• Uppdateringsfelet 0x8024200D är bara ytterligare ett exempel på hur Windows 10 och dess påtvingade uppdateringsfunktioner ibland kan orsaka problem.
 • Ge Windows Update-felsökaren en chans att lysa och visa sig värdig, så kör den direkt.
 • Du kan också använda ett dedikerat reparationsverktyg som skannar ditt system automatiskt på nolltid.
 • Se till att avinstallera kringutrustningsdrivrutiner eftersom de är kända för att orsaka sådana konflikter också.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Det finns ingen hemlighet att Windows 10 och dess påtvingade uppdateringsfunktioner ibland kan göra mer skada än nytta för användarna. Särskild tonvikt läggs på stora uppdateringar, som den tidigare Anniversary eller Creators Update.

Alla dessa frustrerande felproblem följs av en alfanumerisk kod. Uppdateringsfelet vi ska åtgärda idag går av koden 0x8024200D.

Det finns otaliga orsaker till detta exakta fel och vi kommer att försöka lösa dem steg för steg. Så om du har fått det här felet när du försöker uppdatera din Windows 10, följ instruktionerna nedan.

Contents

Vad ska jag göra när jag får felet 0x8024200D?

1. Kör Windows Update-felsökaren

 1. Ladda ner Windows Update-felsökaren.
 2. Spara filen.
 3. Kör felsökaren och vänta tills processen är klar.
 4. Du kommer att informeras om problemet är löst.

För det första, låt oss ge Windows Update-felsökaren en chans att fungera korrekt. Åtminstone för att erkänna problemet så att vi kan veta vilka åtgärder vi ska vidta senare.

Du kan använda en inbyggd felsökare, men vi rekommenderar att du laddar ner och kör specialverktyget från Microsofts officiella webbplats.

2. Avinstallera antivirus från tredje part

Effekten av antimalware från tredje part på uppdateringar kan vara enorm. Det verkar som om dessa två inte fungerar bra av olika anledningar.

För det första kan ditt antivirus av misstag radera eller blockera några av uppdateringsfilerna och till och med skapa en konflikt med Windows Defender.

Den kampen om överhöghet över din datorsäkerhet kan visa sig vara ödesdiger för både uppdateringar och systemprestanda.

På grund av det råder vi dig att avinstallera antivirus före uppdateringar och minska risken för att något går fel.

Tänk på att du kan installera om ditt antivirusprogram efter att uppdateringen är klar.

3. Använd ett dedikerat reparationsverktyg

Du kan försöka göra saker manuellt, och vi tillhandahåller verkligen alla medel för att göra det, men om du inte är en teknisk person kan du fixa sådana uppdateringsfel med ett dedikerat verktyg.

Denna programvara kommer att skanna ditt system automatiskt och du behöver bara klicka på en knapp för att det ska åtgärda eventuella problem med din dator.

Restoro

Efter installation av uppdateringar på Windows 10 kan en mängd olika problem uppstå, med en av de mest irriterande är att felmeddelandeenheten inte migrerades på grund av en partiell eller tvetydig matchning.

Vi rekommenderar att du använder programmet som beskrivs nedan för att lösa detta och många andra problem med din PC. Detta är ett otroligt reparationsprogram som håller din dator i toppform med bara några få klick.

Det är därför vi rekommenderar att du använder ett tredjepartsprogram som automatiskt kan analysera din enhet för skadade eller skadade filer och sedan reparera dem för att återställa normal drift.

⇒ Skaffa Restoro

4. Avinstallera kringutrustningsdrivrutiner

 1. På Sök i Windows skriver du Skapa en återställningspunkt.
 2. Öppna Systemegenskaper.
 3. I den Systemskydd klicka på fliken längst ned i listan Skapa.FIX: Windows 10/11 uppdateringsfel 0x8024200D
 4. Ange beskrivningen och skapa en återställningspunkt.
 5. Högerklicka nu Start och öppna Enhetshanteraren.
 6. Koppla ur all kringutrustning utom musen och tangentbordet.
 7. Gå till deras respektive drivrutiner och avinstallera dem en efter en (skrivare, skanner, webbkamera, etc.).FIX: Windows 10/11 uppdateringsfel 0x8024200D
 8. Starta om datorn och försök att uppdatera igen.
 9. Efter uppdateringen, installera om drivrutinerna.

