• De Installationsprogrammet stötte på ett fel 0xc80003f3 är en stoppkod som inträffar under Windows Update-processen.
 • Det här meddelandet signalerar att RAM-minnet är fullt och att systemet inte kan fortsätta med uppdateringen.
 • Men det kan också dyka upp på grund av ett filkorruptionsproblem i SoftwareDistribution-mappen.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Det är mycket viktigt att hålla ditt operativsystem och dina appar uppdaterade eftersom uppdateringarna håller dem säkra och fria från intrång.

Men flera läsare har rapporterat att Installationsprogrammet stötte på felet 0xc80003f3 medan du utför en Windows-uppdatering.

Alternativt kan du stöta på det som Windows Update Fristående installationsfel 0Xc80003f3 och det förekommer på både Windows 10 och 11 också.

Contents

Vad är orsaken till Windows Update-fel 0xc80003f3?

Felkoden 0xc80003f3 är ett RAM-problem, vilket signalerar att den här resursen är full, så att systemet inte kan använda den för att utföra uppdateringen.

Det kan ha flera orsaker, från fel på en eller flera RAM-moduler till ett enkelt problem med att köra för många uppgifter medan uppdateringen pågår.

Vanligtvis kan det också utlösas av en upprepad sekvens av vilo- eller vilolägescykler istället för att stänga av datorn ordentligt.

Naturligtvis, som med alla andra stoppkoder, kan felet 0xc80003f3 också orsakas av ett systemkorruptionsproblem, särskilt i SoftwareDistribution-mappen på din maskin.

Nu när du vet vad allt detta handlar om och varför det händer, låt oss fixa det med vår steg-för-steg-guide.

Hur fixar jag installationsfel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11?

1. Kör Windows Update-felsökaren

 1. Klicka på Start knappen och välj inställningar.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 2. Välj Uppdatering och säkerhet.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 3. Välj nu Felsökare från den vänstra rutan och klicka på Ytterligare felsökare från höger.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 4. Expandera sedan Windows uppdatering och klicka på Kör felsökaren knapp.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 5. Systemet kommer att upptäcka eventuella problem och guidar dig steg för steg för att lösa det.

2. Använd ett dedikerat verktyg

Om du är trött på manuell justering och vill fixa ditt system snabbare än du kan säga fel 0xc80003f3, rekommenderar vi att du använder ett dedikerat reparationsverktyg som Restoro.

Direkt efter installationen kommer den att skanna din dator efter hårdvaru-, säkerhets- och stabilitetsproblem, och hela processen tar cirka 5 minuter.

När skanningen är klar kommer du att kunna få en fullständig översikt över ditt system och dess problem och allt du behöver göra är att klicka på Starta reparation knappen och vänta.

⇒ Skaffa Restoro

3. Rensa mappen SoftwareDistribution

3.1 Stoppa tillhörande tjänster

 1. tryck på Start knapp, typ cmd och välj Kör som administratör från resultaten.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 2. Skriv eller klistra in följande kommandon och tryck Stiga på efter var och en för att stoppa Windows Update-tjänsterna:Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
  • net stop wuauserv
   net stop bits
 3. Minimera det här fönstret eftersom du kommer att behöva det lite senare.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

3.2 Ta bort innehållet från mappen SoftwareDistribution

 1. tryck på Windows tangenten + E kombination för att starta Utforskaren.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 2. Gå nu till följande väg: C:\Windows\SoftwareDistributionFix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 3. Välj alla filer och mappar med hjälp av Ctrl + A kombination och tryck på Radera knappen på ditt tangentbord.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 4. Gå sedan tillbaka till kommandotolksfönstret som du öppnade tidigare och skriv eller klistra in följande kommandon och tryck Stiga på efter var och en:Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
  • nätstart wuauserv
   nettostartbitar
 5. När processerna är över startar du om din dator och kontrollerar om problemet har lösts.

Denna procedur tvingar i princip ditt system att ladda ner alla uppdateringar som väntar på att installeras igen.

4. Aktivera alla Windows Update-tjänster

 1. Klicka på Windows Start knapp, typ cmd och välj Kör som administratör alternativ från resultaten.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 2. Skriv följande kommandon, ett efter ett genom att trycka på Stiga på efter varje att köra:Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
  • SC config trustedinstaller start=auto
   SC config bits start=auto
   SC config cryptsvc start=auto
 3. Efter processen, stäng fönstret och starta om datorn.

5. Kör en SFC-skanning

 1. tryck på Start knapp, typ cmd och från resultaten, klicka på Kör som administratör att börja Kommandotolken med fulla privilegier.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 2. Skriv nu följande kommando och tryck på Stiga på att springa Systemfilsgranskare.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 3. Vänta tills processen är klar och starta sedan om datorn.

Eftersom detta fel kan utlösas av en systemfilskorruption, kan körning av SFC-skanningen reparera de problematiska filerna och återställa operativsystemet till det normala.

6. Stäng av ditt antivirusprogram

 1. Klicka på Windows Start knappen och välj sedan inställningar alternativ.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 2. Välj Uppdatering och säkerhet alternativ.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 3. Klicka på Windows säkerhetsedan Välj Virus- och hotskydd.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 4. Om du inte har ett antivirus från tredje part bör du i nästa fönster ha möjlighet att stänga av Windows Defender. Klicka annars på Öppna appen för att gå in i din antivirusmeny och inaktivera den tillfälligt.Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11
 5. När du har inaktiverat ditt antivirus, försök att utföra Windows-uppdateringen och se om du stöter på samma fel.

Ditt antivirus kan blockera dina uppdateringar och orsaka felet 0xc80003f3 så försök att inaktivera ditt antivirus, åtminstone tillfälligt.

Om du inte får felmeddelandet efter att du har stängt av det, bör du överväga ett bättre antivirusprogram som inte stör ditt system.

Hur fixar jag Windows Update-felet 0xc80003f3 i Windows 11?

Om du har bytt till Windows 11 har du förmodligen märkt att det inte skiljer sig så mycket från det gamla operativsystemet.

Förutom några nya funktioner och en mer tilltalande design har det nya operativsystemet samma kärnkomponenter och menyer men är organiserat lite annorlunda.

Fix: Installeraren stötte på ett fel 0xc80003f3 på Windows 10 och 11

Till exempel Windows uppdatering felsökare listas under Andra felsökaremen fortfarande i Felsökning avsnitt av inställningar.

Vi försöker säga att alla lösningar vi presenterade för Windows 10 kommer att fungera sömlöst på det nya operativsystemet.

Genom att använda lösningarna vi listade ovan bör Windows Update börja fungera ordentligt igen och du bör bli av med felet 0xc80003f3 från Windows 10 & 11.

Om du har uppgraderat din PC till det nya operativsystemet har vi också en omfattande guide om vad du ska göra om du får ett felmeddelande efter en Windows 11-uppdatering.

För ytterligare frågor eller förslag, använd gärna kommentarsektionen nedan så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.