• Om du försökte återställa Windows 10 eller 11 kan du ha stött på Infoga ditt Windows-installations- eller återställningsmediafel.
 • Detta händer vanligtvis inte och kan utlösas av korruption av filsystemet eller skadlig programvara.
 • Du kan lösa problemet genom att reparera dina systemfiler med inbyggda verktyg eller specialiserad programvara.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Återställningsalternativ finns, så du behöver inte vända dig till en ren ominstallation närhelst systemet visar kritiska tecken. Det är en av de bästa sakerna med Windows PC.

Men vad händer när även återställningsalternativet ger dig en svår tid? Vissa användare som av särskilda skäl försökt återställa Windows PC har haft problem. Det återkommande felet är Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia.

Om du är i den här gruppen och felet återkommer efter flera försök att återställa Windows 10, prova lösningarna som vi tillhandahåller nedan.

Contents

Varför visas Windows-installations- eller återställningsmediet och omstart ditt PC-meddelande?

Nedan är de två huvudorsakerna till att du sätter in din Windows-installations- eller återställningsmedia för att fortsätta felet:

 • Korrupta systemfiler: Om du sätter i din Windows-installationsskiva och startar om din datorprompt, är systemfilerna som behövs för återställningsprocessen troligen korrupta eller trasiga. Lösningen här är att återställa och reparera dessa filer.
 • Förekomst av skadlig programvara: En annan orsak till detta problem är skadlig programvara på din dator. Det kan ändra systemfilerna eller ge ett falskt larm. Du måste utföra en djup virussökning med ett av de bästa antivirusprogrammen för Windows PC.

Hur kan jag fixa att infoga ditt Windows-installations- eller återställningsmediafel?

1. Använd ett dedikerat reparationsverktyg

Eftersom detta är ett systemrelaterat problem kan det vara ganska svårt att lösa, och det är därför, om du fortfarande kan starta upp din dator normalt, rekommenderar vi att du använder ett dedikerat verktyg för att reparera det.

Många program kan utföra den uppgiften, men vi provade och testade Restoro, som fungerade som en smäck för att återställa våra system.

En av de bästa funktionerna med denna lösning är att automatiskt åtgärda alla problem med bara ett enda klick, inklusive eventuella säkerhetsproblem som kan orsaka detta problem.

Skaffa Restoro

2. Kör SFC- och DISM-skanningar

 1. Klicka på Start knapp, typ cmdoch välj Kör som administratör.Fix: Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia
 2. Skriv kommandot nedan på kommandoraden och tryck på Stiga på: sfc/scannow infoga din Windows installation eller återställningsmedia Windows 10
 3. När processen är klar skriver du följande kommandon, ett efter ett, och trycker på Stiga på efter varje för att utföra en DISM-skanning: DISM /online /Cleanup-Image /ScanHealth DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthFix: Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia

Oavsett om virus eller något annat har raderat några viktiga filer, kommer återställningsalternativet att sakna resurser för att återställa din dator till fabriksvärden. Detta kan leda till att Windows-installations- eller återställningsmediafelet infogas.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

På grund av det rekommenderar vi att du kör System File Checker respektive DISM. Dessa två verktyg är inbyggda i systemet och körs genom den förhöjda kommandoraden.

3. Utför en virussökning

 1. tryck på Windows Nyckeltyp virusoch välj Virus- och hotskydd.
  virus
 2. Välj Skanna alternativ.
  skanningsalternativ infoga din Windows-installations- eller återställningsmedia
 3. Välj nu Fullständig genomsökning alternativet och klicka på Skanna nu knapp.
  s infoga din Windows-installation eller återställningsmedia kan nu

En av huvudorsakerna till att du sätter in din Windows-installations- eller återställningsmedieprompt är filkorruption orsakad av virus. Oavsett om du kan fixa filerna eller inte, rekommenderas att utföra en djup virussökning för att eliminera eventuell skadlig programvara på din dator.

För att se till att du tar bort även de mest envisa virusen snabbt rekommenderar vi att du använder ett antivirus från tredje part i ESET NOD32. Denna unika programvara kommer att söka även i de djupaste hörnen av din dator och ta bort all skadlig programvara som kan orsaka problem.

4. Kör Återställ den här datorn från en återställningsmeny

 1. Starta om din dator 3 gånger i följd tills Avancerad återhämtning menyn visas och välj Felsökning.Fix: Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia
 2. Klicka på Återställ den här datorn.Fix: Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia
 3. Välj att behålla dina filer och fortsätt med proceduren.Fix: Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia

Anta att du får felmeddelandet om att infoga din Windows-installation eller återställningsmedia när du försöker återställa din dator från Inställningar. I så fall kanske du vill prova att göra det från menyn Avancerad återställning.

5. Installera Windows 10 clean

 1. Gå till Microsofts nedladdningssida och klicka på Ladda ner verktyg under Skapa installationsmedia för Windows 10.
  nedladdningsverktyg infoga din Windows-installations- eller återställningsmedia
 2. Kör den körbara filen Media Creation Tool efter att nedladdningen är klar.
 3. När du har accepterat licensavtalet, kontrollera Skapa installationsmedia boxas och slå Nästa.
  cskapa installation infoga din Windows installation eller återställningsmedia
 4. Klick Nästa eller ändra språket och versionen av operativsystemet om det behövs.
  språk nästa
 5. Välj nu USB-minne alternativet och klicka Nästa.
  usb blixt
 6. Se till att du sätter in USB-minnet i din PC, välj rätt enhet i listan och tryck Nästa.
 7. Systemet kommer nu att ladda ner Windows-paketet och skapa en startbar bild på din USB-enhet. Vänta tålmodigt tills processen är klar.
 8. Du kan antingen starta från det mediet eller komma åt det genom att trycka på Windows tangenten + E att börja Utforskaren.Fix: Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia
 9. Leta nu efter den flyttbara enheten och klicka på Setup.exe fil. Fix: Sätt i din Windows-installations- eller återställningsmedia
 10. Installationsprocessen kommer att starta inom kort. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Slutligen, om ingen av lösningarna var till hjälp, kan du bara installera om Windows 10 från början.

Naturligtvis, om det finns ett sätt att säkerhetskopiera dina data, bör du göra det innan du formaterar systempartitionen. Det är därför det är ytterst viktigt att säkerhetskopiera dina data regelbundet. Om du av någon anledning inte kan skapa startbara media, försök att göra det på en annan dator.

Du kan också läsa vår guide om hur du skapar ett USB-startbart media.

Om du är osäker på hur du ska utföra proceduren kommer vår guide om att installera om Windows 10 att ge all information som behövs.

Det borde göra det. Om du har några frågor eller förslag angående felet att infoga din Windows-installation eller återställningsmedia, rekommenderar vi att du delar dem.

Du kan göra det i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.