• De Blu-ray-skivor behöver ett bibliotek för AACS-avkodning fel i VLC signalerar att din Blu-ray-disk är skyddad av AACs och BD+-tekniker.
 • Medan VLC är en välutrustad videospelare, kan bristen på bibliotek hindra dess effektivitet och kan till och med orsaka felmeddelanden.
 • Om du undrar Hur lägger jag till AACS-avkodning till VLC? Vi kommer att gå igenom de felsökningssteg som du behöver ta för att kringgå det.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Vissa användare har upprepade gånger rapporterat Denna Blu-ray-skiva behöver ett bibliotek för AACS-avkodning, och ditt system har det inte fel när du försöker spela en Blu-ray-skiva med VLC-mediaspelaren.

VLC Media Player är en av de mest populära mediaspelarna som finns på Windows-plattformen. Och det är fullt kapabelt att spela flera videoformat.

Det här felet kan uppstå på både den äldre och nyare versionen av Windows, inklusive Windows 7, 10 och 11.

Contents

Vad är AACS Blu-ray?

Advanced Access Material System, ofta känt som AACS, är en standard för distribution av innehåll såväl som för hantering av digitala rättigheter. Dess primära funktion är att begränsa användarnas möjlighet att komma åt och duplicera optiska skivor som är av en post-DVD-generation.

Dessutom, här är några felvariationer som du kan stöta på, men ändå åtgärda med lösningarna nedan:

 • VLC AACS-avkodning Windows 10, Windows 11
 • VLC Blu-ray-skiva är skadad
 • Ingen giltig bearbetningsnyckel hittades i AACS-konfigurationsfilen
 • AACS-konfigurationsfil VLC saknas

I april 2005 gjordes specifikationen tillgänglig för allmänheten. Och det har sedan dess accepterats som standarden för åtkomstkontrollmekanismen som används av HD DVD och Blu-ray Disc (BD).

Vilka är de möjliga orsakerna till AACS-avkodningsfelet?

Problemet kan utlösas om din Blu-ray-skiva är skyddad av AAC- och BD+-tekniker eller om KeyDB.cfg-filen saknas på skivan.

Om du också har problem med det här problemet, här är ett par felsökningstips som hjälper dig att lösa Denna Blu-ray-skiva som behöver ett bibliotek för AACS-avkodning fel i Windows.

Vad kan jag göra om ingen giltig bearbetningsnyckel hittades i AACS-konfigurationsfilen?

Här är ett intressant scenario som vi anser förtjänar ett eget specialavsnitt. AACS är en standard för innehållsdistribution utformad för att förhindra intrång i digitala rättigheter genom obehöriga skivkopior.

Det liknar AES-krypteringsstandarden och det är beroende av nycklar för att styra vem som har tillgång till innehållet på en skiva.

Det finns fyra huvudpelare som tillåter dekryptering av en AACS-skyddad disk: MKB (medianyckelblocket), de krypterade nycklarna, volym-ID och det krypterade innehållet.

Om en av dem återkallas, förlagts eller på annat sätt inte är tillgänglig kan du helt enkelt inte spela upp respektive innehåll.

De ingen giltig bearbetningsnyckel hittades i AACS-konfigurationsfilen felet är självförklarande (den krypterade titelnyckeln saknas). Medan AACCS-avkodningsfelet i VLC indikerade att spelaren saknar de nödvändiga biblioteken för att spela innehållet.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om du inte är redo för felsökningen kan du helt enkelt använda ett multimediakonverteringsverktyg som också tar bort ytterligare skydd som DRM, AACS eller andra.

Hur fixar jag denna Blu-ray behöver ett bibliotek för AACS-avkodningsproblem?

I den här artikeln

1. Lägg till biblioteksfiler till AACS

Anteckningsikon
NOTERA

Följande steg kräver att du laddar ner en fil från en tredje parts webbplats medan din webbläsare kan visa att den är osäker.

Vi har skannat filerna och funnit att de är säkra att använda.

Men på grund av filens osignerade karaktär kommer URL:en och filen att flaggas av webbläsaren och sedan av datorn. Ladda ner filen på egen risk.

