xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Kodi-appen är en av de bästa mediespelarna med många olika funktioner, tillägg och ett fantastiskt gränssnitt. Ger användarna deras underhållningsbehov.

Appen är dock inte utan sina buggar, eftersom användare nyligen skrev på Kodi supportforum om Kodi-fel som kraschar Windows 10 och 11. Även om detta kan vara ganska frustrerande, har vi sammanställt några möjliga lösningar för detta.

I den här artikeln

Contents

Varför fungerar inte Kodi på Windows 10/11?

Det kan finnas flera anledningar till att användare upplever att Kodi kraschar på Windows 10 och 11. Nedan följer några av de möjliga orsakerna:

 • Korrupta Kodi-inställningar – En av huvudorsakerna bakom detta fel är att Kodi-konfigurationsfilerna har blivit skadade, vilket orsakar instabilitet och kraschar. Försök att använda ett av de dedikerade verktygen för att åtgärda problemet.
 • Inkompatibla plugins eller tillägg – Vissa tillägg eller tillägg installerade på Kodi kanske inte är kompatibla med Windows 10 och 11, vilket orsakar krascher. Dessa plugins kan vara föråldrade eller ha konflikter med operativsystemet.
 • Föråldrad Kodi-version – Använder en föråldrad version av Kodi kan orsaka kompatibilitetsproblem med Windows 10 och 11. Den äldre versionen kanske inte är optimerad för att fungera bra med de senaste operativsystemen, vilket kan orsaka krascher.
 • Otillräckliga systemresurser – Om din dator inte uppfyller minimisystemkraven för att köra Kodi smidigt kan den krascha på grund av brist på resurser.

Nu när du vet några av de möjliga orsakerna bakom Kodi-felet som kraschar Windows 10 och 11, låt oss gå vidare till korrigeringarna för att tillämpa.

Hur kan jag fixa Kodi om det inte fungerar eller kraschar?

Innan du försöker någon av de avancerade lösningarna i den här guiden bör användarna se till att utföra följande förberedande kontroller:

 • Starta om din PC.
 • Stäng onödiga appar som körs i bakgrunden.
 • Inaktivera eller ta bort problematiska plugins eller plugins.
 • Uppdatera ditt grafikkort till den senaste versionen.

När kontrollerna ovan har bekräftats och ingen av dem löser problemet, kan du utforska de avancerade lösningarna nedan för att ta reda på vad som fungerar för dig.

1. Avsluta alla onödiga uppgifter som körs i bakgrunden.

 1. Tryck Kontrollera + Förändra + Esc kortkommandon för att öppna Aktivitetshanteraren på Windows.
 2. Leta upp alla processer som förbrukar systemresurser.
 3. Välj var och en individuellt och klicka på Sista uppgiften knapp.Fix: Kodi fungerar inte eller kraschar på Windows 10 och 11
 4. Avsluta alla dessa, men döda inte en kritisk process eller en du behöver.

Att avsluta icke-kritiska processer i Aktivitetshanteraren bör lösa problemet. När du är klar, försök att köra Kodi-appen igen för att se om Kodi-kraschfelet i Windows är fixat.

2. Inaktivera hårdvaruacceleration på Kodi

 1. Starta kodi Ansökan. Klicka på i det vänstra sidofältet redskap ikon.
 2. Låg inställningarVälj den Spelare alternativ.
 3. Inaktivera sedan Tillåt hårdvaruacceleration – DXVA2 genom att avaktivera omkopplaren i videosektionen.Fix: Kodi fungerar inte eller kraschar på Windows 10 och 11
 4. Starta nu om Kodi-appen.

Även om det rekommenderas att hålla alternativet för hårdvaruacceleration aktiverat på Kodi, kan det också orsaka inkompatibilitetsproblem på en Windows-dator.

3. Ladda ner den senaste versionen av DirectX.

 1. tryck på fönster + R nycklar för att öppna Springa kommandodialogrutan. Kille dxdiag i textfältet och tryck Kom in i att öppna Diagnostikverktyg för DirectX fönster.Fix: Kodi fungerar inte eller kraschar på Windows 10 och 11
 2. Kontrollera om strömmen DirectX version på din PC är det inte DirectX 12 eller högre. Om så är fallet måste du gå igenom uppdateringsprocessen.Fix: Kodi fungerar inte eller kraschar på Windows 10 och 11
 3. Öppna sedan din favoritwebbläsare och besök Microsofts officiella webbplats för att ladda ner den senaste versionen av DirectX.Fix: Kodi fungerar inte eller kraschar på Windows 10 och 11
 4. Kör nu installationen och följ instruktionerna för att slutföra installationsprocessen.
 5. Efter installationen startar du om din dator.

Genom att uppdatera till den senaste versionen av DirectX bör du ha åtgärdat alla DirectX-relaterade problem som fick Kodi att krascha Windows automatiskt.

4. Installera om Kodi på Windows 11 PC

 1. tryck på fönster för att öppna Start meny. Kille kontrollpanel i sökrutan och tryck Kom in i.
 2. Först av allt, klicka Avinstallera ett program låg Program sektion.Fix: Kodi fungerar inte eller kraschar på Windows 10 och 11
 3. Leta sedan upp och klicka kodi i det Program och funktioner fönster och välj Avinstallera.Fix: Kodi fungerar inte eller kraschar på Windows 10 och 11
 4. Starta om din dator och besök den officiella webbplatsen. Kodi webbplats för att ladda ner din version av Windows 11.

Och det är det för hur man fixar Kodi om det inte fungerar eller kraschar på PC med Windows 10 och 11. Förhoppningsvis hjälper en av metoderna i den här guiden dig att lösa problemet.

Har du upplevt problem med systemkrascher men vet inte vilken lösning du ska använda? Kolla in vår detaljerade guide om Windows 11 fortsätter att krascha för 9 metoder för att stoppa det.

Kolla också här för att fixa Kodi om den inte fungerar eller öppnas på Windows 10 och 11, och även fixa objekt som inte spelas på Kodi.

Om du har några frågor eller förslag, vänligen meddela oss genom att använda kommentarsektionen nedan.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!