• The Orange Screen of Death är inte lika skrämmande som andra dödsskärmar, men kraschen signalerar fortfarande ett kritiskt fel.
 • Ibland kan du åtgärda detta irriterande problem mycket snabbt bara genom att återställa din dator.
 • Du bör också försöka uppdatera dina drivrutiner med en dedikerad tredjepartslösning.
 • Om du använder en äldre version av Intel Graphics Command Center kan du överväga att uppdatera den.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

När Windows 10 stöter på allvarliga funktionsproblem kan det ibland visa en orange skärm av döden.

Detta fel är mycket mindre vanligt än de berömda Blue Screen of Death, Black Screen of Death eller de nya Green Screen of Death-felen, men det förekommer.

Låt oss först se hur en användare beskriver det här problemet:

Jag stötte precis på ett problem med min dator som körs på Windows 10. När jag startade ett onlinespel Battlefield 4 visade datorn plötsligt (naturligtvis plötsligt när du får en Windows Screen of Death) en orange skärm av döden, vilket för mig kändes ovanligt, eftersom jag är van vid att se en blå skärm av döden.

Orange Screen of Death kräver inte nödvändigtvis avancerad IT-kunskap för att fixas, så var inte rädd, försök bara ha ett antal steg i beaktande för att fixa det.

Det finns vissa faktorer som kan utlösa OSoD, till exempel på mjukvarusidan en inkompatibel drivrutin eller på hårdvarusidan ett felaktigt fungerande RAM-kort.

Vi rekommenderar att du, innan du börjar felsöka det här felet, om möjligt skapar en systemåterställningspunkt för att vid behov återgå till en stabil kontrollpunkt i Windows 10.

Det finns några saker som oftast orsakar detta problem. Låt oss få dem ur vägen först:

 • Tryck och håll ned datorns strömknapp för att starta om Windows 10. Vänta tills datorn startar om för att se om denna enkla åtgärd löste problemet.
 • Om Duet Display är installerad på din dator, avinstallera den helt enkelt. Ddkmd.sys, en komponent i Duet Display, är känd för att orsaka systemkrascher på Windows.
 • Koppla ur onödig extern hårdvara, såsom skrivare, webbkameror, extra bildskärmar, möss, hörlurar och se om detta löser problemet.
 • Ta bort överklockningsinställningar och verktyg. När du överklockar din dator ändrar du dess hårdvaruklockfrekvens, multiplikator eller spänning, vilket genererar mer värme. Som ett resultat kan din CPU eller GPU bli instabil. Orange Screen of Death-fel kan också indikera att din GPU är överbelastad.

Om din dator har kraschat med ett Orange Screen of Death-fel eller startar upp till en orange skärm, kan felsökningsstegen som anges i den här artikeln hjälpa dig, så fortsätt läsa.

Contents

Hur fixar jag Orange Screen of Death på Windows 10?

1. Ta bort softOSD-programvaran

 1. Gå till Start knappen och välj inställningar.
 2. Välj Appar.FIX: Orange Screen of Death på Windows 10/11
 3. Hitta mjuk OSD på listan, välj den och klicka sedan på Avinstallera knapp.
 4. Om du uppmanas att ta bort sds64a.syshoppa över det steget.

Vissa användare har rapporterat det softOSD.exe kan orsaka problem med orange skärm på Windows 10. Testa att ta bort mjukvaran för softOSD från din dator genom att utföra stegen ovan.

2. Uppdatera dina grafikkortsdrivrutiner

2.1 Uppdatera grafikdrivrutinen manuellt

 1. Högerklicka på Start och välj Enhetshanteraren från listan.Enhetshanteraren
 2. Högerklicka på ditt grafikkort och välj Uppdatera drivrutinen.FIX: Orange Screen of Death på Windows 10/11
 3. Välj Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara.FIX: Orange Screen of Death på Windows 10/11
 4. Om Windows inte hittar en ny drivrutin, gå till din enhetstillverkares webbplats och följ deras instruktioner.

