• VMware Workstation har två varianter; en Player-version för grundläggande användare och en Pro-version för professionella användare av virtuella maskiner.
 • VMX-filen är skadad fel betyder inte att din VM-fil är skadad eftersom den skiljer sig från VMDK-filen som lagrar all information.
 • VMware Workstation Pro har VMware-vdiskmanager.exe i sitt installationspaket som kan hjälpa dig att lösa problemen mycket enklare.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Även om VMware Workstation är en vanlig mjukvara, är den inte utan brister, varav en är VMX-filen skadad vid öppning av den virtuella maskinen.

VMware Workstation lanserades ursprungligen 2001 och har sedan dess utvecklats till att bli det bästa alternativet fram till denna dag.

Med utmärkt hårdvarukompatibilitetsstöd bör du tycka att din erfarenhet av VMware Workstation är silkeslen och mycket produktiv.

Programvaran används av webbutvecklare, mjukvaruingenjörer, IT-administratörer eller helt enkelt vilken teknikälskande nörd som helst!

Men ingenting är perfekt, och VMware Workstation är inget undantag. Just nu ska vi lösa ett av de vanliga felen, som är känd som att VMX-filen är skadad.

Contents

Vilka är skillnaderna mellan Pro- och Player-versionen av VMware Workstation?

 • VMware Workstation Player är tillgänglig gratis; VMware Workstation Pro kräver dock en licens. Båda fungerar ovanpå värdoperativsystemet, antingen Windows eller Linux.
 • Workstation Player är en enklare, icke-kommersiell virtualiseringsapplikation, medan Workstation Pro är en kraftfullare, professionell virtualiseringslösning för att skapa och hantera virtuella maskiner.
 • Workstation Player är ett icke-avancerat virtualiseringsprogram som är gratis att använda. Den kan också använda VMware Workstation Pro och Fusion Pro Virtual Machines med den licensierade versionen.
 • En icke-licensierad Workstation Player kan inte använda flera virtuella maskiner samtidigt.
 • VMware Workstation Pro är en betydligt kraftfullare Hypervisor-applikation som låter användare bygga virtuella maskiner, virtuella nätverk, ögonblicksbilder, klona virtuella maskiner och dela virtuella maskiner.
 • VMware Workstation Pro har mycket mer avancerade Virtual Machine-inställningar och är avsedd för tekniska specialister som bland annat systemingenjörer och IT-administratörer.
 • Framför allt har Pro-versionen av VMware Workstation VMware-vdiskmanager.exe i sitt installationspaket som kan hjälpa dig att fixa VMX-filen som är skadad fel mycket lättare än du kan i spelarversionen.

Varför får jag VMX-filen skadad fel?

Det är väldigt enkelt. Du får felmeddelandet när VMware inte kan hitta VMX-filen, eller om den är skadad. Felet kan orsakas när du av misstag tar bort eller ändrar den här filen.

Den goda nyheten är att VMX-filkorruption inte kommer att påverka VMDK (den befintliga disken där alla dina framsteg sparas), och du kan återuppliva allt.

Så nu vet du att felet inte är olösligt, och om du följer steg-för-steg-guiden noggrant kommer du inte att förlora något. Varför vänta då? Låt oss gå in på våra lösningar!

Hur kan jag åtgärda VMX-filens skadade fel när jag öppnar den virtuella maskinen i VMware Workstation?

1. VMware Workstation Player fix

 1. Lansera VMware arbetsstation och klicka på Skapa en ny virtuell maskin.Skapa en ny virtuell maskin
 2. Klicka på det tredje alternativet, som säger Jag kommer att välja mitt OS senare.välj Jag kommer att välja mitt OS
 3. Välj OS och version som Övrig. Välj OS som och version som andra
 4. Kopiera namnet på VDMK fil du laddade ner för att köra i VMware arbetsstation i första hand och klistra in det som namnet på det nya VM du skapar.Kopiera namnet på VDMK-filen du laddade ner och klistra in den som namn
 5. Välj den plats där du vill ha den nyskapade VMX fil att spara.Välj den plats där du vill
 6. För Disk utrymme och Baggevälj vilket belopp du vill. Diskutrymme och rammängd
 7. Klick Avsluta.Avsluta
 8. Nu har du framgångsrikt skapat VMX fil för den nedladdade VM att du fick VMX-filen är ett skadat fel när du kör den.
 9. Gå till katalogen där du skapade den nya virtuella maskinen; nu är det bara att kopiera din nedladdade VM och klicka på ersätt i destinationen – när du är klar, stäng alla fönster.
 10. Gå till den nyskapade virtuella maskinen och klicka Spela virtuell maskin. Voila! Felet är åtgärdat.