 1. Besök webbplatsen whoknowsmy.name.Fix: Den här Blu-ray-skivan behöver ett bibliotek för AACS-avkodning
 2. Du kan se en varning som visar att webbplatsen inte har ett SSL-certifikat. Klicka på Fortsätta länk om du vill fortsätta.
 3. Under NyckeldatabasKlicka på hämta filen länk.Fix: Den här Blu-ray-skivan behöver ett bibliotek för AACS-avkodning
 4. Det kommer att ladda ner KeyDB.cfg fil.
 5. Nästa, under AACS Dynamic Library avsnitt, klicka den filen hyperlänk kopplad till din VLC Media Player-version.Fix: Den här Blu-ray-skivan behöver ett bibliotek för AACS-avkodning
 6. När du har laddat ned, kopiera KeyDB.cfg fil.
 7. Tryck Windows tangenten + R att öppna Springaskriv sedan %Applikationsdata%och klicka OK.appdata-ok blu ray behöver ett bibliotek för aacs-avkodning
 8. I den Roaming mapp klickar du på Ny mapp ikonen överst och namnge mappen som aacs.Fix: Den här Blu-ray-skivan behöver ett bibliotek för AACS-avkodning
 9. Öppna den nyskapade aacs mapp och klistra in KeyDB.cfg fil kopierad tidigare.
 10. Öppna nu Nedladdningar mapp och kopiera Windows 10 libaacs.dll filen till ditt urklipp.
 11. tryck på Windows tangenten + E att öppna Utforskaren och navigera till följande plats: C:\Program Files\VideoLAN\VLC eller C:\Program Files(x86)\VideoLAN\VLCFix: Den här Blu-ray-skivan behöver ett bibliotek för AACS-avkodning
 12. Klistra in det kopierade libaacs.dll filen i VLC-mappen.

När du är klar, kontrollera om Blu-ray AACS-avkodningsfelet i VLC fortfarande visas.

Efter att ha kopierat de nödvändiga biblioteksfilerna till rätt mapp bör VLC Media Player spela upp Blu-ray-skivan.

2. Ta bort AACS-skyddet med Leawo Blu-ray Ripper

 1. Gå till den dedikerade Leawo Blu-ray Ripper-webbplatsenladda ner och installera sedan programvaran på din maskin.
 2. Starta Leavo Prof. Media och klicka på Blu-ray Ripper.Fix: Den här Blu-ray-skivan behöver ett bibliotek för AACS-avkodning
 3. Under Konvertera fliken, klicka på Lägg till UHD/Blu-ray/DVD och välj Lägg till från CD-ROM.Fix: Den här Blu-ray-skivan behöver ett bibliotek för AACS-avkodning
 4. Nu måste du välja utdataformat.leawo-format blu ray behöver ett bibliotek för aacs-avkodning
 5. Välj slutligen utdatamappen och tryck på Konvertera knapp.

VLC AACS-avkodningsfelet i Windows 10 kommer från det faktum att spelaren inte har biblioteken för att hantera det.

Men istället för att mixtra med VLC-biblioteken kan du konvertera videon och ta bort eventuella skydd. Inklusive AACS med ett verktyg som Leawo Blu-ray Ripper.

När du har slutfört stegen ovan kommer Blu-ray-skivskyddet att tas bort. Och du kommer att få digitala videofiler från käll-Blu-ray-skivan för smidig uppspelning.

Att använda detta verktyg är ett riktigt bra VLC-alternativ och hjälper dig att enkelt ta bort AACS-skydd från Blu-ray-skivor.

Men det är inte allt. Leawo Blu-ray Ripper är en komponent i Leawo Prof. Media, ett omfattande paket som erbjuder mycket fler multimediafunktioner. Till exempel kan du till och med rippa Blu-ray till MP4 och andra format.

Denna Blu-ray-skiva behöver ett bibliotek för AACS-avkodningsfel som uppstår om mediaspelaren inte hittar de nödvändiga biblioteksfilerna som krävs för att spela upp innehållet på skivan.

Naturligtvis kan du också undvika sådana VLC-fel genom att skaffa en bättre mediaspelare som inte kommer att ha några problem att köra en skyddad Blu-ray.

Vad är en AACs konfigurationsfil?

Inom datoranvändning är konfigurationsfiler, ibland bara kallade konfigurationsfiler, filer som används för att specificera parametrar och initiala inställningar för vissa datorprogram.

De används i användarapplikationer, serverprocesser och konfigurationen av operativsystemet.

AACs-filen innehåller en lista över diskidentifierare och dekrypteringsnycklar som krävs för att kunna spela Blu-ray-skivor.

För mer information, kolla in vårt inlägg om de fem bästa Blu-Ray-programvaran för att börja skapa högkvalitativa videor.

Vi hoppas att lösningarna ovan hjälper dig att lösa det här problemet och nu kan du se din Blu-ray utan några fel.