• Spotify kan ibland pausa när du spelar videospel.
 • Poängen är att hålla ditt system och din Spotify uppdaterade.
 • Du bör också prova att använda kompatibilitetsläget på din Spotify.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att felsöka Windows PC-system behöver du ett dedikerat verktyg

SPONSRAD

Fortect är ett verktyg som inte bara rengör din PC, utan har ett arkiv med flera miljoner Windows-systemfiler lagrade i sin ursprungliga version. När din dator stöter på ett problem kommer Fortect att fixa det genom att ersätta de felaktiga filerna med nya versioner. För att åtgärda ditt nuvarande PC-problem, här är stegen du måste följa:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Spotify är en väldigt användbar app för när du jobbar, joggar, går på gym och till och med spelar. Deras repertoar innehåller miljontals låtar, ljudböcker och poddar som du kan lyssna på förutom att göra det du redan gör.

Vi vet alla att Spotify har några problem på Windows 11, men inget så illa. Appen kanske inte öppnas ibland eller kan sakta ner av någon anledning, men det finns lösningar.

Dock, många användare har klagat att Spotify slutar spela när de öppnar och spelar ett tv-spel. Några av dem sa att även om de kan höra videospelsljudet är Spotify-ljudet ingenstans att höra.

För att göra saken ännu värre verkade ingenting fungera. En användare sa att han till och med installerade om Windows 11 och ingenting förändrades. Och det blev ett irriterande problem med tanke på att felet uppstod slumpmässigt.

Så vad ska du göra om du har att göra med det här problemet? Jo, visst, du kan återställa din Windows, men det finns några snabba sätt att få det rätt med din Spotify-app. Fortsätt när vi berättar hur du åtgärdar det här problemet.

Så här stoppar du Spotify från att stoppa när du spelar spel

Först och främst finns det flera anledningar till varför Spotify slutar när du öppnar och spelar ett spel. Spotify kan komma i konflikt med spelet du spelar, särskilt om båda apparna försöker komma åt ljudenheten samtidigt.

För det andra bör du kontrollera ljudinställningarna i spelet för att säkerställa att spelet inte helt kontrollerar ljudenheten, exklusivt.

Vissa videospel har det här alternativet aktiverat som standard, så se till att gå till spelets ljudinställningar, och om du inte hittar alternativet direkt, leta efter avancerade ljudinställningar.

Nu är det dags att se vad vi kan göra med Spotify.

Kör Spotify som administratör för att se till att det fortsätter spela även när du öppnar ett videospel

 1. Hitta din Spotify på skrivbordet eller Leta efter bar.
 2. Höger knapp på musen på ikonen och välj Kör som administratör. Spotify slutar spela när du spelar spel.

Det här alternativet ger Spotify behörighet att komma åt alla ljudfiler och undvika konflikter med andra appar, som videospelet du spelar.

Kör Spotify i kompatibilitetsläge

 1. Högerklicka på Spotify-ikonen på skrivbordet.
 2. Välj Egenskaper.
 3. Gå till fliken Kompatibilitet.
 4. När du är här, markera rutan för kompatibilitetsläge och välj en äldre version av Windows.Fix: Spotify slutar spela när ett spel öppnas

Denna Spotify körs som om den vore på en äldre version av Windows som kan vara mer stabil eller kompatibel med både din Spotify och ditt spel.

Dessa lösningar bör hjälpa dig att fixa Spotify medan du spelar tv-spelet, men det är också bra att veta att du bör hålla dina ljuddrivrutiner uppdaterade till den senaste versionen. Du bör även uppdatera Spotify och Windows, eftersom föråldrade versioner också kan orsaka en hel del konflikter.

Om du har det här problemet hoppas vi att dessa lösningar hjälper dig att lösa det. Var noga med att låta oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan.