• Om Adobe Acrobat inte skriver ut, se till att uppdatera programvaran för att fixa eventuella buggar.
  • Som en lösning kan du försöka skriva ut andra filer och kontrollera om det hjälper.
  • Drivrutiner är en annan orsak till detta problem, så håll dem uppdaterade för att undvika andra problem.
  • Om du fortfarande inte kan skriva ut ditt PDF-dokument kan du alltid använda alternativet Skriv ut som bild som en lösning.

Vad sägs om att använda den bästa dokumenthanteraren?Gör alla dina dokument tillgängliga och säkra med Adobe Acrobat Reader. Detta dokumenthanteringsverktyg låter dig också e-signera och skapa officiella formulär för att spara tid på jobbet. Skaffa den till din PC och du kommer att kunna:

  • Öppna, skriv ut och redigera alla dina PDF-filer och andra filtyper
  • Fyll i PDF-formulär lättare
  • Håll dina viktiga dokument krypterade

Få alla appar till ett specialpris!

Världens nummer 1 dokumenthanteringsprogram är nu till ett bra pris så skynda dig!

Vi ger dig en liten paus från Windows 10 och dess problem och buggar, eftersom det fortfarande finns många datorer som använder äldre Windows OS-version.

Om du precis ändrat dig och vill uppgradera ditt operativsystem, kolla in den här steg-för-steg-guiden för att lära dig hur du kan installera den senaste versionen av Windows 10.

Men i den här guiden kommer vi inte att fokusera på någon speciell version av Windows, eftersom det här problemet kan uppstå på vilken OS-version som helst. I det här inlägget ska vi försöka hjälpa dig om du inte kan skriva ut PDF-filer på Adobe Reader.


Contents

Vad gör jag om Adobe Acrobat Reader inte kan skriva ut PDF-filer?

1. Skriv ut andra filer

skriva ut andra dokument Adobe skriver inte ut

Innan vi går vidare till komplicerade steg, låt oss prova ett par enkla lösningar. Först av allt, försök att skriva ut en annan PDF-fil. På detta sätt kommer du att kunna se om din tidigare PDF-fil är skadad och Acrobat Reader kommer inte att skriva ut den på grund av det.

Försök också att skriva ut någon annan typ av fil (.txt till exempel). Om du kan skriva ut den filen ligger problemet i Adobe Reader, och uppdatering av den bör lösa problemet.

En annan sak du kan göra är att starta om din dator och skrivare. Det finns en möjlighet att skrivarens minne kan vara fullt. Om inget av detta hjälpte dig, prova några av följande lösningar.

Detta är en enkel lösning, men det hjälper dig att diagnostisera varför du inte kan skriva ut PDF-filer på din dator.


2. Uppdatera skrivarens drivrutin

  1. Öppna Enhetshanteraren
  2. Leta reda på din skrivare under Enheter och skrivare
  3. Högerklicka på in och gå till Uppdatera DriveUppdatera skrivardrivrutinen

Om du inte kan skriva ut ditt PDF-dokument kanske problemet är drivrutinsrelaterat. Så att kontrollera om din skrivardrivrutin är uppdaterad kunde inte göra någon skada.

Om du fortfarande inte kan skriva ut dina PDF-filer efter att du installerat den senaste drivrutinsuppdateringen är det inte din skrivare som är problemet.

Alternativt kan du uppdatera dina drivrutiner automatiskt med programvara för drivrutinsuppdatering. Dessa kan automatiskt söka efter inaktuella drivrutiner och matcha din hårdvara med rätt version av drivrutinen.

Dessa kan spara lite tid eftersom de kan uppdatera flera drivrutiner samtidigt och du kan ställa in dem för att göra automatiska skanningar regelbundet.

3. Använd en annan programvara för PDF-läsare

I många fall kan byte till en annan läsare vara den enklaste lösningen för att lösa den här typen av problem. Marknaden är full av PDF-läsare och redigerare som hjälper dig.

Du kan hitta många bra alternativ till Acrobat Reader som innehåller en liknande uppsättning funktioner, om inte ännu fler.

PDF är det valda formatet för e-signering, arkiveringsformulär och publicering, så du måste ta hänsyn till alla dessa när du väljer ditt Acrobat Reader-alternativ.

Vi rekommenderar att du tittar på uppdaterad programvara som kan ge en bra läsupplevelse utan mycket störningar. Utöver det bör du kunna redigera, kommentera och konvertera dina pdf-dokument.

Soda PDF är ett solidt alternativ som inkluderar alla ovan nämnda funktioner, plus OCR, batchredigering/öppning, onlineåtkomst och många fler.

Försök att skriva ut med en annan programvara och se om problemet kvarstår. Om det är åtgärdat, överväg att behålla den här nya programvaran som din PDF-läsare.

4. Försök att skriva ut PDF som en bild

skriv ut som bild Adobe skrivs inte ut

Kanske är någon del av din PDF-fil skadad, som till exempel skadad text, och det blockerar utskriften. Det skulle kunna lösas genom att skriva ut din PDF-fil som en bild, så det kommer inte att vara beroende av textversionen.

För att skriva ut din PDF som en bild i Adobe Reader, gå till Arkiv > Skriv ut > Avanceratoch välj Skriv ut som bild.

Det är i princip allt, men om du fortfarande inte kan skriva ut din PDF-fil från Adobe Reader kan du leta efter ett svar på Adobe Reader Forum.