• Korrupta Macrium MFT-fel orsakas inte av defekt hårdvara, utan snarare av felaktiga datastrukturer.
 • Att kontrollera källa och destinationsdrivrutiner är det enklaste och mest effektiva sättet att åtgärda problemet
 • En ren Windows-installation kan lösa problemet, men det tar bort viktiga filer.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Macrium MFT korrupt fel är ett problem som många människor stöter på, men de är inte medvetna om att det kan fixas på ett antal olika sätt.

Det finns en uppsjö av säkerhetskopieringsprogram, men Macrium Reflect är det mest användarvänliga.

Det här verktyget har många användbara funktioner och erbjuder gratis säkerhetskopiering, diskavbildning och kloningstjänster. Kunder har dock rapporterat problem med denna applikation, som Macrium MFT korrupt felkod 6.

Det här felet är ett fel på systemfilnivå och har ingenting att göra med hårdvaran och är vanligtvis relaterat till en dålig datastruktur. Användare har också rapporterat att det här felet uppstår efter uppgradering till Windows 11.

Därför har vi samlat olika metoder som förmodligen har löst problemet på vissa enheter.

Contents

Hur fungerar Macrium Reflect?

Macrium Reflect är ett säkerhetskopieringsprogram för Microsoft Windows som släpptes 2006. För att säkerställa exakta data vid tidpunkten använder det Microsoft Volume Shadow Copy Service för att producera diskavbildningar och arkiv för säkerhetskopiering av filer.

Som det bästa verktyget för kloning och säkerhetskopiering kan Macrium Reflect säkerhetskopiera hela partitioner eller enskilda filer och mappar till en enda komprimerad, monterbar arkivfil.

Sedan kan den användas för att återställa exakta bilder av partitioner på samma hårddisk för katastrofåterställning eller en ny hårddisk för datamigrering.

Låt oss gå vidare till nästa steg, som med största sannolikhet kommer att lösa ditt problem.

Hur kan jag fixa ett korrupt Macrium MFT-fel?

1. Kör chkdsk

Från denna PC

 1. Dubbelklicka på Denna PC på ditt skrivbord.
 2. Högerklicka på hårddisken du vill köra verktyget på och välj Egenskaper.Drive C egenskaper
 3. Klicka sedan Verktyg.Verktyg i egenskaper
 4. Vid Felkontroll avsnitt, välj Kolla upp. verktygskontroll
 5. För att köra verktyget klickar du bara Skanna nu.

Om ditt system kunde hitta fel under genomsökningen skulle du se detta meddelande: Starta om datorn för att reparera filsystemet. Du kan starta om direkt eller schemalägga felkorrigeringen vid nästa omstart.

Du bör också upprepa samma process på målenheten (den disk på vilken du försöker kopiera filerna).

Använder kommandotolken

 1. Klicka på Start meny, skriv in cmd i sökrutan och högerklicka sedan på Kommandotolken och välj Kör som administratör.Kör CMD som administratör
 2. När Kommandotolken startar, skriv följande kommando och tryck Stiga på:
  chkdsk C: /f /r /xKommando chkdsk

Om du undrar vad det här kommandot gör, kommer alternativet /f att försöka korrigera eventuella fel som upptäcks.

Alternativet /r söker efter felaktiga sektorer och återställer all läsbar data. Innan verktyget påbörjar en skanning kommer /x-alternativet att kräva att volymen du ska inspektera avmonteras.

Om din dators C:-enhet används, skriv Y för att köra en skanning när den startar om. Om så är fallet, stäng kommandotolken och starta om datorn.

Huvudsyftet med chkdsk är att skanna en disks filsystem och kontrollera dess integritet, inklusive filsysteminformation, samt att fixa eventuella logiska fel som den upptäcker. Chkdsk kan också söka efter felaktiga sektorer.

Anteckningsikon
NOTERA

Det är värt att notera att det finns två typer av dåliga sektorer: mjuka dåliga sektorer, som uppstår när data skrivs felaktigt, och hårda dåliga sektorer, som uppstår när disken är fysiskt skadad.

Chkdsk försöker lösa dessa problem genom att fixa mjuka dåliga sektorer och märka hårda dåliga sektorer som oanvändbara.

Korrupta poster i en volyms huvudfiltabell (MFT), som är huvudorsaken till problemet som vi har att göra med, eller någon form av diskskada som kan orsaka att MFT-korruptionsfelet dyker upp, kan också åtgärdas med det här verktyget .

