• DaVinci Resolve, även om det är ett exceptionellt redigeringsverktyg, slutar ofta att köras på PC eller misslyckas med att starta.
 • Problemet uppstår på grund av brist på tillgängliga systemresurser eller föråldrade drivrutiner.
 • En snabb lösning är att öka det virtuella minnet eller frigöra lite diskutrymme, bland andra lösningar.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Davinci Resolve är ett populärt videoredigeringsprogram som erbjuder en mängd olika alternativ som färgkorrigering, gradering och visuella effekter. Det har länge varit användarnas främsta val. Men många tycker att Davinci Resolve inte öppnas på deras datorer.

Mjukvaran, utvecklad av Blackmagic Designs, är tillgänglig för operativsystemen Windows, Mac och Linux. Och användare har haft problem med det varje gång! Så exakt vad är orsaken bakom detta? Låt oss ta reda på lösningarna som fungerade för andra!

Contents

Varför kraschar min DaVinci Resolve innan den öppnas?

Nedan följer några anledningar till att DaVinci Resolve inte fungerar:

 • Problem med grafikdrivrutinen: En vanlig orsak till problemet är en inkompatibel eller föråldrad drivrutin, särskilt den för grafikkortet.
 • Kompatibilitetsproblem: För vissa användare ledde kompatibiliteten till att DaVinci Resolve inte öppnades i Windows 11 och att appen kördes i en miljö utformad för en tidigare iteration fixade saker.
 • Omfördelningsbara artiklar saknas: Visual C++ redistributables är ett kritiskt krav för DaVinci Resolve, och om de saknas eller är skadade kommer programmet inte att starta.
 • Tredjepartsprogram som orsakar konflikter: Även tredjepartsprogram, särskilt antivirus- eller säkerhetsprogram, kan förhindra att videoredigeringsprogram körs.
 • Låga systemresurser: I vissa fall var det den höga RAM-användningen som minskade de tillgängliga resurserna för DaVinci Resolve och som ett resultat kraschade den. Därför måste du frigöra både RAM och CPU.

Vad kan jag göra om DaVinci Resolve inte öppnas?

Innan du går vidare till de lite komplexa lösningarna, prova dessa snabba:

 • Om du kör programvaran för första gången, starta om datorn och försök igen.
 • Uppdatera Windows om nyare versioner finns tillgängliga.
 • Inaktivera alla VPN och antivirus som körs på datorn.
 • Se till att du kör den senaste versionen av DaVinci Resolve. Kolla officiell hemsida för att identifiera detta. Dessutom kan du prova Beta version.

Om ingenting fungerar, gå vidare till korrigeringarna nedan.

1. Kör DaVinci Resolve i kompatibilitetsläge

 1. Högerklicka på DaVinci Resolve-startprogrammet och välj sedan Egenskaper.
 2. Navigera till Kompatibilitet fliken, kontrollera Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för att kryssrutan och välj en tidigare version av Windows från rullgardinsmenyn.Kompatibilitetsläge för att fixa att davinci resolve inte öppnas
 3. När du är klar klickar du Tillämpa och OK för att spara ändringarna.

En snabb lösning när DaVinci Resolve inte öppnas eller fortsätter att krascha är att köra programmet i kompatibilitetsläge. Detta hjälper särskilt på nyare versioner av operativsystemet, särskilt Windows 11.

2. Avinstallera DaVinci Resolve Control Panels

 1. Tryck fönster + Yo öppen inställningarVälj Ansökningar i navigeringsfönstret och klicka Installerade applikationer till höger.installerade applikationer
 2. Klicka på ellipsen bredvid DaVinci Resolve kontrollpaneler och välj Avinstallera.ta bort kontrollpanelen för att fixa att davinci resolve inte öppnas
 3. Klicka igen Avinstallera i bekräftelsemeddelandet som visas.

Utvecklarna av DaVinci Resolve delade i vissa foruminlägg att Kontrollpanelen, ett nytt tillägg till programvaran, var anledningen till att den kraschade på Windows, och att det borde räcka med att avinstallera programmet.

3. Uppdatera grafikdrivrutinen

 1. Tryck fönster + x att öppna kraft användare menyn och välj Enhetsadministratör av listan.
 2. Expandera Grafikkort ingång, högerklicka på den aktiva grafikadaptern och välj Uppdatera drivrutinen.uppdatera drivrutinen för att fixa att davinci resolve inte öppnas
 3. Välj nu Sök efter drivrutiner automatiskt och vänta på att Windows installerar den bästa tillgängliga.Sök efter drivrutiner automatiskt

Att köra en föråldrad grafikdrivrutin leder till flera problem, inklusive dålig prestanda och programkrascher. Och i det här fallet är det bäst att uppdatera grafikdrivrutinen, särskilt för resurskrävande applikationer som DaVinci Resolve.

