• Är din ljusstyrka inte tillgänglig på Windows 8? Att uppdatera dina drivrutiner kommer att lösa problemet.
 • Detta är inte ett allvarligt problem och lösningarna fungerar för Windows 8.1, 8 och Windows 10.
 • Att använda en tredjepartsapp för att automatiskt hålla alla dina bildskärmsdrivrutiner uppdaterade är en bra lösning.
 • Dina energischemainställningar kan också störa det, så se till att du ändrar dem.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

För många Windows 10- och 8-användare är alternativet för ljusstyrka inte längre tillgängligt i Windows 10, Windows 8 eller Windows 8.1 och detta orsakar mycket frustration bland användarna. Läs nedan hur du kan fixa detta.

Om du är en ny Windows 10, 8 eller Windows 8.1-användare, så verkar allt förmodligen helt annorlunda och nytt för dig. Men allt är lika enkelt som tidigare, så oroa dig inte.

Alternativet för ljusstyrka är naturligtvis tillgängligt i Windows 10, 8 eller Windows 8.1 och är faktiskt väldigt enkelt att hitta.

För att hitta alternativet för ljusstyrka, tryck bara på windows logo+w för att öppna sökfunktionen och skriv bara ljusstyrka och välj inställningarna.

Men om ditt problem är relaterat till att trycka på en tangent på ditt tangentbord eller bärbara dator, som användaren nedan föreslår Microsofts forumdå måste du prova några andra korrigeringar.

under en tid ljusstyrka-knappen efter att du tryckt på inställningar i sidofältet är inte tillgängligt innan jag installerade Windows 8.1, med kortkommandon på det trådlösa tangentbordet som medföljer min allt-i-ett Toshiba fungerar inte. ljusstyrkan fungerade först när jag ursprungligen skaffade datorn men gör det inte nu. är det på grund av en uppdatering?

Hur aktiverar jag alternativet för ljusstyrka i Windows 10?

1. Ändra dina energischemainställningar

 1. Från startskärmen skriver du Kontrollpanel och välj den.
 2. Ställ in Visa efter: dropdown till Kategori.
 3. Välj Hårdvara och ljud.
 4. Välj Energialternativ.
 5. Välj Ändra plan inställningslänken på ditt nuvarande energischema.
  Fix: Alternativet för ljusstyrka är inte tillgängligt i Windows 10
 6. Välj Ändra avancerad kraft inställningar.
 7. Bygga ut Visa.
 8. Bygga ut Aktivera adaptiv ljusstyrka.
 9. Ändra inställningen till och välj OK.

Om din Windows Defender ger dig varningar om att ställa in ljusstyrkan till maximal kan du inaktivera den genom att följa den här snabbguiden.

2. Uppdatera dina bildskärmsdrivrutiner

 1. tryck på Win Key + S och typ Enhetshanteraren.
  Fix: Alternativet för ljusstyrka är inte tillgängligt i Windows 10
 2. Öppna Enhetshanteraren.
 3. Expandera Displayadapter och välj din GPU.
 4. Högerklicka på din GPU och välj Uppdatera drivrutinen.
  Fix: Alternativet för ljusstyrka är inte tillgängligt i Windows 10

Användare bör också försöka uppdatera sina bildskärmsdrivrutiner för att fixa felet i Windows 8.1 som inte är tillgänglig för ljusstyrkan. De kan göra det genom att använda Enhetshanteraren-metoden som vi förklarade i detalj ovan.

Om du använder en Nvidia eller AMD GPU kan du försöka ladda ner de senaste drivrutinerna från tillverkarens webbplats, vilket kan lösa ditt problem.

2.1 Uppdatera drivrutiner automatiskt

För att uppdatera dina drivrutiner manuellt måste du kontrollera din hårdvarumodell och söka efter den senaste tillgängliga drivrutinsversionen.

En sådan process är omständlig, kräver mycket tid och är inte säker om du inte har någon bakgrundskunskap. Tack och lov finns det andra sätt att automatiskt ladda ner och uppdatera dina drivrutiner.

Du kan få de senaste drivrutinsversionerna för dina PC-hårdvarukomponenter med hjälp av automatiserat stöd från specialiserad programvara som DriverFix.

Detta fyndiga verktyg hjälper dig att hantera alla aspekter av dina drivrutiner, från att installera saknade drivrutiner eller åtgärda skadade som kan leda till riskfyllda BSoD-problem.

⇒ Skaffa DriverFix

Det största problemet som en Windows-användare kan ha är att uppgradera till den senaste versionen och inte hitta alternativet för ljusstyrka.

För er som kämpar med det, här är rätt lösning för dig. Du hittar alla möjliga lösningar för att lösa detta problem.

Om du har ett Windows 10 OS kan du ha ljusstyrkan inställd på maximal. Många användare rapporterade detta fel från olika bärbara modeller och PC-konfigurationer.

Tack och lov finns det alltid en fix och allt är redo att användas av er som har ljusstyrkan maximalt utan att vara inställd av er.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.