• Dropbox är en så viktig plattform när det kommer till molnlagring och därför är en majoritet av dess användare starkt beroende av.
 • Som alla andra appar har den sin egen andel av problem och en av de vanligaste är Dropbox-felet 5xx.
 • Användare som stöter på det här felet kan antingen inte logga in på sina konton eller har problem med att synkronisera filer.

ESET Antivirus levereras med alla säkerhetsverktyg som du någonsin kan behöva för att skydda din data och integritet, inklusive:

 • Stöldskyddsstöd
 • Webbkamera skydd
 • Intuitiv installation och användargränssnitt
 • Stöd för flera plattformar
 • Kryptering på banknivå
 • Låga systemkrav
 • Avancerat skydd mot skadlig programvara

Ett antivirusprogram måste vara snabbt, effektivt och kostnadseffektivt, och det här har dem alla.

Dropbox är en otroligt populär molnlagringstjänst som låter användare ladda upp filer från sina datorer och sedan komma åt dem var som helst. Men ibland stöter användare på fel när de försöker använda den.

Ett sådant problem är Dropbox-felet 5xx. Enligt användare dyker en myriad av problem upp när de står inför felet. De kan inte logga in på sina konton, andras Dropbox synkroniseras inte medan resten klagar på extremt långsam laddning av filer.

Problemet kan vara allt från ett felaktigt lösenord till att ha tvåfaktorsautentisering aktiverad men att inte ge rätt kod när det begärs av Dropbox-servrar.

En av de enklaste metoderna som du kan försöka fixa Dropbox error 5xx-problemet på egen hand är att starta om din dator. Kontrollera om problemet kvarstår eller inte.

Contents

Vad betyder felet 5xx?

Dropbox error 5xx är ett av de vanligaste felen för Dropbox-användare. Problemet är att när detta händer kan användare vanligtvis inte komma åt sina filer och mappar. Detta kan vara ett allvarligt problem om du har viktiga dokument lagrade i din molnlagring.

När detta händer kan Dropbox misslyckas eller krascha vilket hindrar dig från att komma åt ditt konto eller några filer. Du kommer inte heller att kunna ladda upp eller ladda ner några filer.

Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det

Så, hur länge varar ett 5xx-fel? Det beror på. Om det är ett serverproblem kan det ta upp till 24 timmar för Dropbox-teamet att fixa det eller svara med en lösning.

Om problemet är ett problem med dina enheter som nätverksproblem eller brandväggsinställningar, så snart du justerar inställningarna, kommer ditt Dropbox-konto att vara igång på nolltid.

Varför får jag ett 5xx-fel?

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Ibland, när Dropbox-felet 5xx inträffar, kan du vänta i några minuter och tjänsten kan återuppta normal drift. Andra gånger kan det vara ett allvarligt underliggande problem.

Anledningar till att du får 5xx-felet inkluderar:

 • Nätverksproblem – Om du har problem med Dropbox är det första du bör göra att kontrollera om det är ett problem med din internetuppkoppling. Se till att det inte är något fel på din router eller modem.
 • Skadade filer – Om det finns några skadade filer på ditt Dropbox-konto kommer servern att försöka reparera dem automatiskt. Men om korruptionen är för allvarlig kan den misslyckas med att reparera dem och returnera ett felmeddelande istället.
 • Brandväggsinställningar – Brandväggsinställningar och annan säkerhetsprogramvara kan blockera åtkomst till dina filer. Detta kan hända om du använder en personlig brandvägg eller ett antivirusprogram som blockerar Dropbox från att komma åt dina filer. Testa att inaktivera brandväggen och se om det fungerar.
 • Utdaterad mjukvara – Föråldrad programvara som webbläsare eller videodrivrutiner kan också orsaka Dropbox-fel 5xx när du försöker logga in på ditt konto online.
Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 • Virus eller skadlig programvara attacker – Detta är en av de vanligaste orsakerna till detta fel. Om du upplever det här problemet är det lämpligt att skanna din dator med ett antivirusprogram och ta bort eventuella upptäckta virus eller skadlig kod. Du kan också prova en annan webbläsare för att säkerställa att det inte är ett webbläsarrelaterat problem.

Om du stöter på något av dessa problem,[fortsätttillvåraavanceradefelsökningsmetoder[proceedtoouradvancedtroubleshootingmethods

Hur kan jag fixa fel 5xx på Dropbox?

1. Stäng program i Aktivitetshanteraren

 1. tryck på Windows Nyckeltyp Aktivitetshanteraren i sökfältet och klicka Öppna.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 2. Välj Processer flik och Avsluta uppgift för alla program du inte använder.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 3. Kontrollera om felet kvarstår.

2. Sök efter skadlig programvara

 1. tryck på Windows nyckel, sök Windows säkerhet och klicka Öppna.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 2. Välj Virus- och hotskydd.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 3. Tryck sedan på Snabbskanning under Aktuella hot.snabbskanning
 4. Vänta tills processen är klar och starta om ditt system.

Om du vill ha en mer grundlig genomsökning, använd ett antivirus som kan identifiera andra hot som ransomware, spionprogram, skriptbaserade attacker och virus. Vi föreslår ESET Internet Security. Den kan upptäcka och ta bort alla typer av attacker.

3. Avinstallera den senaste Windows Update

 1. tryck på Windows + jag tangenterna samtidigt för att öppna inställningar.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 2. Navigera till Windows-uppdateringar och gå till Uppdatera historik.uppdateringshistorik en debugger har hittats igång i ditt system, ladda ur den från minnet och starta om programmet
 3. Klicka på Avinstallera uppdateringar.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 4. Välj den senaste uppdateringen och klicka sedan Avinstallera.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det

4. Utför en diskrensning

 1. Tryck Windows + E nycklar samtidigt för att öppna Utforskaren.
 2. Välj den enhet du vill rengöra, högerklicka på den och välj Egenskaper.Drive C egenskaper
 3. Klicka på Diskrensning tryck sedan på OK.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det
 4. Markera rutorna för de filer du vill ta bort och tryck på OK.Dropbox Error 5XX: Vad är det & 3 snabba sätt att fixa det

Vanliga Dropbox-problem och hur man åtgärdar dem

5xx-felet är bara ett av många Dropbox-fel du kan stöta på. Andra vanliga problem inkluderar:

 • 503 Tjänst Otillgänglig – Servern kan inte hantera förfrågan just nu på grund av underhålls- eller kapacitetsproblem. Du kan hänvisa till vår guide om hur du åtgärdar felet 503.
 • 504 Gateway Time-out – Servern skickade inte ett svar i tid, möjligen för att den låg nere för underhåll eller var överbelastad med för många förfrågningar. Du kan prova att starta om Dropbox igen eller vänta några minuter innan du loggar in igen.
 • 508 Timeout för begäran – Servern fick inget svar innan dess tidsgräns gick ut. Det kan innebära att det tar för lång tid för din webbläsare att ladda alla resurser som krävs för att visa sidan korrekt, men det kan också tyda på att det finns ett fel på själva sidan, som trasiga länkar eller saknade bilder. Prova en annan webbläsare eller anslut en Ethernet-kabel till din dator.

Vi hoppas att lösningarna ovan var till hjälp och att du kunde kringgå felet. Bortsett från 5xx-felet har vi också en expertguide när Dropbox fortsätter att krascha så se till att kolla in det.

Om din dator inte stöds av Dropbox har vi också en lösning för det så kolla gärna vår artikel om detsamma.

För ytterligare tankar eller frågor, lämna oss en kommentar nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.