Genom att följa stegen ovan kan du fixa att VMX-filen är skadad på ett ögonblick.

Om den nämnda lösningen inte fungerade för dig, kontrollera alla steg igen, och om allt var bra, försök använda en annan VM-fil för att testa.

2. VMware Workstation Pro fix

 1. Klicka på Start meny, typ CMDhögerklicka sedan på Kommandotolken och välj Kör som administratör.Kör CMD som administratör
 2. Skriv följande kommando och tryck Stiga på. Se till att du byter ut din korrupta VMDK:s hela väg i kommandot.
  VMware-vdiskmanager.exe –R C:\Users\PC Name\Downloads\Bluemoon\Bluemoon.vmdkAnge-kommandot
 3. Springa VMware arbetsstationnavigera till Fil, och klicka på Ny virtuell maskin.välj-ny-virtuell-maskin-från-fil-fönster
 4. Välj sedan Beställnings alternativ.Välj anpassat alternativ
 5. Välj lämplig hårdvarukompatibilitet för din VM och klicka på Nästa.välj önskad inställning
 6. Efter det, välj det tredje alternativet, som säger Jag kommer att välja mitt OS senareoch klicka på Nästa.Välj Jag kommer att välja mitt OS senare alternativ
 7. Välj OS och version som Övrig.Välj annat för både OS och version
 8. Välj platser och ange samma virtuella maskinnamn som den skadade VMX-filen.Välj namn och plats för din virtuella dator
 9. När du väljer ett diskfönster väljer du nu Använd en befintlig virtuell disk alternativet och klicka på Nästa.välja att använda en befintlig virtuell disk
 10. Leta sedan upp en befintlig skadad disk och klicka på i nästa steg Nästa och sedan vidare Avsluta. Nu kan vi köra vår virtuella maskin.Välj en befintlig skadad disk

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Som vi nämnde tidigare, drar Pro-versionen fördel av att ha VMware-vdiskmanager.exe i sitt installationspaket, vilket gör det lättare att fixa VMX-filen som är skadad fel i den här versionen.

Varför föredrar användare VMware Workstation framför andra alternativ?

VMware Workstation drar nytta av att ha VMware Tools, ett paket som innehåller drivrutiner och annan programvara för de många gästernas operativsystem som stöds av VMware-produkter som installeras i gästoperativsystem för att tillhandahålla funktionalitet.

Verktygen uppdateras regelbundet, med v11.2.5 som släpptes i januari 2021. Den består av olika delar, inklusive följande:

 • Drivrutiner för emulerad hårdvara
 • Stöd för delade mappar och dra-och-släpp filöverföring mellan värd och gäst.
 • Urklippsdelning mellan värd och gäst
 • Tidssynkroniseringsfunktioner
 • Stöd för Unity

Förutom VMware-verktygen har programvaran ett användarvänligt grafiskt användargränssnitt (GUI) samt VMruns kommandoradsprogram för att styra virtuella maskiner, inklusive gästoperativsystem.

Du kan också använda VMware-kommandot med korrekta argument för att starta Workstation, starta en virtuell dator, växla till helskärmsläge, etc.

På grund av dessa egenskaper har VMware Workstation blivit en av de bästa, om inte den bästa, virtuella maskinmjukvaran som finns tillgänglig.

Men om du letar efter en annan virtuell maskin för Windows 10 eller 11 PC, ta en titt på den här artikeln.

Fel kan uppstå på grund av hårdvaru- och mjukvarukompatibilitet, vilket i vårt fall för VMX-filen är ett skadat fel när du öppnar den virtuella maskinen, vanligtvis går att fixa.

När det gäller hårdvarukompatibilitet kan VMware Workstation fungera på de flesta datorer och bärbara datorer. Men för en sömlös upplevelse med programvaran bör ditt system köra Windows 10 och dra nytta av 4 GB eller mer RAM.

Kolla in den här artikeln om du upplever en annan typ av fel med din VMware Workstation.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.