• Att flytta eller kopiera filer och mappar från en plats till en annan bör gå smidigt.
 • Fel börjar dyka upp när du har problem med din hårddisk eller när överföringen utförs i ett nätverk.
 • Om du får ett felmeddelande när du tar bort eller kopierar en fil bör du rensa ditt system, kontrollera systemfilen eller använda kommandotolken för att avsluta jobbet.
 • Fortsätt läsa för steg-för-steg-instruktioner för alla dessa korrigeringar plus fler tips och tricks.

Får du en Kunde inte hitta det här objektet fel när du försöker ta bort en mapp eller fil? Detta Windows-fel har en Objekt hittades inte fönster som säger: Kunde inte hitta denna artikel: Denna finns inte längre i (sökväg). Verifiera objektets plats och försök igen.

Detta kan hända som en konsekvens av en ogiltig fil, ogiltig mapptitel eller hög RAM-användning. Det här är några sätt du kan åtgärda felet i Windows och ta bort den nödvändiga mappen eller filen.

Contents

Hur man tar bort en fil som säger kunde inte hitta det här objektet

 1. Använd ett dedikerat verktyg
 2. Stäng Aktivitetsfältsprogram för att frigöra RAM
 3. Flytta filen eller mappen till en ny, tillfällig katalog
 4. Redigera mappens/filens titel
 5. Ta bort mappen eller filen med kommandotolken

1. Använd ett dedikerat verktyg

Ibland har Windows motstridig information om samma fil. En säger att en fil raderades och platsen är tom, medan en annan visar en ikon och namnet på filen och ber om att den ska raderas.

Detta är det exakta ögonblicket när operativsystemet tänker Hur skulle jag kunna ta bort något som inte finns där“?

Och här står vi inför konstiga fel som detta. En snabb lösning skulle vara att utföra en registerskanning och åtgärda eventuella problem. Vi rekommenderar också att du utför en anpassad skanning också och markerar så många objekt från Utforskaren i Windows som möjligt.

För en snabb och säker process rekommenderar vi att du använder CCleaner. Det är ett lätt PC-rengöringsverktyg som upptäcker fel i ditt system och tar bort alla onödiga filer.

Programvaran kan skanna hela din dator och även rengöra din webbläsare. Låt den köra skanningarna och utföra korrigeringarna. Starta om datorn och se om problemet är löst.

Antingen är filen redan borta från systemet, eller så kommer det inte att uppstå något fel när du försöker ta bort den igen.

CCleaner kan också hjälpa dig att rensa din webbläsare, ta bort skräpfiler, avinstallera bloatware och göra många andra optimeringsinriktade åtgärder som kommer att öka datorns prestanda.

Det gick inte att hitta det här objektsfelet när en fil togs bort [FIX]

CCleaner

Använd detta omfattande verktyg för att rengöra och optimera din dator för högre hastighet och inga fel.

Gratis provperiod Besök webbplats

2. Stäng Aktivitetsfältsprogram för att frigöra RAM

Först bör du frigöra RAM-minne innan du tar bort mappen eller filen. Stäng all programvara som är öppen i aktivitetsfältet.

Stäng dessutom bakgrundsprogram med Aktivitetshanteraren genom att trycka på Win-tangenten + X snabbtangent och välja Aktivitetshanteraren från menyn.

Aktivitetshanteraren Processfliken

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Välj programvara listad under Bakgrundsprocesser och tryck på deras Avsluta uppgiften knappar. Den här Windows-rapportartikeln innehåller fler tips om hur du kan frigöra RAM.

3. Flytta filen eller mappen till en ny, tillfällig katalog

Att flytta undermappen eller filen till en ny katalog kan också göra susen. Skapa en ny mapp utanför katalogen som undermappen eller filen finns i genom att trycka på Ny mapp i Filutforskaren.

Dra och släpp sedan undermappen eller filen till den nya, tillfälliga mappen och försök ta bort den igen.

4. Redigera mappens/filens titel

Långa mapp- eller filtitlar med mellanslag och symboler kan orsaka detta fel. så försök att ändra titeln till något kortare utan mellanslag eller symboler.

Du kan byta namn på mappar och filer med kommandotolken enligt följande:

 • Tryck på Win-tangenten + X snabbtangent och välj Kommandotolk (admin) från menyn.
 • Öppna mappen du behöver radera eller en som innehåller filen som ska raderas i kommandotolken. Du kan göra det genom att ange “cd” följt av den fullständiga mappsökvägen som visas i ögonblicksbilden nedan.
cd kommando
 • Skriv sedan ‘dir /x’ i kommandotolken och tryck på Retur. Det kommer att visa dig allt kataloginnehåll med 8.3-formaten enligt nedan.
Det gick inte att hitta det här objektsfelet när en fil togs bort [FIX]
 • Byt namn på filen eller mapptiteln genom att ange ‘ren <8.3 fil- eller mapptitel> ‘ i kommandotolken enligt nedan utan mellanslag. 8.3-filens eller mapptiteln skulle vara något som WORLDC~1.BMP.
Det gick inte att hitta det här objektsfelet när en fil togs bort [FIX]
 • Stäng kommandotolken, öppna File Explorer och radera mappen eller filen därifrån.

5. Ta bort mappen eller filen med kommandotolken

 • Om du fortfarande inte kan ta bort filen eller mappen i Filutforskaren, radera den med kommandotolken genom att trycka på Win-tangenten + X kortkommando och välja Kommandotolk (admin) för att öppna CP.
 • Öppna katalogsökvägen med cd som tidigare.
 • Mata in ‘dir /x’ för att öppna katalogen med DOC 8.3-mapp och filtitlar.
 • Mata nu in ‘del’ och 8.3-filtiteln som visas i bilden nedan. Tryck på Enter för att radera filen eller mappen.
Det gick inte att hitta det här objektsfelet när en fil togs bort [FIX]
 • Alternativt, mata in ‘rmdir’ och 8.3-katalogtiteln för att radera en mapp.

Det är så du kan fixa Kunde inte hitta det här objektet fel och radera den blockerade filen eller mappen.

Att redigera eller ta bort mappen eller filen med kommandotolken kommer vanligtvis att göra susen. Kolla in vår artikel om hur du kan åtgärda Windows-filraderingsproblem för mer information.

Det här problemet orsakas oftast av mindre problem i ditt system som verkligen inte är oåterkalleliga.

Registerproblem kan till exempel hända alla Windows-användare på grund av att vi ofta installerar och avinstallerar olika applikationer.

Berätta för oss vilka av de ovan nämnda lösningarna du valde att tillämpa och hur din upplevelse gick. Om du har några frågor eller rekommendationer, använd gärna kommentarsektionen nedan.

Om du behöver lösa andra problem med explorer, kolla in våra guider från File Explorer-sektionen på webbplatsen.

Många problem har lösts och samlats i olika artiklar som finns i avsnittet om att fixa Windows 10.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.