• Det är frustrerande när Canva inte låter dig redigera texten i en delad design eftersom du inte har behörighet att redigera.
 • Designägaren måste ge dig rättigheterna att redigera Canva-designen, annars har du fastnat.
 • En annan anledning till detta problem är att du kanske har loggat in på ett personligt Canva-konto istället för teamets konto.

Skaffa rätt programvara för att stödja dina idéer!Creative Cloud är allt du behöver för att väcka din fantasi till liv. Använd alla Adobe-appar och kombinera dem för fantastiska resultat. Med Creative Cloud kan du skapa, redigera och rendera i olika format:

 • Foton
 • videoklipp
 • Låtar
 • 3D-modeller och infografik
 • Många andra konstverk
Få alla appar till ett specialpris!

Canva är ett freemium online grafisk designverktyg som du kan använda för att skapa affischer, presentationer och inlägg på sociala medier. Individer och team kan använda Canva. Men ibland tycker användarna att det är irriterande att Canva inte låter dem redigera text.

Förutom att de inte kan redigera texten i Canva har de utmaningar med att bakgrundsborttagaren inte fungerar korrekt.

Det här inlägget kommer att diskutera varför du inte kan redigera texten i Canva och hur du låser upp text i den här appen.

Contents

Varför kan jag inte redigera min Canva-design?

Det finns flera anledningar till detta, men den vanligaste är bristen på behörigheter. Om du försöker redigera en delad design, kontrollera med författaren om du har delningsrättigheterna.

En annan möjlig orsak är låsta element. Ibland kan du låsa vissa element av misstag eller när du designar, och om du glömmer att låsa upp dem kommer du inte att kunna redigera någonting.

Nu när du vet vad som orsakar det här problemet, låt oss se hur du åtgärdar det.

Vad kan jag göra om Canva inte låter mig redigera texten?

1. Ändra designbehörigheter

 1. Gå till Canva i webbläsaren.
 2. Öppna designen du vill dela.
 3. Välj Dela med sig från menyraden ovanför redigeraren.canva låter mig inte redigera text
 4. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja vem du vill dela med; Välj Endast personer som lagts till har åtkomst eller Alla som har länken.canva låter mig inte redigera text
 5. På rullgardinsmenyn till höger väljer du den behörighet du vill ge, så kan du ställ in den på se, redigeraeller kommentar.canva låter mig inte redigera text
 6. Välj Kopiera länk.canva låter mig inte redigera text

Om du inte kan redigera en text i en Canva-design, kanske ägaren till designern inte gav dig redigeringsåtkomst.

När du arbetar i ett team kan teamledaren eller designägaren välja vem som kan redigera eller se en design. Så om du inte kan redigera betyder det att du inte har den behörigheten.

Först kan du be ägaren att dela designen på nytt och ge dig redigeringsbehörighet. Efter att ha gjort det, kontrollera om Canva-text fortfarande inte fungerar.

2. Lås upp designen för att låsa upp textrutan

 1. Öppna designen du vill låsa upp.
 2. Klicka på elementet med textrutan som du vill låsa upp. Du kan också hålla Flytta på ditt tangentbord och klicka på flera element för att välja dem.canva låter mig inte redigera text
 3. Klicka på hänglås ikonen i redigerarens verktygsfält. Om du inte hittar hänglåset där, klicka först på de tre horisontella prickarna.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Designägaren ger dig tillgång till en design i Canva, men du kan inte redigera textrutan. Detta händer när textrutan är låst med designen. Du kan välja gruppelementet och följa proceduren.

3. Dela designen till rätt team

 1. Välj din profil ikonen från hemsidan eller Meny.klicka på profilikonen
 2. A bock kommer att visas bredvid laget du för närvarande är med i.
 3. Om du inte är inloggad på rätt lags konto byter du lag genom att välja lagnamnet. När du väljer rätt lagnamn omdirigeras du till lagets hemsida.

Du kan inte redigera texten i Canva eftersom designägaren delade den med ett team och inte ett personligt konto.

4. Ändra typsnitten i designen

 1. Skapa och dela en kopia av designen och ersätt det anpassade typsnittet med ett standardtypsnitt i Canva.Canva låter mig inte redigera textfel: Så åtgärdar du det nu
 2. Lägg till dig i Canva for Pro-teamet så att du kan få tillgång till det anpassade teckensnittet.
 3. Ändra tillfälligt det anpassade teckensnittet till ett standard Canva-teckensnitt på originaldesignen.

Ibland kan du inte redigera en text i en Canva-design eftersom vissa teckensnittsinställningar inte är tillgängliga. Detta händer när Canva försöker skapa en redigerbar version av en pdf eller en JPEG som du har laddat upp.

Canva har gråmarkerat specifika typsnitt på den delade designen eftersom de kanske inte är tillgängliga för din prenumerationsplan.

Du kan begära att designägaren gör någon av ovanstående lösningar för att du ska kunna redigera texten i designen.

Varför fungerar inte text på Canva?

Om texten inte visas korrekt i Canva betyder det att det finns en konflikt mellan ditt valda språk och typsnittet. Detta innebär att teckensnittet inte kan återge vissa tecken korrekt.

Att ändra teckensnittet till ett annat löser vanligtvis det här problemet. Det är också möjligt att designen använder anpassade typsnitt och att du inte har tillgång till dem.

Om dessa metoder inte fungerar rekommenderar du att du installerar eller installerar om skrivbordsversionen med ett nytt användarnamn.

Om du har upplevt en felkod 500 när du laddade Canva, har vi sammanställt en djupgående guide som hjälper dig att lösa felet.

Vilka av ovanstående lösningar hjälpte dig att lösa problemet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.