• Att ansluta din mikrofon till en annan USB-port är ett av de enklaste sätten att åtgärda felet.
 • Innan du köper en mikrofon, se till att enheten är kompatibel med ditt operativsystem.
 • Uppdatera dina drivrutiner regelbundet för att undvika fel som saknad mikrofonförstärkning i Windows.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Microphone Boost är en inbyggd Windows-funktion som används av Voice over IP-tjänster för att öka volymen när du använder tjänsten. Om din datorvolym är låg kan mikrofonförstärkaren hjälpa dig att återställa förlorad ljudkvalitet.

Men om den här funktionen saknas helt kan det minska ljudkvaliteten på din dator. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de vanligaste orsakerna till att mikrofonförstärkningen saknas och ger steg för att åtgärda felet.

I den här artikeln

Contents

Varför saknas mikrofonförstärkaren för Windows 10?

 • Föråldrad drivrutin – Mikrofoner är hårdvaruenheter som kräver programvara i form av drivrutiner för att fungera korrekt. Om ljuddrivrutinen är föråldrad kan det orsaka problem med mikrofonförstärkning.
 • Felaktig portanslutning – Externa mikrofoner måste vara anslutna via USB för att fungera. Om du ansluter mikrofonen till fel eller felaktig port kommer du att få problem med mikrofonljudet.
 • Hårdvara som inte stöds – I vissa fall är mikrofonen du försöker ansluta till din PC inte kompatibel med ditt operativsystem.
 • Felaktiga ljudinställningar – Liksom de flesta enheter måste mikrofonen konfigureras enligt din PC-specifikationer för att fungera korrekt. Om enhetsinställningarna inte är korrekta kan problem med mikrofonen uppstå.

Vad kan jag göra om Windows 10 mikrofonförstärkare saknas?

Följande är några sätt att fixa felet som saknas för mikrofonförstärkning i Windows 10:

1. Anslut till en annan port

I vissa fall rapporterade användare att användning av en annan port hjälpte till att lösa problem med mikrofonförstärkning. Att ansluta din mikrofon till fel USB-port kan orsaka problem med mikrofonförstärkningsalternativet.

De flesta moderna datorer har begränsade portar och vissa har så få som en port. Men om din dator har flera USB-portar kan du ansluta din mikrofon till en annan port för att kontrollera om mikrofonförstärkningsfelet är åtgärdat.

2. Kör felsökaren för ljud

 1. Kille Lösa problem i Windows sökfält och tryck Kom in i.
 2. Välj sedan Ytterligare felsökare.Fix: Windows 10 mikrofonförstärkare saknas
 3. Scrolla ner och leta upp Tal och välj den och klicka Kör felsökaren.Fix: Windows 10 mikrofonförstärkare saknas
 4. Vänta tills skanningen är klar och använd förslagen.

Felsökare är fantastiska verktyg som hjälper till att diagnostisera och reparera Windows-fel, inklusive ljudproblem. Att köra ljudfelsökaren kan hjälpa till att lösa sådana fel.

3. Uppdatera mikrofondrivrutinen

 1. tryck på fönster Nyckeltyp Enhetsadministratör i Windows sökfält och tryck på Kom in i.
 2. I fönstret Enhetshanteraren letar du upp Ljud, video och spelkontroller. högerklicka på den specifika ljudenheten och välj Uppdatera drivrutinen.Fix: Windows 10 mikrofonförstärkare saknas
 3. Välj i nästa fönster Sök automatiskt efter en uppdaterad drivrutinoch följ instruktionerna på skärmen för att slutföra uppdateringen.Fix: Windows 10 mikrofonförstärkare saknas
 4. Starta om din dator för att det ska börja gälla.

Ibland kan mikrofonförstärkningsalternativet saknas på grund av föråldrade ljuddrivrutiner. Se till att uppdatera dina drivrutiner regelbundet för att undvika ytterligare fel.

Om mikrofondrivrutinen inte kommer att installeras, här är en detaljerad guide som visar hur du åtgärdar att du inte kan installera drivrutiner i Windows.

Å andra sidan är en annan giltig metod för att uppdatera drivrutiner 100% automatiskt med en dedikerad applikation designad för drivrutinsuppdateringar.

⇒ Skaffa Outbyte Driver Updater

4. Installera om ljuddrivrutiner

 1. Högerklicka på Börja och välj Enhetsadministratör.
 2. Expandera Ljud, video och spelkontroller. alternativet i fönstret Enhetshanteraren. Högerklicka på din ljuddrivrutin och välj Avinstallera enheten.Fix: Windows 10 mikrofonförstärkare saknas
 3. I popup-fönstret, kontrollera Ta bort drivrutinen för den här enheten alternativet och klicka Avinstallera.Fix: Windows 10 mikrofonförstärkare saknas
 4. Starta om datorn och kontrollera om felet är åtgärdat.

Om mikrofonförstärkaren saknas är det troligt att din ljuddrivrutin är inkompatibel eller skadad. Se till att du skaffar de bästa ljuddrivrutinerna innan du installerar dem på din PC.

Om mikrofonförstärkning saknas kommer du att uppleva dålig ljudkvalitet på din PC, särskilt i VoIP-applikationer och -tjänster.

Om du tidigare hittat den saknade mikrofonförstärkningen på din dator och lyckats fixa den med alternativa metoder, kan du meddela oss i kommentarerna nedan.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!