• Genom att tillhandahålla högkvalitativa produkter för flera prisklasser har Asus gjort sig ett namn som en av de mest populära bärbara datortillverkarna.
 • Vissa användare rapporterar att de har problem med sina Asus bärbara datorer som kör Windows 10, nämligen att Asus ACPI-drivrutinen saknas.
 • Det här problemet är mindre och du bör kunna fixa det med tricken i guiden nedan.
 • Du kan prova att avinstallera snabbtangenttjänsten och även uppdatera dina drivrutiner med hjälp av Enhetshanteraren eller dedikerad programvara.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Många av oss använder bärbara datorer dagligen. Men det verkar som att vissa bärbara datorer har några mindre problem med Windows 10. Vissa användare rapporterade att de får Asus ACPI-drivrutin saknas fel på deras Windows 10-enheter. Så låt oss se om vi kan lösa det här problemet på något sätt.

Asus ACPI-drivrutinsfel visas vanligtvis när Windows 10 startar, och det är inte ett allvarligt problem. Det är verkligen irriterande eftersom det kommer att dyka upp varje gång du startar Windows 10. Det här problemet rapporteras påverka Asus bärbara datorer. Om du har det här problemet på din bärbara dator bör du kolla in en av våra lösningar nedan.

Vad du ska göra om din Asus ACPI-drivrutin saknas

1. Avinstallera Asus Hotkey Service

De Asus Hotkey Service är en enkel programvara som låter dig använda Fn-tangenter för att justera ljusstyrka, ljudvolym etc. på din bärbara dator. Det är ett användbart verktyg, men det är inte nödvändigt för din bärbara dator.

Enligt användare är Asus Hotkey Service den främsta orsaken till att Asus ACPI-drivrutin saknas. Så för att åtgärda felet rekommenderas det att avinstallera det. Följ dessa instruktioner för att avinstallera denna programvara:

 1. Klicka på meddelandeikonen i det nedre högra hörnet av skärmen.
 2. Klicka sedan på Inställningar och gå till Alla inställningar.
 3. Klicka på System och gå till Appar och funktioner.
 4. När du öppnar Appar och funktioner kan du behöva vänta på att listan ska laddas.appar och funktioner windows 10
 5. Leta upp Asus Hotkey Service på listan och klicka för att avinstallera den.
 6. Starta om din dator så snart Asus Hotkey Service har avinstallerats.

Det här felet bör vara löst nu, och du kommer inte att få meddelandet om att Asus ACPI-drivrutinen saknas igen. Naturligtvis betyder detta att du inte längre kommer att kunna använda Asus Hotkey Service och dess snabbtangenter.

Om du vill fortsätta använda denna programvara och bli av med felet föreslår vi att du laddar ner Asus Hotkey Service-versionen för Windows 8 härifrån. Ta bara bort den nuvarande versionen som vi visade dig och installera version V1.48 från länken ovan.

2. Uppdatera dina drivrutiner

Uppdatera drivrutiner manuellt

Om du inte vill ta bort Asus Hotkey Service kan du försöka uppdatera dina drivrutiner. Föråldrade drivrutinsversioner kan utlösa denna varning eftersom Windows 10 inte kan upptäcka drivrutinen.

För att åtgärda detta problem kan du helt enkelt ladda ner den senaste versionen av ACPI-drivrutinen. Använd Enhetshanteraren i Windows 10, högerklicka på ACPI-drivrutinen och välj uppdateringsalternativet.

Uppdatera drivrutiner automatiskt med dedikerad programvara

Du kan också använda en dedikerad drivrutinsuppdateringsprogramvara för att göra jobbet. Vi rekommenderar DriverFix eftersom det är särskilt lätt att använda och effektivt. Du kommer att uppnå maximala resultat med liten eller ingen ansträngning från din sida.

När du har valt rätt drivrutinsversion för din enhet kommer applikationen att uppdatera dem individuellt eller i grupp med ett ögonkast.

DriverFix är mycket lätt och du kan ställa in den för att automatiskt skanna och uppdatera dina drivrutiner. Den använder ett mycket litet antal systemresurser.

Om du låter den köras i bakgrunden sparar du lite tid och du behöver inte oroa dig för det här problemet igen.

Tillsammans med uppdateringarna kan DriverFix också upptäcka om du har några saknade eller skadade drivrutiner och även åtgärda dessa problem.

Skaffa DriverFix

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att åtgärda problemet med saknade drivrutiner. Om du har några förslag eller vill berätta mer om din upplevelse, använd gärna kommentarsektionen nedan.