• Vissa Windows 10-användare klagade över att de får felet Filpostsegmentet är oläsligt när de kommer åt sin dator.
 • Denna typ av fel uppstår vanligtvis om din hårddisk är skadad eller defekt, så se till att använda en pålitlig data återställningsverktyg.
 • Du bör klona din hårddisk till en ny enhet för att göra det rädda dina filer.
 • Du kan också utföra en chkdsk-skanning från felsäkert läge genom att följa vår guide nedan.

FIX: Filpostsegment är oläsligt i Windows 10/11

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Datorproblem kan dyka upp då och då, och medan vissa problem bara är irriterande, är andra mer allvarliga. Användare rapporterade Filpostsegmentet är ett oläslig fel i Windows 10.

Det här felet visas vanligtvis om din hårddisk går sönder, men det finns några lösningar som du kan prova för att spara dina filer.

Contents

Vad ska man göra om filpostsegmentet är oläsligt

Lösning 1 – Klona din hårddisk till en ny enhet

Om du får Filpostsegment är oläsligt fel, betyder det att din hårddisk går sönder. För att rädda dina filer rekommenderas det att du klona din nuvarande hårddisk. För att göra det behöver du en ny hårddisk och hårddiskkloningsprogram.

Att använda specialiserad diskkloningsprogram är det bästa alternativet för det här jobbet, eftersom det har fler funktioner, inklusive kloning till en disk med mindre kapacitet genom att exkludera filer om det inte finns tillräckligt med utrymme.

När du har klonat den problematiska enheten, använd den nya enheten och kontrollera om dina filer fortfarande är tillgängliga. Användare rapporterade att alla deras filer och applikationer är tillgängliga efter kloning av enheten, så se till att prova den här lösningen.

Vi måste nämna att några av dina filer kan gå förlorade permanent på grund av skadan på din hårddisk. Det här är inte en universell lösning, men det borde hjälpa dig att rädda dina filer från den problematiska hårddisken.

Lösning 2 – Utför chkdsk-skanning från felsäkert läge

Säkert läge är en speciell del av Windows som bara fungerar med standardprogram och drivrutiner, därför är det perfekt för felsökning. Enligt vissa användare kan du fixa filpostsegmentet som ett oläsligt fel genom att bara gå in i felsäkert läge och utföra en chkdsk-skanning.

För att gå in i felsäkert läge måste du göra följande:

 1. Starta Windows normalt.
 2. När Windows startar, öppna Start meny.
 3. Klicka på Kraft knapp. Håll Flytta på tangentbordet och välj Omstart från menyn.FIX: Filpostsegment är oläsligt i Windows 10/11
 4. Din PC kommer nu att starta om. När datorn startar, välj Felsökning > Avancerade alternativ > Startinställningar. Klicka på Omstart knapp.
 5. När din dator har startat om igen, kommer du att se en lista med alternativ. Välj valfri version av felsäkert läge genom att trycka på lämplig knapp.

Om du inte kan starta upp till Windows 10 alls kan du också gå in i felsäkert läge genom att starta om din dator några gånger under uppstartsprocessen.

När felsäkert läge startar måste du starta kommandotolken för att köra chkdsk. Detta är ganska enkelt, och du kan göra det genom att följa dessa steg:

 1. Tryck Windows-tangent + X för att öppna Win + X-menyn. Välja Kommandotolk (admin) från menyn.
  FIX: Filpostsegment är oläsligt i Windows 10/11
 2. När Kommandotolken startar, går in chkdsk C: /R och tryck Stiga på att köra den. Eftersom du för närvarande använder din C-enhet kommer du att bli tillfrågad om du vill starta om din dator för att utföra skanningen. Tryck Y och starta om din PC. Vänta tills chkdsk är klar och avbryt den inte.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

När chkdsk har avslutat skanningen bör du kunna komma åt Windows 10 och säkerhetskopiera dina filer. Om problemet kvarstår kan du ladda ner GParted Liveskapa en startbar USB-enhet och starta din PC från den.

Nu måste du använda verktyget för att skapa en bild av din enhet för säkerhetskopiering. Efter det kan du försöka fixa enheten genom att använda verktyget Low Level Format som Arconis True Image eller Hårddisk lågnivåformateringsverktyg.

Lösning 3 – Anslut hårddisken till en annan dator

Filpostsegment är oläsligt felet visas vanligtvis om hårddiskens yta är repad. Tyvärr finns det inget sätt att fixa fysiska skador på din hårddisk. Detta betyder dock inte att dina filer går förlorade.

Du kan fortfarande rädda några av dina filer genom att ansluta din hårddisk till en fungerande dator. Du kan göra det genom att ansluta hårddisken internt eller genom att använda ett hårddiskhölje.

När du har anslutit enheten bör du kunna komma åt den och kopiera alla dina viktiga filer. Efter att ha gjort en säkerhetskopia måste du skaffa en ny hårddisk och installera Windows 10 på den. Nu kan du flytta dina filer till en ny hårddisk och fortsätta där du slutade.

Vissa användare föreslår också att köpa en ny hårddiskFIX: Filpostsegment är oläsligt i Windows 10/11 och lägg till den på din PC. Nu måste du installera Windows 10 på en ny hårddisk. Efter att ha gjort det, kopiera helt enkelt alla viktiga filer från den felaktiga enheten till den nya enheten.

Lösning 4 – Använd ett verktyg för dataåterställning

Om du har problem med Filpostsegment är oläsligt fel kan du kanske rädda dina filer med hjälp av programvaran Data Recovery.

Dessa dedikerade verktyg för dataåterställning är mest användbara för att återställa förlorad data på grund av skadad hårddisk, programkrasch, formaterad eller virusinfektion och andra okända orsaker.

Efter att ha återställt filerna med dessa verktyg, formatera helt enkelt om din enhet och du bör kunna använda den igen. Vi måste nämna att detta bara är en tillfällig lösning. Om felet orsakas av fysisk skada på din hårddisk kommer du att stöta på det här felet igen eller så kommer hårddisken att misslyckas helt.

För att förhindra att det händer rekommenderar vi starkt att du byter ut din trasiga hårddisk mot en ny.

Filpostsegment är oläsligt felet uppstår vanligtvis om din hårddisk är skadad eller defekt. Eftersom det inte finns något sätt att åtgärda den fysiska skadan på din hårddisk rekommenderar vi starkt att du säkerhetskopierar alla viktiga filer och byter ut den problematiska enheten.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.