• Appleiedav.exe-applikationsfelet är en falsk positiv som ges av Windows Defender.
 • Det här problemet uppstår när iCloud-lagringsappen är installerad på en Windows 10-dator.
 • Om du lägger till programvaran i Defender’s undantagslista blir appleiedav.exe-felet av.
 • Byt till ett antivirusverktyg från tredje part som ger bättre skydd och inga falska positiva resultat.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Apples iCloud för Windows 10 fungerar ganska bra för en app designad från början för en helt annan plattform, även om den har sin del av problem då och då.

Icke desto mindre är ett av problemen som uppstått på sistone en blockering av appleidav.exe, huvudprocessen bakom iCloud, av Windows Defenders sida.

För det ändamålet såg vi till att förklara orsaken bakom denna händelse och gav en steg-för-steg-lösning på ditt problem. Du bör hitta allt nedan.

Contents

Vad är appleidav.exe?

Vad är appleidav.exe? Detta är processen relaterad till iCloud, Apples molnbaserade onlinelagring. Du kommer bara att få detta meddelande om du har iCloud-appen installerad på din PC.

Den konfigurerar och underhåller uppladdning och säkerhetskopiering av filer, som så många andra, inklusive OneDrive, Google Drive eller Dropbox.

Det finns några saker vi behöver nämna angående detta skrivbordstillägg för iCloud på Windows 10.

För det första, förr i tiden var det känt för hög bandbreddsanvändning och det plågade hundratals användare. Det är inte fallet längre, men du kan fortfarande inaktivera det för vissa synkroniseringsoperationer och minska förbrukningen.

Apples iTunes och den medföljande programvaran för Windows finns där i evigheter. Detta är ett av de sällsynta verktyg som går ut ur det väletablerade ekosystemet. Men varför skulle Defender blockera en process från en pålitlig källa?

Tja, det verkar som om det beror på obehörig åtkomst. Windows Defender blockerar ibland program som försöker ändra systeminställningar. Detta kan resultera i falska larm och upptäckter.

Bekräfta först att appleidav.exe verkligen tillhör det ovannämnda verktyget och är en del av Apples iCloud-klient. När du har bekräftat det, uteslut det från Windows Defender.

Hur fixar jag appleidav.exe blockerad av Windows Defender?

1. Lägg till iCloud-appen i Windows Defenders undantagslista

 1. Öppna Windows Defender från anmälningsområdet.
 2. Välja Virus- och hotskydd.appleidav.exe-fel
 3. Välj Virus- och hotskyddsinställningar.appleidav.exe-fel
 4. Scrolla ner och under Uteslutningarklick Lägg till eller ta bort undantag.appleidav.exe-fel
 5. Välj en mapp från rullgardinsmenyn och välj Äpple mapp.appleidav.exe-fel

2. Byt till ett antivirusprogram från tredje part

Windows Defender är en standardsäkerhetsåtgärd, vilket innebär att det gör ett dåligt jobb med att försvara din enhet. Det finns många andra alternativ där ute som är bättre rustade för att hantera skadlig programvara.

Därför rekommenderar vi att du byter till ett specialiserat verktyg från tredje part som har flera sätt att skydda dig, särskilt ett som använder avancerad AI för att upptäcka och ta bort skadlig programvara.

Oroa dig inte för din Windows Defender, eftersom den automatiskt stängs av i närvaro av en annan säkerhetsapp, så att du inte kommer att besväras av dess falska positiva effekter.

Tack och lov har vi en rekommendation till dig. Detta program kommer att skydda dig från all datastöld, skadlig programvara, spionprogram och intrång, samtidigt som det är lätt och exakt i sina skanningar.

ESET Internet Security

ESET Internet Security

Kraftfull antivirusprogramvara som ger fullt skydd utan falska positiva resultat och 100 % noggrannhet.

Kolla prisetBesök hemsida

Efter att ha följt dessa lösningar kommer du inte att ha några problem med Apple iCloud-klienten eller appleidav.exe-felet på din PC längre, så du kan njuta av denna fantastiska lagringsapp.

Vi rekommenderar att du kollar den här användbara listan med antivirusprogram med livstidslicens för att se fler fantastiska produkter som håller dig och din data säkra.

Glöm inte heller att dela med dig av din erfarenhet av denna speciella händelse och ge oss andra tips om situationen i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.