presenteras med en lista med alternativ. Välj den version av felsäkert läge som du vill använda genom att trycka på lämplig tangentbordstangent.

När du går in i felsäkert läge, kontrollera om problemet kvarstår. Att gå in i felsäkert läge kanske inte löser problemet, men det är ett bra sätt att felsöka din dator, så se till att prova det.

5. Utför en ren start

Om du har ett händelse-id-fel för hög CPU-användning kan problemet vara tredjepartsprogram på din dator. Ibland kan tredjepartsprogram störa ditt system, men du kanske kan åtgärda det här problemet genom att utföra en ren start. För att göra det behöver du bara följa dessa steg:

 1. Tryck Windows-tangent + R. Ange nu msconfig och klicka OK eller tryck Stiga på.
  Windows händelseloggtjänst hög CPU-användning
 2. När Systemkonfiguration fönstret visas, gå till Tjänster flik. Kontrollera Dölj alla Microsoft-tjänster alternativet och klicka på Inaktivera alla knapp.
  Händelse med hög CPU-användning Windows 8.1
 3. Gå till Börja fliken och klicka Öppna Aktivitetshanteraren.
  Händelse med hög CPU-användning Excel 2013
 4. Aktivitetshanteraren kommer nu att visas och du kommer att se listan över startprogram. Högerklicka på det första programmet på listan och välj Inaktivera. Upprepa detta för alla startprogram.
  Windows händelseloggtjänst hög CPU-användning
 5. När du har inaktiverat alla startprogram, gå tillbaka till Systemkonfiguration fönster. Klick Tillämpa och OK för att starta om din PC.
  Händelse med hög CPU-användning Windows 7

När din dator har startat om, kontrollera om problemet kvarstår. Om problemet inte uppstår längre är det säkert att en av de inaktiverade applikationerna eller tjänsterna orsakade problemet. För att lokalisera orsaken måste du aktivera applikationer och tjänster i grupper tills du hittar orsaken till problemet.

Tänk på att du måste starta om din dator varje gång efter att du har aktiverat en grupp applikationer eller tjänster för att kunna tillämpa ändringarna.

6. Skapa ett nytt användarkonto

Ett annat sätt att fixa händelse-id för hög CPU-användning är att skapa ett nytt användarkonto. Ibland kan det här problemet uppstå på grund av att ditt användarkonto är skadat, och det bästa sättet att åtgärda problemet är bara att skapa ett nytt användarkonto. För att göra det, följ bara dessa enkla steg:

 1. Öppna Appen Inställningar och navigera till konton sektion.
  Händelse med hög CPU-användning Windows 7
 2. Välj nu Familj och andra människor från den vänstra rutan. Klicka nu Lägg till någon annan till den här datorn knapp.
  Händelse med hög CPU-användning Excel 2013
 3. Välja Jag har inte den här personens inloggningsinformation.
  Windows händelseloggtjänst hög CPU-användning
 4. Välj Lägg till en användare utan ett Microsoft-konto.
  Händelse med hög CPU-användning Explorer.exe
 5. Ställ in användarnamn och lösenord om du vill för det nya kontot och klicka Nästa.
  Windows händelseloggtjänst hög CPU-användning

När du har skapat ett nytt konto byter du till det och kontrollerar om problemet kvarstår. Om problemet inte visas på det nya kontot måste du flytta personliga filer från ditt gamla konto till det nya och börja använda det istället för ditt gamla konto.

7. Utför en systemåterställning

Enligt användare kan det här problemet ibland lösas genom att helt enkelt utföra en systemåterställning. Om du inte är bekant kan Systemåterställning enkelt återställa alla senaste ändringar på din dator och åtgärda olika problem längs vägen. För att utföra en systemåterställning måste du göra följande:

 1. Tryck Windows-tangent + S och gå in systemåterställning i sökfältet. Välj nu Skapa en återställningspunkt från resultatlistan.
  Händelse för hög CPU-användning Google Chrome
 2. Klicka på Systemåterställning knapp in Systemegenskaper fönster.
  Windows händelseloggtjänst hög CPU-användning
 3. Systemåterställning fönstret visas nu. Klick Nästa att fortsätta.
  Händelse med hög CPU-användning Windows 8.1
 4. Kolla nu Visa fler återställningspunkter alternativ, om tillgängligt. Välj önskad återställningspunkt och klicka Nästa.
  Händelse med hög CPU-användning Explorer.exe
 5. Instruktionerna på skärmen bör vägleda dig genom återställningsprocessen.

Efter att din dator har återställts bör problemet vara helt löst.

Händelse-id-meddelande för hög CPU-användning kan vara ganska problematiskt, men vi hoppas att du lyckades lösa detta problem genom att använda en av våra lösningar.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.