• Om du stöter på felet 0xc00000e i Windows 10, är ​​det ett tecken på en felaktig startsektor eller saknade viktiga uppdateringar.
 • Lita på ett professionellt verktyg som kan skanna ditt system och ladda ner de senaste patcharna.
 • Tänk på att du också kan felsöka genom att gå till BIOS för att kontrollera vissa inställningar.
 • För att lösa Windows-felkoden kan 0xc00000e också kräva att vissa hårddiskar tas bort.

Systemfel som BSoD 0xc00000e-varningen välkomnas aldrig. De kan uppstå av olika anledningar. I fallet med den nämnda felkoden är huvudorsaken alltid en felaktig startsektor.

Felkod 0xc00000e uppstår också efter kloning av din systembild. Vissa användare replikerade också felmeddelandet 0xc00000e på en ny SSD.

Microsoft har förbättrat Windows 10:s inbyggda felsökningsverktyg något så nu borde du ha lättare att hantera sådana situationer. Men låt inte det lura dig att tro att du kommer att ha lätt att lösa dem.

Om du plötsligt drabbas av det här problemet och inte är säker på hur du ska hantera det, se till att kontrollera lösningarna som vi tillhandahåller nedan.

Contents

Hur löser jag felkoden 0xc00000e på Windows 10?

1. Kontrollera hårdvaran

Windows-felkoden 0xc00000e uppstår oftast på grund av BCD (Boot Manager) korruption. Det är dock inte ovanligt att hårdvaruförändringar också ger upphov till ett sådant kritiskt systemfel.

Så innan vi går över till avancerad mjukvarufelsökning, se till att ta bort och koppla bort alla kringutrustningar som du anslutit nyligen.

Dessutom, starta om datorn några gånger och leta efter ändringar. Vår gissning är att hårdvara också kan orsaka detta problem, men på grund av mångfalden av möjliga konfigurationer och scenarier kan vi inte vara säkra.

Du kan också prova att tillfälligt ta bort RAM-minne och icke-systemhårddiskar och få in dem igen. Detta kan kräva några verktyg och det rekommenderas också att ta bort nätsladden.

När du har tagit bort allt och försökt starta, försök att hitta orsaken till uppstartsproblemet genom elimineringssystemet.


2. Reparera drivrutinerna med ett utmärkt verktyg

För att åtgärda BSoD-felen rekommenderar vi starkt att du reparerar ditt operativsystem genom att återställa det till ett tidigare hälsotillstånd med hjälp av dedikerad avancerad programvara.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Genom att lita på detta utmärkta verktyg kan du reparera skadade filer som ibland är ansvariga för BSoD-felen samt ta bort andra buggar från din PC.

Restoro reparation

Restoro drivs av en onlinedatabas som innehåller de senaste funktionella systemfilerna för Windows 10-datorer, så att du enkelt kan ersätta alla element som kan orsaka ett BSoD-fel.

Denna programvara kan också hjälpa dig genom att skapa en återställningspunkt innan du påbörjar reparationerna, vilket gör att du enkelt kan återställa den tidigare versionen av ditt system om något går fel.

Så här kan du fixa registerfel med Restoro:

 1. Ladda ner och installera Restoro.
 2. Starta applikationen.
 3. Vänta tills programvaran identifierar stabilitetsproblem och eventuella skadade filer.
 4. Tryck Starta reparation.
 5. Starta om din dator för att alla ändringar ska träda i kraft.

Så snart åtgärdsprocessen är klar bör din dator fungera utan problem, och du behöver inte oroa dig för BSoD-fel eller långsamma svarstider någonsin igen.

⇒ Skaffa Restoro


Varning: Detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


3. Bygg om BCD-registret

 1. Skaffa startbar media med Windows 10 installation.
 2. Koppla in eller sätt i Windows 10 startbara media och starta om din PC.
 3. Gå in i Startmenyn eller BIOS-inställningar för att ändra startordningen. Ställ in mediaenhet (USB eller DVD) som en primär startenhet och tryck på valfri tangent för att starta.
 4. Vänta tills laddningen av systemfilerna är slut. Välj dina preferenser och tryck på Nästa knapp.
 5. Välja Reparera din dator från det nedre vänstra hörnet.
 6. Öppna Felsökning från valmenyn och välj Avancerade alternativ.
 7. Öppna Kommandotolken. Om du uppmanas, välj kontot och ange lösenordet.
 8. Skriv följande kommandon på kommandoraden och tryck på Stiga på efter varje:
  • bootrec /FixMbrpc felkod 0xc000000 bootrec
  • bootrec /FixBoot
  • bootrec /ScanOs
  • bootrec /RebuildBcd
 9. Avsluta, ta bort installationsenheten och försök starta systemet på normalt sätt.

BCD (Boot Configuration Data) eller MBR (Master Boot Record) för den delen är konfigurationsfiler som de flesta användare aldrig hört talas om.

De är ansvariga för startsekvensen och tillsammans med BIOS (UEFI) och winload.exe gör de att ditt system kan starta.

Nu är det svårt att säga hur det går till, men de kan bli felaktiga och då uppstår problem. Och det är inte ditt vanliga enkla problem som kan hanteras i Windows-gränssnittet.

Lyckligtvis är detta ett sätt att reparera och återupprätta startsektorfiler igen, vilket borde vara upplösningen för återställningsfelkoden 0xc00000e.


4. Kontrollera BIOS-inställningarna

FIX: Felkod 0xc00000e på Windows 10/11
 1. Stäng av din PC fullständigt.
 2. Koppla ur strömsladd och ta bort batteriet om det är en bärbar dator.
 3. Håll ned strömbrytaren i 60 sekunder för att ladda ur datorn helt.
 4. Öppna PC-fodralet med en skruvmejsel och rör vid en metallyta för att ladda ur din egen statiska elektricitet.
 5. Ta bort CMOS knappcellsbatteri. Du bör lätt hitta dess uttag.
 6. Sätt in en nytt batteri in i uttaget.
 7. Starta din PC och konfigurera BIOS.
 8. Bekräfta ändringar och leta efter förbättringar.

Vissa användare rapporterade att BSoD kom med ett meddelande som sa Din dator/enhet behöver repareras 0xc00000e och för att lösa det här specifika problemet hjälpte det definitivt att kontrollera BIOS-inställningarna.

När det kommer till Blue Screen of Death-problem är det bäst att du håller dig informerad om alla viktiga aspekter, så kolla in huvudorsakerna till BSoD-felen.


Det borde avsluta det. Slutligen, ett vänligt tips som bör hålla dig borta från detta och liknande kritiska fel: om du formaterar systempartitionen, ta inte bort startsektionen också.

Vi rekommenderar också att du försöker använda några utmärkta verktyg dedikerade till att reparera Blue Screen of Death-felen på din Windows 10-dator.

Om du har ytterligare lösningar angående systemfel 0xc00000e i Windows 10, berätta gärna för oss i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.