• Vissa användare klagade på att det inte finns någon musik tillgänglig när de lägger till musik i sitt Movie Maker-projekt.
 • Om du har ljudproblem i Windows 10, inaktivera en viss funktion helt.
 • För att göra ett Movie Maker-projekt hörbart måste du ändra dina ljudinställningar.
 • Du kan lösa problemet helt enkelt genom att installera nödvändiga codecs. Läs vidare för mer information!

Movie Maker är ett enkelt verktyg som låter dig skapa och redigera videor, men vissa användare rapporterar att de inte kan höra ljudet i sitt Movie Maker-projekt. Detta ser ut som ett ovanligt problem, men lyckligtvis för dig finns det få lösningar tillgängliga.

Användare rapporterar att när de lägger till musik i sitt Movie Maker-projekt fungerar videon utan problem men det finns ingen musik tillgänglig. Detta är ett ovanligt problem, och om du använder Movie Maker regelbundet kan detta vara ett stort problem för dig. Om du har det här problemet med Movie Maker kanske du vill ta en närmare titt på våra lösningar nedan.

Contents

Movie Maker-ljudet fungerar inte, hur fixar man det??

Movie Maker är ett populärt videoredigeringsprogram, men vissa användare rapporterade ljudproblem när de använde Movie Maker. På tal om ljudproblem, här är några vanliga problem som användare rapporterade:

 • Windows Movie Maker inget ljud på importerad video – Det här är ett vanligt problem, men i de flesta fall kan du åtgärda det helt enkelt genom att starta om Windows Audio-tjänsten.
 • Windows Movie Maker ljudproblem, inget ljud efter lagring, musik spelas inte upp, kan inte höra ljud – Det här är några vanliga ljudproblem som kan uppstå med Windows Movie Maker, men du bör kunna åtgärda det här problemet genom att använda en av våra lösningar.
 • Windows Movie Maker mkv inget ljud – Om du bara har det här problemet med MKV-filer, kan problemet vara bristen på videocodec. Installera bara ett codec-paket så kommer problemet att lösas.

Lösning 1 – Starta om Windows Audio-tjänsten

Enligt användare, om du har ljudproblem i Movie Maker, kan problemet vara din Windows Audio-tjänst. Ibland kan det finnas några problem med den här tjänsten, och det kan orsaka problem med ljud i Movie Maker. För att åtgärda problemet behöver du bara starta om den här tjänsten. Detta är relativt enkelt att göra, och du kan göra det genom att följa dessa steg:

 1. Tryck Windows-tangent + R och gå in tjänster.msc. Tryck nu Stiga på eller klicka OK.
  Windows Movie Maker inget ljud på importerad video
 2. När Tjänster fönster öppnas lokalisera Windows Audio i listan över tjänster.
 3. Högerklicka på tjänsten och välj Sluta från menyn.
 4. Högerklicka på samma tjänst igen men välj den här gången Start från menyn.

Ljudet ska nu fungera i Movie Maker.

Det finns också ett annat sätt att göra detta:

 1. Start Aktivitetshanteraren. Du kan göra det genom att trycka på Ctrl + Shift + Esc på ditt tangentbord.
 2. Gå till Tjänster flik.
 3. Lokalisera AudioSrv (Windows Audio), och högerklicka på den.Ljudproblem med filmtillverkaren
 4. Välja Omstart från listan över alternativ och efter 10 sekunder bör denna tjänst startas om.

Även om detta är en fungerande lösning, måste du göra det varje gång du startar ett Movie Maker-projekt eller startar om din dator.

Lösning 2 – Stäng av DTS-ljud

Om du har ljudproblem i Movie Maker på Windows 10 kan problemet vara DTS-ljud. Detta är en användbar funktion, men det kan ibland orsaka att det här felet visas. För att åtgärda problemet föreslår användare att den här funktionen inaktiveras helt. För att göra det, följ dessa steg:

 1. Skriv i sökfältet DTS-ljud och klicka DTS-ljud från resultatlistan.
 2. När DTS-ljud fönstret öppnas klicka på strömknappen till vänster för att stänga av den. Nu ska DTS Sound-fönstret bli grått vilket betyder att det har stängts av.
 3. Gå tillbaka till Movie Maker och försök om ljudet fungerar.

Om du behöver använda DTS-ljud kan du bara ställa in det på internt från huvudskärmen istället för att stänga av det helt. Det har rapporterat att detta också löser problemet med Movie Maker.

Lösning 3 – Använd WMV-format istället

Detta kanske inte är den mest praktiska lösningen men användare har rapporterat att WMV-filer fungerar utan problem i Movie Maker, så om du har några problem med ljud, konvertera dina filer till WMV-format och använd dem sedan i Movie Maker. Detta kanske inte är den snabbaste eller mest eleganta lösningen, men användare hävdar att det fungerar.

För att konvertera dina filer till WMV-formatet behöver du lämplig programvara. Det finns många bra omvandlare tillgängliga på marknaden, men om du vill ha en enkel men pålitlig omvandlare föreslår vi att du provar Any Video Converter Ultimate.

Dessutom föreslår vissa användare att konvertera .mp4-filen till .mp4-filen för att lösa ljudproblemen. Vi vet att detta låter ovanligt, men det fungerar enligt användarna. Alternativt kan du konvertera filen till .wmv-format och sedan konvertera den till .mp4.

Vissa användare rapporterade också problem när de använde .mp3 och . wma-filer i Movie Maker. Du kanske dock kan åtgärda det här problemet genom att konvertera dessa filer till .wav-format.

