• Om säkerhetsskanningen som krävs fortsätter dyka upp kan det vara ett fel från Windows Defender.
 • Du bör försöka inaktivera aviseringarna från dess inställningar för att stoppa det här problemet.
 • Vi rekommenderar dock inte att undertrycka sådana funktioner eftersom du inte kommer att kunna förhindra verkliga hot.
 • Tänk på att byta till ett bättre antivirus så att du också kan gå upp till en annan skyddsnivå.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Precis som de flesta funktioner i Windows 10, förbättras också Windows Defender med nästan varje uppdatering av operativsystemet.

Den mest anmärkningsvärda funktionen är möjligheten att utföra en datorskanning offline, även innan din dator har startat.

Men den nya offline-skanningsfunktionen är precis vad som ger vissa människor huvudvärk i Windows 10.

En användare rapporterade nämligen att Windows Defender ständigt ber honom att utföra en offline-skanning, men när han gör det hittas ingen skadlig programvara.

Även om detta inte är ett allvarligt problem som kan hindra din dator, eller till och med Windows Defender från att fungera, kan det vara mycket frustrerande och irriterande att ständigt ta emot meddelanden om att utföra en genomsökning.

Lyckligtvis finns det en enkel lösning som tar bort alla oönskade skanningsmeddelanden och alla andra potentiellt irriterande Windows Defender-meddelanden.

Men om Windows Defender ständigt skannar bör du tänka på att skaffa en bättre antiviruslösning.

Contents

Vad kan jag göra om Windows Defender fortsätter att be mig att skanna?

1. Inaktivera säkerhetsmeddelanden

 1. Typ kontrollpanel i Windows-sökning och klicka på Kontrollpanelen från resultaten.FIX: Windows Defender ber om att skanna efter uppdatering av Windows 10/11
 2. Välj Säkerhet och underhåll.FIX: Windows Defender ber om att skanna efter uppdatering av Windows 10/11
 3. Klicka nu på Ändra inställningar för säkerhet och underhåll.FIX: Windows Defender ber om att skanna efter uppdatering av Windows 10/11
 4. Avmarkera Skydd mot spionprogram och oönskad programvaraoch Virus skydd.FIX: Windows Defender ber om att skanna efter uppdatering av Windows 10/11
 5. Starta om din dator.

Där har du, efter att ha stängt av dessa alternativ kommer du inte att besväras av oönskade Windows Defender-meddelanden.

Men vi råder dig att faktiskt ha dessa aviseringar aktiverade eftersom om du stänger av dem kan du missa några viktiga säkerhetsmeddelanden från Windows Defender, som du absolut inte vill ha.

2. Prova ett bättre antivirus istället

Att laga Windows Defender är OK om du verkligen gillar standard Windows standard antivirus, men tyvärr är det inte det bästa verktyget för att skydda din dator.

Om du vill vara helt säker på att din dator och data är säkra bör du definitivt tänka på att skaffa dig en dedikerad säkerhetslösning.

Och när du väl har installerat ett antivirus från tredje part kommer det att ta över och inte längre skicka dig irriterande meddelanden som det här.

Verktyget nedan har skydd i flera lager, och det kommer också att övervaka din router och webbkamera, så att de inte blir kapade eller knäckta.

ESET Internet Security

ESET Internet Security

Bli av med irriterande meddelanden och ta steget till nästa skyddsnivå med detta utmärkta verktyg.

Gratis provperiodBesök hemsida

3. Sök efter Windows-uppdateringar

 1. Typ uppdatering i Windows sök och klicka på Sök efter uppdateringar från resultaten.FIX: Windows Defender ber om att skanna efter uppdatering av Windows 10/11
 2. Om du inte redan ser några uppdateringar som börjar laddas ner, klicka på Sök efter uppdateringar knapp.FIX: Windows Defender ber om att skanna efter uppdatering av Windows 10/11
 3. Starta om din dator för att ändringarna ska träda i kraft.

Ibland kan det här problemet åtgärdas med en enkel uppdatering av ditt operativsystem, eftersom Windows Defender är en del av Windows. Kontrollera om du har nya genom att utföra stegen ovan.

Vi hoppas att du lyckats bli av med detta tjatande meddelande från Windows Defender, eller så har vi övertygat dig om att byta till en bättre säkerhetslösning.

För alternativ kan du också titta på vårt dedikerade urval av de bästa antivirus med obegränsad licens.

Om du har några kommentarer eller frågor, låt oss bara veta i kommentarerna nedan. Andra användare kan ha nytta av din kunskap.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.