Problem med Windows 10-uppdateringar och äldre drivrutiner är välkända. Den konflikt som kan uppstå kommer inte bara att förhindra uppdateringarna, utan påverka systemets stabilitet och så småningom leda till fel och krascher.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Följ därför instruktionerna ovan. Ibland kanske problemet inte löses på detta sätt eftersom kringutrustningen kan skapa många fel när de används av systemet via ett drivsystem som tycker att det är bra.

4.1 Uppdatera drivrutiner automatiskt

Ibland kan installation av fel drivrutinsversion orsaka oåterkalleliga skador på din dator, av denna anledning rekommenderas starkt att du använder ett dedikerat verktyg för att automatisera operationen.

Med tanke på att alla drivrutiner måste uppdateras, så att du inte kommer att uppleva dessa typer av fel, måste du välja rätt drivrutinsversion för din enhet.

Skaffa DriverFix

5. Använd batchscript för att återställa Windows Update-komponenter

 1. Ladda ner batchfilen härifrån.
 2. Spara filen på skrivbordet.
 3. Högerklicka på batch och Kör som administratör.
 4. När processen är klar, försök att uppdatera igen.

När du försöker lösa uppdateringsproblem finns det några processer som du förmodligen vill återställa. Dessutom vill du förmodligen byta namn på/ta bort mappen med alla uppdateringsinstallationsfiler.

Tja, du kan göra det manuellt eller, tack vare Windows-entusiasterna, använda batchskriptfilen som kommer att göra det åt dig.

Följ dessa instruktioner ovan för att använda batch och lösa olika uppdateringsproblem. Dessutom kan du skapa din egen batchfil genom att följa instruktionerna i denna artikel om Windows Update-återställningsskript.

6. Reparera skadade filer med SFC

 1. Högerklicka Start och springa Kommandotolken (Administration).
 2. Skriv följande på kommandoraden och tryck på Stiga på att bekräfta:
sfc/scannow

SFC-verktyget är ett av de mest värdefulla verktygen du kan köra i kommandotolken. I grund och botten adresserar den alla systemkorruptioner och där så kan den också fixa misslyckade uppdateringsproblem.

Det här verktyget är lätt att köra så följ instruktionerna ovan för att starta det. Detta kommer att skanna och åtgärda alla skadade filer. Men för specialiserade skannings- och fixverktyg bör du hålla utkik efter DISM nedan.

7. Använd DISM för att reparera uppdateringsfiler

 1. Högerklicka Start och öppna Kommandotolken (Administration).
 2. Skriv följande på kommandoraden och tryck Stiga på för att starta proceduren:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth 

Förutom att starta om uppdateringskomponenterna och SFC-skanningen, kan du också försöka fixa uppdateringsfilernas korruption. Och det som är bra är att du inte behöver använda tredjepartsprogram.

DISM är ett inbyggt verktyg som skannar uppdateringsfiler och fixar eventuella korruptioner samtidigt som de raderade filerna återställs.

Du kan använda DISM för att reparera dina systemuppdateringsfiler på detta sätt, så tveka inte att tillämpa ovanstående procedur direkt.

8. Utför en ren installation med Media Creation Tool

Din sista utväg är fullständig ominstallation. Vi vet att det kan låta som en tidskrävande process men det kommer att lösa de flesta av dina problem.

Eftersom du inte kan göra det i det körande systemet, behöver du enheten (USB-minne, DVD) för installationsinstallationsfiler. Använd Verktyg för att skapa Windows Media för att skapa den startbara enheten.

Tveka inte att skapa en säkerhetskopia av dina filer från systempartitionen och skriv ner din licensnyckel.

Med det sagt är vi i slutet av listan. Om du har några kommentarer eller frågor, vänligen dela dem med oss ​​i kommentarsfältet. Vi hjälper gärna till.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.