Lösning 4 – Reparera Windows Live Essentials

Movie Maker är en del av Windows Live Essentials, och om du har ljudproblem i Movie Maker kanske din installation är skadad. För att åtgärda problemet rekommenderar användare att du reparerar din Windows Live Essentials-installation. För att göra det, följ dessa steg:

 1. Tryck Windows-nyckel + S och skriv in kontrollpanel. Välj Kontrollpanel från resultatlistan.
  Windows Movie Maker inget ljud på importerad video
 2. När Kontrollpanel öppnas, gå till Program och funktioner sektion.
  Windows Movie Maker inget ljud efter att ha sparats
 3. Välj nu Windows Live Essentials från listan och klicka Reparera.
  Windows Movie Maker mkv inget ljud
 4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra reparationsprocessen.

När installationen av Windows Live Essentials har reparerats kontrollerar du om problemet kvarstår. Om problemet kvarstår kanske du bör försöka installera om Windows Live Essentials. Du kan göra det direkt från kontrollpanelen, men det är inte alltid effektivt.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Regelbundna avinstallationsprocesser kan lämna vissa filer och registerposter bakom sig, och dessa filer kan orsaka problem i framtiden.

Du kan dock helt ta bort Windows Live Essentials från din PC med hjälp av ett tredjepartsverktyg som t.ex. CCleaner.

Använd den inbyggda avinstallationsfunktionen för att ta bort appen, och sedan verktygen för PC-rengöring och registeroptimering för att se till att det inte finns några rester.

När du har tagit bort Windows Live Essentials med det här verktyget installerar du Movie Maker igen och problemet bör lösas permanent.

Lösning 5 – Installera ett codec-paket

Din dator kanske inte kan spela upp vissa videofiler om du inte har rätt codecs tillgängliga, och i vissa fall spelar Movie Maker inte upp något ljud. Detta kan vara ett stort problem, men du kan lösa problemet genom att helt enkelt installera de nödvändiga codecs.

Enligt användarna lyckades de fixa det här problemet helt enkelt genom att använda K-Lite codec-paketet, så om du har några problem med Movie Maker, installera detta codec-paket och problemet bör lösas.

Lösning 6 – Installera QuickTime

Enligt användare upplevde de några ljudproblem i Movie Maker på sin dator, men de lyckades åtgärda problemet genom att installera QuickTime. Det här är en multimediaspelare, men den kommer med vissa videocodecs, och när du väl har installerat den bör du också installera nödvändiga codecs.

När codecs är installerade bör problemet med ljud i Movie Maker vara löst.

Lösning 7 – Ändra dina ljudinställningar

Om du inte har ljud i Movie Maker kan problemet vara dina ljudinställningar. Enligt användare behöver du ibland ha Exklusivt läge inaktiverat för att få ljud i Movie Maker. För att ändra dina ljudinställningar, gör bara följande:

 1. Högerklicka på Ljud ikonen i aktivitetsfältet. Välj nu Ljud från menyn.
  Windows Movie Maker-musik spelas inte upp
 2. Gå till Uppspelning och dubbelklicka på din nuvarande ljudenhet. I vårt fall är det så Högtalaremen det kan vara annorlunda för dig.
  Windows Movie Maker mkv inget ljud
 3. Gå till Avancerad fliken och inaktivera alla alternativ i Exklusivt läge sektion. Klicka nu Tillämpa och OK för att spara ändringar.
  Windows Movie Maker inget ljud på importerad video

Efter att ha gjort dessa ändringar bör problemet med ljud i Movie Maker vara helt löst.

Lösning 8 – Kör programmet i kompatibilitetsläge

Enligt användare kan ibland problem med ljud i Movie Maker uppstå på grund av kompatibilitetsproblem. Du kan dock enkelt lösa det här problemet genom att ställa in Movie Maker att köra i kompatibilitetsläge. Om du inte vet har Windows en funktion för kompatibilitetsläge som låter dig köra gamla applikationer.

För att köra Movie Maker i kompatibilitetsläge behöver du bara göra följande:

 1. Leta upp genvägen till Movie Maker, högerklicka på den och välj Egenskaper från menyn.
  Windows Movie Maker ljudproblem
 2. Navigera nu till Kompatibilitet fliken och kontrollera Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för. Välj valfri äldre version av Windows och klicka Tillämpa och OK för att spara ändringar.
  Windows Movie Maker mkv inget ljud

Efter att ha gjort det, försök att starta programmet igen. Om problemet kvarstår kan du behöva experimentera med dina inställningar och prova olika versioner av kompatibilitetsläge.

Lösning 9 – Prova att använda ett annat videoredigeringsverktyg

Om du fortfarande har ljudproblem i Movie Maker, kanske du bör överväga att byta till ett annat videoredigeringsprogram. Även om många användare är bekanta och bekväma med Movie Maker, bör du veta att Movie Maker är äldre programvara och problem som detta kan uppstå.

Om du ofta redigerar videor kanske du bör överväga att byta till ett annat videoredigeringsprogram. CyberLink PowerDirector 16 erbjuder fantastiska funktioner, och det är bra om du vill utföra mindre justeringar eller skapa professionella videor. Om du letar efter en riktig Movie Maker-ersättning, se till att prova det här verktyget.

Ljudproblem i Movie Maker kan vara irriterande, men du bör kunna fixa de flesta av dem med någon av dessa lösningar.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.