• Microsoft Surface Pro är en av de bästa surfplattorna från Microsoft. Surface Pro 8 är den senaste utgåvan i den här raden av surfplattor.
 • Precis som andra enheter har vissa användare mött utmaningar som problem med externa bildskärmar som inte fungerar med Surface Pro.
 • Lyckligtvis kan dessa problem lätt fixas utan att behöva extern hjälp eller support.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Microsoft Surface Pro är en av de bästa surfplattorna från Microsoft. Surface Pro 8 är den senaste utgåvan i den här raden av surfplattor.

Den kommer med en 11:e generationens Intel CPU, löstagbar SSD, två thunderbolts, fyra portar, 13 tums 12Hz skärm och en 11:e generationens Intel CPU. Trots alla dessa funktioner har användare klagat på att externa bildskärmar inte fungerar med Surface Pro.

Surface Pro 8 kommer med Windows 11, vilket innebär att den kan fungera med de senaste mjukvaruapplikationerna från Microsoft. Den är också liten i storleken, lätt och kommer med en vacker design.

Detta är ett av de bästa flaggskeppen från Microsoft och hanterar allt som kastas på det ganska bra. Men som diskuterats ovan har det också vissa problem. Förutom problem med att ansluta till externa bildskärmar – som du enkelt kan fixa – är den också dålig på spel.

Contents

Varför upptäcker inte min Surface Pro en extern skärm?

Precis som alla andra hårdvaruenheter som kör ett operativsystem kan Surface Pro-användare möta vissa utmaningar när de använder enheten. En av de vanligaste utmaningarna är misslyckandet med att upptäcka en extern skärm.

Det här problemet kan orsakas av flera saker, bland annat att köra ett föråldrat operativsystem. Därför måste du se till att din Surface Pro-enhet är uppdaterad hela tiden.

Här är några andra vanliga problem:

 • Fel ingångskälla på den externa skärmen
 • Dåliga konfigurationsinställningar
 • Monitorns kompatibilitet

Kan du ansluta Surface Pro till en extern bildskärm?

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

De Surface Pro 8 levereras med Windows 11 operativsystem. Dessutom kommer vissa versioner med USB-C-portar, medan andra har Mini DisplayPorts. Du kan använda dessa portar för att enkelt ansluta Surface Pro till en extern bildskärm.

Så, ja, du kan ansluta din Surface Pro till en extern bildskärm. Det finns dock saker du måste tänka på. Om du använder en USB-C till HDMI-adapter, se till att din HDMI-adapter har en HDMI 2.0-kabel eller högre.

Dessutom, eftersom HDMI-anslutningar överför ljudsignaler, måste du använda USB-C-adaptrar från Microsoft på enheter utrustade med en USB-C-port.

Hur får jag min Surface Pro att fungera med en extern bildskärm?

1. Rensa visningscachen

 1. Koppla bort den externa bildskärmen från din Surface Pro. Du kan också välja att lossa Surface Pro från Surface Dock.
 2. Besök officiella Surface Dock-registerfilnedladdningswebbplatsladda ner och extrahera sedan filen.Officiell nedladdningssida - extern bildskärm fungerar inte med Surface Pro
 3. Välj och kör registerfilen Surface dock. Välj Ja för att tillåta att filen ändrar din Surface Pro-enhet. Acceptera ändringar
 4. Välj Ja igen för att bekräfta ditt val och tryck på OK för att stänga fönstret.Välj OK - extern bildskärm fungerar inte med Surface Pro
 5. Starta om Surface Pro-enheten och anslut sedan den externa bildskärmen eller dockningsstationen igen.

2. Konfigurera dina utökade eller duplicerade inställningar på Surface Pro

 1. Välj Windows startknapp och klicka eller tryck sedan på inställningar.Startknapp och inställningar - extern bildskärm fungerar inte med Surface Pro
 2. Välj System och visa sedan.Systeminställningar
 3. Rulla ned och välj Identifiera. Detta bör numrera skärmarna du har.Upptäck skärmar
 4. Välj Utöka dessa skärmar för att använda skärmarna på ett annat sätt.Utöka skärmar - extern bildskärm fungerar inte med Surface Pro
 5. Dra och släpp skärmarna för att ordna dem hur du vill att de ska se ut.
 6. Välj Duplicera för att se samma saker på din Surface Pro-skärm och den externa bildskärmen.
 7. Välj den externa bildskärmen och ställ in dess upplösning, orientering och förstoring.Monitorinställningar

3. Kontrollera bildskärmsadaptern

 1. Ta bort adaptern om du använder en USB-C till VGA-adapter, USB-C till DisplayPort-adapter eller USB-C till HDMI-adapter.extern bildskärm fungerar inte med Surface Pro - HDMI Display Port, DVI, VGA
 2. Sätt tillbaka adaptern ordentligt för att säkerställa att den är ansluten till din Surface Pro.
 3. Kontrollera om din externa bildskärm stöder DisplayPort och välj en HDMI-, VGA- eller DVI-kabel istället.

Kan du ansluta en bildskärm via USB-C?

Att ansluta en bildskärm via en USB-C-kabel beror på vilken bildskärm du använder. Så först måste du se till att bildskärmen stöder USB-C.

Eftersom USB-C blev standardinmatningstypen i bärbara MacBook Pro och MacBook Air, bygger tillverkare nu USB-C-skärmar.

Windows 10-maskiner började också konvertera till denna port, nu Windows 11. Det betyder att så länge du har en USB-C-skärm kan du ansluta din enhet till monitorn via en USB-C-port.

Som du kan se är det enkelt att fixa problem med en extern bildskärm som inte fungerar med din Surface Pro. Du behöver inte konsultera en tekniker för detta.

Känner du till några andra lösningar som kan fungera? Dela gärna med oss ​​i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.