Om en uppdatering inte kan hittas automatiskt är ett annat alternativ att besöka tillverkarens webbplats och manuellt installera den senaste drivrutinen. Här är de viktigaste tillverkarnas nedladdningssidor:

Se till att ditt system fungerar smidigt och undvik alla GPU-drivrutinsfel genom att använda en omfattande guide för drivrutinsuppdatering, nämligen Outbyte Driver Updater som kommer att göra jobbet åt dig. Så här uppdaterar du dina drivrutiner på ett säkert sätt:

 1. Ladda ner och installera Outbyte Driver Updater-appen.
 2. Starta programvaran och vänta på att applikationen upptäcker alla inkompatibla drivrutiner.
 3. Nu kommer den att visa dig en lista över alla felaktiga drivrutiner så att du kan välja de du vill ha Uppdatering antingen Ignorera.

  OutByte Driver Updater Scan
 4. Klicka på Uppdatera och tillämpa valda för att ladda ner och installera de senaste versionerna.
 5. Starta om din dator för att säkerställa att ändringarna tillämpas.
OutByte

OutByte

Håll din GPU i perfekt skick utan att oroa dig för potentiella drivrutinsproblem.

Gratis provperiod
Ladda ner nu

Ansvarsfriskrivning: Du kan behöva uppgradera appen från gratisversionen för att utföra specifika åtgärder.


4. Rensa upp diskutrymme

 1. Tryck fönster + Ja öppen Leta efterkille Diskrensning i textfältet och klicka på motsvarande sökresultat.
 2. Välj den enhet du vill rengöra från rullgardinsmenyn och klicka OK.kör
 3. Markera kryssrutorna för de typer av filer du vill ta bort och klicka OK.diskrengöring för att fixa att davinci resolve inte öppnas
 4. Klick Radera filer i bekräftelsemeddelandet som visas.

Vissa användare upptäckte att när enheten som lagrade filen de försökte öppna i DaVinci Resolve hade slut på ledigt lagringsutrymme, kraschade programvaran eller inte öppnades. Därför måste du frigöra lite diskutrymme på datorn, särskilt på den enheten.

5. Ladda ner Visual C++ Redistributables

Microsoft Visual C++ Redistributables spelar en viktig roll för att olika applikationer som skapats med Microsoft C eller C++-verktyg ska fungera effektivt. När du installerade DaVinci Resolve skulle den som standard ha laddat ner dessa paket.

DaVinci Resolve kommer inte att öppnas eller kraschar: hur man fixar det
Visual C++ Redistributables

Men dessa blir ofta skadade eller har problem. I så fall bör du skaffa en ny kopia av Microsofts officiella webbplats. Medan du håller på, ladda ner alla de senaste omdistribuerbara paketen som listas där.

6. Öka det virtuella minnet

 1. Tryck fönster + Ja öppen Leta efterkille Visa avancerade systeminställningar i textfältet och klicka på det relevanta resultatet.
 2. Klicka på inställningar knappen nedan Prestanda.inställningar
 3. Gå till Avancerad fliken och klicka Förändra låg Virtuellt minne.ändra för att fixa att davinci-upplösning inte öppnas
 4. Avmarkera kryssrutan för att Hantera automatiskt växlingsfilstorlek för alla enheterVälj Ingen personsökningsfiloch klicka Plats.ingen personsökningsfil
 5. När detta är gjort, välj Vana Storlek och ange värdena med följande formel beroende på RAM-minnet installerat på datorn:
  • Ursprunglig storlek: 1,5 x tillgängligt RAM (i GB) x 1024
  • Maximal storlek: 3 x tillgängligt RAM (i GB) x 1024öka det virtuella minnet för att fixa att davincis upplösning inte öppnas
 6. Till exempel, om det installerade RAM-minnet var 4 GB, skulle de två värdena vara 6144 MB respektive 12888 MB.
 7. När du är klar klickar du Plats och OK för att spara ändringarna och starta sedan om datorn.

Om lågt tillgängligt minne är skyldig till problemet bör det räcka med att öka det virtuella minnet. Kom bara ihåg att virtuellt minne eller sökningsfil är ett utrymme på din hårddisk som fungerar som RAM. Som ett resultat är det långsammare och kan inte ersätta faktiska minnesmoduler.

7. Avinstallera motstridiga appar

 1. Tryck fönster + R öppen Springakille appwiz.cpl i textfältet och tryck Kom in i.appwiz.cpl
 2. Välj valfri app som installerades ungefär samtidigt som felet först dök upp och klicka Avinstallera.avinstallera för att fixa att davinci resolve inte öppnas
 3. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Flera OpenGL- och OpenCL-program sägs vara i konflikt med DaVinci Resolve, vilket gör att programvaran inte öppnas på Windows och Mac. Så om du har några som faller inom kategorin, avinstallera programmet. Leta också efter andra nya appar.

Det är allt! En av dessa lösningar borde ha hjälpt till att köra programvaran. Och innan du går, kolla in några snabba tips för att få Windows att köras snabbare och få bättre appprestanda.

För eventuella frågor eller för att dela vad som fungerade för dig, vänligen lämna en kommentar nedan.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!