• Windows 10 Fall Creators Update är huvudorsaken till att avancerade skärminställningar saknas.
 • Om du har ett dedikerat grafikkort i din PC, rekommenderas det att inaktivera eller avinstallera det inbyggda grafikkortet för att undvika konflikter.
 • Maskinvarufelsökaren skannar din dator för att lokalisera och lösa problem med din hårdvara.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Efter att Windows 10 Fall Creators Update släpptes rapporterade många användare att de inte kunde hitta alternativet Advanced Display Settings på sina datorer. Detta hindrar dem från att justera storlek, färger och upplösning på din dators text.

Om du upplever det här felet kommer den här artikeln att ge dig en komplett guide om de bästa sätten att hjälpa dig åtgärda det.

I den här artikeln

Contents

Varför finns det inga avancerade skärminställningar i Windows 10?

Här är några av de vanligaste anledningarna till att det inte finns några avancerade skärminställningar i Windows 10:

 • Windows uppdatering – Den vanligaste orsaken till detta fel är Windows 10 Fall Creators Update. Om du installerade den här Windows 10-uppdateringen är det troligen orsaken till felet.
 • Felaktig installation av Windows – I vissa fall kan avancerade skärminställningar saknas om Windows-installationen var felaktig. En felaktig installation kan orsakas av brist på lagringsutrymme, korrupta installationsmedia etc.
 • Felaktiga videodrivrutiner – Grafikkort (integrerade eller dedikerade) är ansvariga för att hantera din datorskärm. Om du har felaktiga videodrivrutiner kan det göra att vissa skärminställningar inte fungerar korrekt.
 • Konflikter mellan grafikdrivrutiner – Om du har ett integrerat och dedikerat grafikkort installerat i din PC kommer de oundvikligen att kollidera. Konflikter mellan grafikdrivrutiner kan orsaka visningsfel i Windows.

Hur kan jag fixa icke-avancerade skärminställningar i Windows 10?

Följande är några sätt att fixa saknade avancerade skärminställningar i Windows 10:

1. Öppna bildskärmsinställningarna via bildskärmsadapterns egenskaper.

 1. tryck på fönster + tangent Yo att öppna inställningar Ansökan.
 2. Klicka på i fönstret Inställningar Systemetoch välj Show från den vänstra panelen.Fix: Inga avancerade skärminställningar i Windows 10
 3. Klicka på Avancerade skalningsinställningar antingen Skala och layout för att ändra storleken på text och applikationer.
 4. För att ändra din skärmupplösning, klicka på rullgardinsmenyn nedan Skärmupplösning och välj önskad upplösning.Fix: Inga avancerade skärminställningar i Windows 10

Om avancerade bildskärmsinställningar försvinner efter en Windows-uppdatering eller av någon anledning kan du komma åt dess funktionalitet med hjälp av Egenskaper för bildskärmsadapter. Detta ger dig samma alternativ och inställningar i de avancerade skärminställningarna.

2. Inaktivera det inbyggda grafikkortet

 1. tryck på fönster + tangent Rkille devmgmt.msc i dialogrutan och tryck på Kom in i att öppna Enhetsadministratör.
 2. I fönstret Enhetshanteraren navigerar du till Grafikkort högerklicka på det integrerade grafikkortet och välj Inaktivera enheten.Fix: Inga avancerade skärminställningar i Windows 10
 3. Starta om din dator för att kontrollera om felet kvarstår.

För det mesta tenderar datorer med integrerade och dedikerade grafikkort installerade att komma i konflikt med varandra eftersom båda drivrutinerna utför samma funktion, vilket kan leda till fel.

Att inaktivera det integrerade grafikkortet är ett sätt att fixa saknade avancerade skärminställningar.

3. Uppgradera ditt grafikkort

 1. tryck på fönster Nyckeltyp Enhetsadministratör i Windows sökfält och tryck på Kom in i.
 2. I fönstret Enhetshanteraren hittar du Grafikkort, högerklicka på ditt grafikkort i rullgardinsmenyn och välj Uppdatera drivrutinen.Fix: Inga avancerade skärminställningar i Windows 10
 3. Klicka på i nästa fönster automatiskt söka efter uppdaterad drivrutinsprogramvara, och vänta tills Windows skannar din PC-drivrutin efter tillgängliga uppdateringar. Fix: Inga avancerade skärminställningar i Windows 10
 4. Om uppdateringar är tillgängliga kommer de att installeras automatiskt.

Om Windows inte kan hitta en uppdatering kan du besöka din drivrutinstillverkares webbplats (NVIDIA antingen amd) för att ladda ner och installera drivrutinen manuellt.

4. Kör felsökaren för maskinvara och enheter.

 1. tryck på fönster Nyckeltyp kontrollpaneloch slå Kom in i.
 2. I fönstret Kontrollpanelen letar du upp Felsökning fliken och klicka på den.Fix: Inga avancerade skärminställningar i Windows 10
 3. Klick Hårdvara och ljud och välj Nästa i popup-fönstret.Fix: Inga avancerade skärminställningar i Windows 10
 4. Windows börjar leta efter maskinvaruproblem och fixar dem om det hittar några. Du kan också behöva starta om datorn för att tillämpa korrigeringen.

Windows har en maskinvarufelsökare som hjälper till att upptäcka problem med ditt nuvarande operativsystem. Att köra felsökaren kan hjälpa till att lösa felet Avancerade skärminställningar som saknas.

Om du nyligen uppdaterade ditt operativsystem med Windows 10 Fall Creators Update och Advanced Display Settings saknas, kan du åtgärda felet genom att följa lösningarna som anges i den här guiden.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!