2.2 Uppdatera drivrutinerna automatiskt

Att uppdatera dina drivrutiner manuellt kan visa sig vara ett krångel och om du inte installerar rätt drivrutin är du tillbaka till ruta ett.

Det är mycket enklare och lättare att använda ett dedikerat verktyg som kan göra det automatiskt. Programvaran som rekommenderas nedan uppdaterar och reparerar dina drivrutiner på en gång på bara några sekunder.

Skaffa DriverFix

3. Skriv in ditt Bitlocker-lösenord

 1. Detta är en dedikerad lösning för dem som använder Bitlocker eller annat krypteringsverktyg.
 2. Om Orange Screen of Death visas vid uppstart, skriv din Bitlocker lösenordoch slå Stiga på.
 3. Även om du inte ser ett fall för att skriva ditt lösenord, kommer din dator att ta emot inmatningen.
 4. Efter inloggning, starta kommandotolken som administratör. För att göra det, tryck på Windows-tangent +Styp cmd, och välj Kör som administratör.
 5. Skriv in följande kommando: BCDEDIT /Set {default} bootmenupolicy legacy

Detta kommer att förvandla BitLockers pre-boot-skärm till en teckenlägesvisning, vilket eliminerar problem med orange skärm.

4. Återställ inställningarna för spelets konfigurationsfil till standardinställningarna

Om du har stött på Orange Screen of Death när du spelade dina favoritspel, ställ in inställningarna för spelkonfigurationsfilen till standard.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Spelare bekräftade att vissa grafikjusteringar ibland orsakar OSoD-problem så du borde definitivt prova det.

5. Uppdatera Intel Graphics Command Center

En av våra läsare upptäckte att detta OSoD-problem kan komma från det faktum att du använder en gammal version av Intel Graphics Command Center.

Du kan avinstallera appen som alla andra och för det kan du använda proceduren som anges i lösning 2. Efter det, ladda ner appen igen från Microsoft Store och installera om det.

Vad är felet Orange Screen of Death

The Orange Screen of Death (OSoD) är en felkod på en orange bakgrund som uppstår på din datorskärm när systemet stötte på ett kritiskt fel som får systemet att krascha.

OSoD påverkar alla Windows-operativsystem, och att fixa det kräver ett antal steg som måste tas i beaktande.

Kan Orange Screen of Death orsakas av överhettning?

Om din dator överhettas ökar chanserna att få det irriterande OSoD-felet exponentiellt. När din CPU överhettas kan din CPU eller GPU bli instabil.

Orange Screen of Death-fel kan också indikera att din GPU är överbelastad.

Kan Orange Screen of Death fixa sig själv?

Din dator kan inte fixa sig själv efter ett OSoD-fel. Du måste starta om enheten för att fixa Orange Screen of Death-krascher.

Tryck bara på och håll ner datorns strömknapp för att starta om Windows 10 och vänta tills datorn startar om för att se om denna enkla åtgärd löste problemet.

Betyder Orange Screen of Death att jag behöver en ny dator?

Om din dator ofta kraschar med en OSoD-felkod, betyder det inte att du behöver köpa en ny enhet. Detta indikerar helt enkelt en inkompatibel drivrutin eller ett felaktigt RAM-kort.

För att fixa det måste du koppla bort onödig extern hårdvara, såsom skrivare, webbkameror, extra bildskärmar, möss, hörlurar och ta bort överklockningsinställningar och verktyg.

Vi hoppas att några lösningar som anges ovan hjälpte dig att fixa OSoD-felen som du stötte på.

Windows 10 orange skärmfel är uppenbarligen inte desamma som deras farligare BSoD-motsvarigheter, men lösningarna är ofta desamma.

Det är därför vi rekommenderar att du kollar vår lista med den bästa programvaran för att fixa BSoD-problem på Windows 10.

Om du har stött på andra lösningar för att lösa det här problemet, vänligen lista felsökningsstegen i kommentarsektionen nedan.