• Windows-fel vid borttagning av mapp 0x8007112a uppstår på grund av behörighetsproblem.
 • Störningar från andra appar kan orsaka problem när du försöker flytta eller ta bort mappar på din dator.
 • Att köra en fil- och mappfelsökare löser ofta problemet på nolltid.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Användare kan stöta på fel 0x8007112a: Det finns en oöverensstämmelse mellan taggen som anges i begäran och taggen som finns i återställningspunkten när mappar flyttas eller tas bort.

Vissa rapporter körs även på felet åtkomst nekad när mappar tas bort i Windows 10.

Contents

Vad orsakar felkoden 0x8007112a?

Felkoden 0×8007112a är vanlig i Windows 7 & 10 och kan uppstå av många anledningar. En framträdande faktor som orsakar felet är problem med mappbehörighet på din dator. När du inte använder datorn hos en administratör kanske du inte har rätt att ta bort mappen.

Dessutom kan du se Microsoft-felet när du tar bort mappen 0x8007112a på grund av faktorerna:

 • Konflikt med andra appar – Du kan stöta på problem med att ta bort eller flytta mappar på din dator om andra appar är i konflikt med File Explorer. Tredjepartsappar, som antivirusprogram på din dator, kan blockera din åtkomst till mappen du vill ta bort. Om andra appar använder filen eller mappen i fråga kan det också hindra dig från att radera den.
 • Senaste Windows-uppdateringsproblem – Om det finns en felaktig Windows-uppdatering kan den skada filerna och mapparna på din dator. På samma sätt kan uppdateringen installera buggar på din dator, skada dina systemfiler och resultera i Windows-fel 0x8007112a när du tar bort eller flyttar mappar.

Dessa orsaker kan variera på olika enheter, men du kan åtgärda felet med allmänna korrigeringar för att felsöka din dator.

Hur kan jag åtgärda felkoden 0x8007112a?

Gå igenom följande preliminära kontroller:

 • Inaktivera antivirusprogram på din dator.

Om du inte kan åtgärda felet, fortsätt med lösningarna nedan.

1. Kör SFC- och DISM-skanningarna

 1. Vänsterklicka på Start knapp, typ Kommandotolken, och välj Kör som administratör.
 2. Välja Ja om Användarkontokontroll prompt visas.
 3. Skriv följande kommandon och tryck Stiga på: sfc /scannowFel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 4. Skriv följande kommandon och tryck Stiga på: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthFel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 5. Starta om datorn, försök att flytta eller ta bort mappen och kontrollera om felet visas.

Genom att köra SFC- och DISM-skanningen hittar och reparerar du korrupta systemfiler som kan orsaka felet 0x8007112a-fel. Du kan kontrollera hur du fixar körningen eftersom administratörsalternativet inte fungerar på din PC.

2. Kör felsökaren för filer och mappar

 1. Ladda ner Windows felsökare för filer och mappar i din webbläsare.
 2. Öppna den nedladdade filen och välj Ja om Användarkontokontroll prompt visas.
 3. Klicka på Avancerad och markera rutan för Applicera reparationer automatisktklicka sedan på Nästa knappen för att börja skanna.Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 4. Efter skanningen, markera rutorna för Problem med att ta bort filer och mappar och Byta namn på eller flytta filer och mappar. Klicka sedan Nästa.Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 5. När skanningen är klar, starta om din dator och kontrollera om felet kvarstår.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Felsökaren åtgärdar problem med filer och mappar som orsakar felet.

3. Kör Systemåterställning

 1. Vänsterklicka på Start knapp och skriv ÅterställKlicka sedan Stiga på.
 2. Gå till Systemskydd fliken och välj Systemåterställning.Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 3. Välj en annan systemåterställning och klicka Nästa för att välja en specifik Återställningspunkt.Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 4. Välj senast din dator fungerade perfekt och klicka Nästa.Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 5. Klicka på Avsluta knapp.

Systemåterställningen kommer att uppdatera din dator till när den fungerade korrekt och tar bort de korrupta objekt och appar som kan orsaka felet.

Ett mer effektivt och enklare sätt att fortsätta med systemåterställningen är att använda ett specialiserat reparationsverktyg som kan göra detta automatiskt.

Restoro hjälper dig att köra en systemgenomsökning och ger en detaljerad rapport över de korrupta elementen för att till slut reparera dem genom att hitta sunda ersättningar.

Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar

Restoro

Det mest pålitliga reparationsverktyget som du kan använda när du stöter på olika systemproblem.

Gratis provperiod Ladda ner nu

Kontrollera hur du fixar återställningspunkten om den inte fungerar och om du har några problem med att köra den på din dator.

4. Kör ditt konto som administratör

 1. Tryck Windows + R att öppna Springa dialogrutan, typ netplwizoch tryck på Stiga på att öppna Användarkonto sida.
 2. Välj Användarkonto du vill ställa in som standardanvändare och klicka på Egenskaper knapp.Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 3. Navigera till Gruppmedlemskap fliken, klicka Administratörknacka på TillämpaOK för att spara ändringarna.Fel 0x8007112a: Så här åtgärdar du problemet med filer och mappar
 4. Starta om din dator för att påbörja kontoändringarna.

Om du kör ditt konto som administratör åtgärdar du eventuella problem med auktoriseringsinställningar som gör att felet visas.

Alternativt kan du läsa vår artikel om inloggning med administratörsbehörighet och försök igen felet och hur du åtgärdar det.

Vi har också en guide om den bästa filraderingsmjukvaran att ladda ner för din Windows 11-dator.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.