• När ditt grafikkort är listat som Microsoft Basic Display Adapter i kategorin Display Adapters betyder det att ditt grafikkort har avinstallerats eller skadats.
 • Detta innebär ingen skada på din dator, men det försämrar den visuella kvaliteten på din datorskärm.
 • Du kan besöka grafikkortstillverkarens officiella webbplats för att manuellt ladda ner och installera dina grafikdrivrutiner.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Några av våra läsare rapporterade nyligen att deras grafikkort är listat som en Microsoft grundläggande bildskärmsadapter i kategorin Display Adapters istället för namnet på deras PC:s grafikkortsmodell (AMD, NVIDIA, Intel HD, etc.).

Närhelst detta händer försämrar det den visuella kvaliteten på din datorskärm och påverkar din dators prestanda. I den här artikeln kommer vi att analysera vad som utlöser detta fel och de möjliga lösningarna att tillämpa.

I den här artikeln

Contents

Varför är grafikkortet listat som Microsofts grundläggande bildskärmsadapter?

Det kan finnas flera anledningar till att ditt grafikkort visas som en Microsoft grundläggande bildskärmsadapter i kategorin Display Adapters istället för ditt installerade grafikkort. Nedan är några av de möjliga orsakerna bakom denna förändring:

 • Hårdvaruproblem – Felaktig hårdvara, som ett skadat grafikkort eller moderkort, kan också göra att grafikkortet visas som en Microsoft Basic Display Adapter.

Nu när du vet några av de möjliga orsakerna till att ditt grafikkort visas som en grundläggande Microsoft-skärmadapter, låt oss se hur du åtgärdar problemet.

Hur kan jag fixa grafikkortet som visas som Microsoft Basic Display Adapter?

Innan du försöker någon av de avancerade felsöknings- eller konfigurationsinställningarna i den här guiden bör du överväga att utföra följande preliminära kontroller:

 • Starta om din dator för att rensa bufferten.
 • Försök att rensa bort damm från ditt interna kylsystem.

När ovanstående kontroller har bekräftats och om du fortfarande behöver mer hjälp kan du utforska de avancerade lösningarna nedan.

1. Utför Windows Update

 1. tryck på fönster + Yo nycklar för att öppna inställningar Ansökan.
 2. Navigera till Windows uppdatering fliken och välj Sök efter uppdateringar. Installera nu alla tillgängliga uppdateringar.
 3. Starta om din dator för att uppdateringarna ska träda i kraft.Fix: Grafikkort visas som en grundläggande Microsoft-skärmadapter

Windows Update bör ge dig en lämplig och kompatibel grafikdrivrutin för att åtgärda problemet. Om ditt grafikkort fortfarande visas som en Microsoft Basic Display Adapter istället för din nuvarande grafikkortsdrivrutin, prova följande lösning.

2. Installera grafikkortsdrivrutiner manuellt.

 1. Besök hos officeren Intel, amdantingen NVIDIA officiella webbplats och ladda ner förarstöd.Fix: Grafikkort visas som en grundläggande Microsoft-skärmadapter
 2. Dubbelklicka nedladdad fil, välj sedan Nästa knapp.
 3. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen av drivrutinen.
 4. Starta om din PC.

Om Windows Update inte löser problemet kan du ladda ner den ursprungliga drivrutinen från grafikkortstillverkarens officiella webbplats och installera drivrutinerna manuellt.

Det skulle dock vara mer effektivt att hitta tillgängliga drivrutiner för din PC med ett fristående verktyg specialiserat på att installera eller uppdatera drivrutiner. Överväg det för att felsöka grafikkortsproblem.

Se till att ditt system fungerar smidigt och undvik alla GPU-drivrutinsfel genom att använda en omfattande guide för drivrutinsuppdatering, nämligen Outbyte Driver Updater som kommer att göra jobbet åt dig. Så här uppdaterar du dina drivrutiner på ett säkert sätt:

 1. Ladda ner och installera Outbyte Driver Updater-appen.
 2. Starta programvaran och vänta på att applikationen upptäcker alla inkompatibla drivrutiner.
 3. Nu kommer den att visa dig en lista över alla felaktiga drivrutiner så att du kan välja de du vill ha Uppdatering antingen Ignorera.

  OutByte Driver Updater Scan
 4. Klicka på Uppdatera och tillämpa valda för att ladda ner och installera de senaste versionerna.
 5. Starta om din dator för att säkerställa att ändringarna tillämpas.
OutByte

OutByte

Håll din GPU i perfekt skick utan att oroa dig för potentiella drivrutinsproblem.

Gratis provperiod
Ladda ner nu

Ansvarsfriskrivning: Du kan behöva uppgradera appen från gratisversionen för att utföra specifika åtgärder.


3. Byt ut din grafikdrivrutin

Om uppdatering av grafikkortsdrivrutinen inte löser problemet bör du överväga att byta ut det nuvarande grafikkortet eftersom det kan ha blivit föråldrat.

Det rekommenderas att uppgradera till en mer avancerad bildskärmsdrivrutin som är certifierad för att stödja Windows bildskärmsdrivrutin modell 1.2 eller högre. Alternativt kan användare också prova följande lösning.

4. Nedgradera ditt operativsystem

 1. tryck på fönster + Yo nycklar för att öppna inställningar Ansökan.
 2. Navigera till Systemet inställningar och klicka Återhämtning ögonhår.Fix: Grafikkort visas som en grundläggande Microsoft-skärmadapter
 3. Klicka sedan på Börja knappen nedan Gå tillbaka till ett tidigare bygghuvud.Fix: Grafikkort visas som en grundläggande Microsoft-skärmadapter
 4. Efter att ha återgått till det tidigare operativsystemet kan du behöva installera om äldre program.

Innan du använder den här lösningen, se till att dina viktiga filer och applikationer redan är säkerhetskopierade ifall processen inte lyckas eller tillfredsställande. Alternativt kan du utföra en fabriksåterställning och kontrollera om det löser problemet.

Och det är det för hur man reparerar grafikkortet som visas som Microsofts grundläggande bildskärmsadapter. Om du inte kan lösa det här problemet själv, sök professionell hjälp från en expert för att åtgärda det.

Om du inte vet hur du kontrollerar din grafikdrivrutin i Windows 11, utforska vår dedikerade guide för det.

Om du har några frågor eller förslag, använd gärna kommentarsektionen nedan.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!