• Felet d3d12.dll saknas uppstår främst när DirectX inte stöds av ditt system.
 • Att installera DirectX runtime-installationspaket hjälper dig att fixa problemet med d3d12.dll-filen som saknas.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa DLL-fel rekommenderar vi Fortect:

SPONSRAD

Detta verktyg kommer att ersätta skadade eller korrupta DLL-filer med deras funktionella motsvarigheter med hjälp av dess dedikerade arkiv där du har de officiella versionerna av DLL-filer.

 1. Ladda ner och installera Fortect på din dator
 2. Starta verktyget och Starta skanning för att hitta DLL-filer som kan orsaka problem på datorn

 3. Högerklicka på Starta reparation för att ersätta trasiga DLL-filer med fungerande versioner

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

D3D12.dll, även känd som Direct3D 12 Runtime, är en DLL-fil (Dynamic Link Library) utvecklad av Microsoft för Windows-operativsystemet.

Denna DLL innehåller viktiga procedurer och drivrutiner som krävs av olika program, speciellt spel. Därför, om det går förlorat, kommer lanseringen av relaterade applikationer och spel att begränsas.

Contents

Varför får jag felet d3d12.dll saknas?

Även om det inte är möjligt att identifiera den exakta orsaken till problemet, kan följande vara möjliga orsaker till problemet:

 • Förekomst av skadlig programvara – Virus och skadlig programvara som finns på din dator förstör din dator och korrupta systemfiler som d3d12.dll. Skanna din dator med ett pålitligt antivirusprogram för att bli av med dem.
 • Oavsiktlig radering – Det finns en möjlighet att den saknade DLL-filen av misstag raderades under rengöring av diskutrymme.
 • Korrupt Windows-register – Om Windows-registerfilerna blir skadade kan de hindra systemprogram från att komma åt vissa filer.
 • Systemfiler saknas – Filen D3d12.dll kan också försvinna om systemfilerna blir skadade eller misslyckas av någon anledning.
 • Fysiskt skadad hårddisk – Om det finns någon fysisk skada på din hårddisk kommer din maskin inte att kunna hitta olika filer.

Om du också har problem med att filen d3d12.dll saknas, ger guiden dig effektiva sätt att lösa problemet.

Hur fixar jag fel i d3d12.dll som saknas?

1. Använd en dedikerad DLL-reparatör

Inkompatibilitet mellan spelet och DirectX är huvudorsaken till att Windows kanske saknas eller inte känner igen filen d3d12.dll.

I ett sådant scenario rekommenderas det att använda ett dedikerat DLL-reparationsverktyg som kan lösa olika problem på systemnivå, som det föreliggande, med ett klick på en knapp.

Det upprätthåller ett stort arkiv av Microsoft och tredjeparts DLL-filer som är användbara för att lösa problem som uppstår på grund av saknade eller korrupta DLL-filer.

2. Installera om DirectX Runtime Libraries

 1. Starta din föredragna webbläsare och navigera till nedladdningssidan för DirectX End-User Runtime Web Installer.
 2. Välj önskat språk från rullgardinsmenyn och tryck på Ansvarsfrihet bredvid för att starta nedladdningen av DirectX 12-webbinstallationsprogrammet. d3d12.dll
 3. Kör sedan installationsprogrammet, acceptera licensavtalet, klicka Nästaoch följ steg-för-steg-instruktionerna för att slutföra paketinstallationen. d3d12.dll

När installationen är klar, starta om datorn för att säkerställa att ändringarna tillämpas och starta sedan det berörda programmet.

3. Kör DISM- och SFC-skanningar

 1. tryck på fönster ikonen i aktivitetsfältet för att starta Börja menytyp cmd i sökfältet högst upp och välj Kör som administratör alternativ i resultatsektionen. d3d12.dll
 2. Klick Ja om honom Kontroll av användaråtgärder Begär att starta kommandotolken med förhöjda behörigheter.
 3. Skriv eller klistra in följande kommando och tryck på knappen Kom in i nyckeln för att köra Systemfilsgranskare skanna. sfc /scannow d3d12.dll
 4. Efter CFS Skanningen slutförs, skriv eller klistra in följande kommandon ett i taget och tryck Kom in i efter varje kommando. DISM /Online /Cleanup-image /Scanhealth DISM /Online /Cleanup-image /Restorehealth DISM /online /cleanup-image /startcomponentcleanup d3d12.dll

DISM & SFC Scan Tool kommer att skanna alla skyddade systemfiler på din PC och ersätta skadade systembilder med cachad kopia av mappen med komprimerade filer.

När reparationen har lyckats kommer felet d3d12.dll fil saknas inte längre att visas på din Windows-dator.

4. Installera den saknade DLL-filen manuellt

Om du fortfarande står inför problemet med att d3d12.dll saknas trots att du använder korrigeringarna som anges ovan, rekommenderar vi att du manuellt laddar ner och ersätter DLL-filen. När du gör det bör du hålla dig borta från opålitliga källor för att undvika att falla offer för onlinehot.

Du kan besöka betrodda webbplatser som DLL-filer och ladda ner den saknade d3d12.dll-filen som är kompatibel med din systemarkitektur.

När nedladdningen är klar, packa upp ZIP- eller RAR-filen och klistra in den på den angivna platsen. C:\Windows\System32

Du kan också flytta denna DLL till installationsmappen för spelet eller programmet som påverkas av filen. regsvr32 d3d12.dll

Efter att ha ersatt den korrupta DLL-filen i den givna mappen, starta programmet och se om problemet är löst.

Det är allt! Prova de enkla lösningarna i den här guiden för att åtgärda problemet med d3d12.dll-filen som saknas från din dator.

Om flera DLL-filer saknas på din PC, kan du implementera metoderna som anges här för att återställa dem.

Dessutom, om du har några förslag eller kommentarer till oss, vänligen meddela oss i kommentarsektionen nedan.