• USB 3.0-porten fungerar inte är ett ganska vanligt fel som Windows-användare upplever, särskilt efter att ha kört en systemuppdatering.
 • Tack och lov är problemet inte stort och du kan hitta några snabba och enkla korrigeringar som borde åtgärda det.
 • Vi ger dig steg-för-steg-instruktioner om hur du installerar om dina drivrutiner manuellt och med dedikerad programvara.
 • Du hittar också information om hur du kör felsökaren, justerar ditt register, ändrar drivrutinsbokstaven och mer.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Contents

Vad du ska göra är att din USB 3.0-port inte fungerar

 1. Installera om dina USB 3.0-drivrutiner
 2. Kör felsökaren för maskinvara och enheter
 3. Ytterligare lösningar

Vem skulle inte vilja dra nytta av de senaste USB 3.0-enheterna som finns på marknaden nu? Med den nya överföringshastigheten gör USB 3.0 underverk.

Det verkar dock som att efter installationen av det nya Windows 10-operativsystemet misslyckas PC eller bärbara datorer att upptäcka USB 3.0-portarna. Detta är inte ett specifikt problem bara för Windows 10, Windows 8.1 och Windows 7 påverkas också.

Lyckligtvis för oss finns det mycket enkla korrigeringar för USB 3.0-problemet på Windows 10, 8.1, 7 som vi kommer att lista i handledningen nedan.

Men först måste vi se till att vår hårdvara fungerar korrekt. Till exempel, om du har problem med ditt moderkort eller om USB 3.0-portarna är skadade, i det här fallet måste du gå till butiken där du köpte datorn eller den bärbara datorn och fixa den där.

LÖST: USB 3.0-port känner inte igen hårdvara

Problemen med att upptäcka USB 3.0 kommer vanligtvis tillsammans med uppgraderingen till Windows 10, Windows 8 Pro eller Windows 8 Enterprise. För att lösa det här problemet kommer vi in ​​på vårt Windows 10 eller Windows 8.1 operativsystem, vi måste gå till enhetshanteraren.

Lösning 1 – Installera om dina USB 3.0-drivrutiner

 1. Klicka (vänsterklicka) på “Start”-knappen i det nedre högra hörnet av skärmen.
 2. Skriv i sökrutan du har i “Start”-menyn orden “Enhetshanteraren”.
 3. Klicka (vänsterklicka) på ikonen “Enhetshanteraren” som dyker upp efter sökningen.
 4. I fönstret “Enhetshanteraren”, sök efter eventuella USB 3.0-drivrutiner från tredje part och ta bort dem från ditt Windows 10, 8-system.
  Notera: Leta också efter eventuella tredjepartsprogram som kan vara installerade för dina USB 3.0-portar och avinstallera även det.
 5. Starta om din Windows 10, 8 PC eller bärbara dator.
 6. Efter att du startat om Windows 10, 8-datorn måste du vänta i cirka 5-10 minuter för att systemet ska installera de nödvändiga drivrutinerna för USB 3.0-portarna.

Du har också möjlighet att använda dedikerad programvara som DriverFix. Det är ett lättviktigt verktyg som hittar alla saknade, skadade eller inaktuella drivrutiner på din PC och automatiskt åtgärdar dem.

Driverfix är ett snabbare och även säkrare alternativ eftersom det alltid kan hitta motsvarande drivrutinsversion för din hårdvara, vilket eliminerar problemen som orsakas av felaktiga drivrutiner.

Skaffa Driverfix

Lösning 2 – Kör felsökaren för maskinvara och enheter

Om problemet kvarstår efter att du har installerat om dina USB 3.0-drivrutiner, prova att köra felsökaren för maskinvara och enheter. Om du kör Windows 10, gå till Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Felsökning > leta upp och kör felsökaren.

Felsökare för hårdvara och enheter

Om du kör Windows 7 eller Windows 8.1 kan du starta felsökaren från Kontrollpanelen. Öppna Kontrollpanelen > skriv ‘felsökning’ i sökfältet > klicka på Felsökning > Visa alla för att lista alla tillgängliga felsökare. Välj sedan felsökaren för maskinvara och enheter för att köra den.

kontrollpanel för felsökning av maskinvara och enheter

Lösning 3 – Ytterligare lösningar

Om du fortfarande inte kan använda dina USB 3.0-portar, här är några ytterligare lösningar för att lösa problemet:

 • Inaktivera USB-selektiv avstängningsinställning
 • Justera ditt register
 • Använd en annan kabel
 • Ändra enhetsbeteckningen (om problemet påverkar din externa drivrutin).

För en steg-för-steg-guide om hur du använder dessa lösningar kan du kolla in den här felsökningsguiden.

Efter att du följt den här handledningen bör du ha fixat problem med USB 3.0-portidentifiering i Windows 10, 8.1. Lämna oss ett meddelande i kommentarerna nedan om den här handledningen hjälpte dig med dina USB 3.0-problem. Berätta vilken lösning som fungerade för dig.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.