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Kontrollera nu om det korrupta Macrium MFT-felet har åtgärdats. Om inte, fortsätt till nästa lösning.

2. Använd ett diagnostiskt verktyg

Det enklaste sättet att åtgärda problemet är att skanna din hårddisk med hjälpverktyget eller hårddisktillverkarens diagnostikverktyg.

Detta kan också förbättra laddningshastigheten på din dator och lösa några andra mindre problem som avmattningar.

Windows Utility-verktyg och officiella tillverkares diagnostiska verktyg är naturligtvis helt riskfria.

Att köra ett PC-reparationsverktyg är ett annat alternativ, eftersom det är troligt att problemet ligger i din dators register eller operativsystem.

Vår rekommendation är Restoro eftersom den kan identifiera och ersätta korrupta filer, och därför åtgärda problemet och förbättra datorns prestanda.

Skaffa Restoro

3. Stäng av filsystemkontroll

 1. Dubbelklicka först och starta Makrium programvara.
 2. Klicka på Andra uppgifter fliken som finns på den övre delen av applikationen.Andra uppgifter i Macrium
 3. Klicka på Redigera standardinställningar och inställningar. redigera standardinställningar i Macrium
 4. Hitta Verifiera filsystemet alternativet på vänster sida av den nyöppnade fliken.verifiera filsystemet
 5. Avmarkera Verifiera integriteten hos filsystemen som säkerhetskopieras alternativ. verifiera integriteten

Detta är snarare en lösning än en lösning, som hoppar över verifieringsprocessen av filerna och hoppar direkt till säkerhetskopieringsprocessen.

Du kan senare verifiera filerna från det tillgängliga alternativet i programmet.

4. Installera om Windows

 1. Ladda ner Windows 11 installationsmedia.
 2. Efter att ha dubbelklickat för att köra verktyget uppmanas det Förberedelser pågårklick Nästa
 3. Klick Acceptera Användarlicensvillkor.
 4. Välj Skapa installationsmedia för en annan dator efter att Windows-förberedelserna är klara.skapa installation
 5. Beroende på dina krav, välj ett språk, systemversion och bitstorlek (standard är att automatiskt matcha enligt det aktuella systemet, om du väljer om, avmarkera Använd de rekommenderade alternativen för den här datorn).Välj språk
 6. Välj ISO-fil och klicka Nästa.
 7. Vänta tills filnedladdningen och medieskapandet har slutförts, klicka Avsluta.
 8. Starta installationen av Windows 11 nu. Glöm dock inte att kopiera dina viktiga filer från enhet C, ditt skrivbord och dina dokumentmappar till en annan enhet.

Som en sista utväg verkar ominstallation av operativsystemet vara den slutliga lösningen på detta problem.

Tänk på att du måste säkerhetskopiera dina viktiga filer manuellt innan du försöker installera om operativsystemet på din dator.

Även om det kan finnas olika orsaker till det här felet, kan säkerhetskopieringsfel på systembilden åtgärdas med appar från tredje part.

Vi rekommenderar dock inte den här metoden på grund av den höga risken för diskskador, eller ens helt enkelt genom att göra vad Macrium föreslår att du gör, köra chkdsk-kommandot.

Med det sagt, ibland kan systemet inte åtgärda det här problemet, och skada på denna systempartition kan förbli oupptäckt.

Finns det ett alternativ till Macrium Reflect som är lika bra?

Även om Macrium kan vara den bästa programvaran för säkerhetskopiering och kloning, kan Acronis tillhandahålla liknande tjänster med perfekta och felfria procedurer.

Dessutom tillhandahåller det här verktyget ytterligare säkerhetsfunktioner för att skydda dina data från hackare och bedragare.

Acronis Cyber ​​Protect kombinerar säkerhetskopiering och sofistikerad anti-ransomware-teknik för att övervinna den växande komplexiteten hos IT-system och sofistikerade cyberattacker.

Som en mjukvaruapplikation som släpptes 2006, uppdateras Macrium Reflect regelbundet för att eliminera buggar och oönskade programkrascher och brister.

Även om orsaken till detta problem är mindre sannolikt att vara applikationsrelaterad, utför denna applikation komplexa uppgifter, varför fel kan förväntas.

Även om många användare som förväntar sig det korrupta Macrium MFT-felet tror att det inte är relaterat till programmet och kan lösas genom att följa procedurerna ovan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.