• Användare rapporterade att de hade några större problem med Bluetooth efter en Windows-uppdatering.
 • Om du inte kan aktivera Bluetooth i Windows 10, försök att skaffa de senaste drivrutinerna för din enhet.
 • Alternativt kan du prova att ta bort dina trådlösa hanterare som körs på din enhet.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika Windows 10-fel rekommenderar vi Restoro:Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, hårdvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Åtgärda PC-problem och ta bort virusskador nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows 10-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

En hel del användare nådde oss och frågade om Bluetooth-problem i Windows 10, eftersom Bluetooth inte kommer att slås på via användargränssnittet oavsett vad de gör.

Du hittar lösningarna nedan. Som vi är vana vid får vi med tidigare Windows-versioner olika inkompatibilitetsproblem.

Detta händer oavsett om vi hänvisar till grundläggande funktioner som HDMI-port och grafikkortsdrivrutiner, eller till mer komplexa funktioner som WiFi eller Bluetooth-anslutning.

Så, som du kan se, är dina Bluetooth-problem också relaterade till Windows 10-systemet, som behöver lite extra uppmärksamhet från sina användare för att få allt att fungera utan någon form av fel eller varningar.

Hur som helst, fixa Bluetooth slås inte på problemet är lätt, eftersom du bara behöver tillämpa några få steg i den frågan – oroa dig inte eftersom du inte behöver använda verktyg från tredje part eller komplicerade procedurer.

Contents

Varför slås inte min Bluetooth på?

Om du har några program som är inkompatibla installerade på din persondator, eller om du har flygplansmoden påslagen, kanske Bluetooth-funktionen på din enhet inte fungerar korrekt.

Användningen av drivrutiner som är för gamla eller antivirusprogram som inte är rätt för din PC är också exempel på vanliga orsaker.

Kolla in vårt inlägg om de fem bästa kompatibla antivirusen med Windows 10 och 11 för att undvika fel som detta i framtiden.

Hur tvingar jag Bluetooth på Windows 10?

I den här artikeln

1. Skaffa de senaste drivrutinerna för din enhet

Först och främst bör du veta att eftersom fler och fler användare klagar på att Bluetooth inte kan slå på fel i Windows 10 och 11, släppte Microsoft sin egen felsökningslösning.

Men om du vill lösa problemet manuellt, använd riktlinjerna nedan. I de flesta fall är dina drivrutiner föråldrade vilket innebär att du måste ladda ner de senaste som är kompatibla med din bärbara dator, surfplatta eller stationära dator.

Den här metoden borde göra susen, särskilt om du märkte Bluetooth-problem efter uppdatering till Windows 10. Så gå till din tillverkarens webbplats och ta de senaste Bluetooth-drivrutinerna.

Vi rekommenderar också starkt DriverFix eftersom det automatiskt laddar ner alla föråldrade drivrutiner på din PC.

Detta verktyg kommer att hålla ditt system säkert eftersom du manuellt kan ladda ner och installera fel drivrutinsversion och hamna inför en ännu större fara.

DriverFix

DriverFix

Bluetooth-problem är ofta relaterade till föråldrade drivrutiner. Låt dig inte antyda och använd DriverFix för att fixa det här problemet för gott!

Gratis provperiod

Ladda ner här

2. Försök att ta bort motstridiga program

Många användare installerar eller använder olika trådlösa klienter eller hanterare som kan störa Bluetooth-funktionen.

Det bästa är att hantera dina trådlösa anslutningar direkt från Windows 8 och utan att använda några andra dedikerade verktyg.

Därför, om problemen inte är åtgärdade efter att du har uppdaterat dina Bluetooth-drivrutiner, försök att ta bort de trådlösa hanterarna som körs på din enhet.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

I grund och botten bör allt annat än den systembaserade kontrollern inte finnas på din PC. De tenderar att kollidera och detta kan leda till en konflikt, till exempel felet Kan inte slå på Bluetooth i Windows 10/11.

3. Installera om Bluetooth-enheten

 1. Högerklicka på Start ikonen och välj sedan Enhetshanteraren.device-manager-w10 amd drivrutinsinstallationsproblem
 2. Hitta din Bluetooth-enhet, högerklicka på den och välj Avinstallera enhet.uninstall-bluetooth bluetooth slår inte på Windows 10
 3. Starta om din dator. Problemet att inte slå på Bluetooth i Windows 10 kommer att lösas.

Genom att starta om din dator kommer Windows automatiskt att installera de Bluetooth-drivrutiner som behövs för att den ska fungera.

4. Kör Bluetooth-felsökaren

Användare rapporterade att felsökaren kan åtgärda problemet med Bluetooth-funktion i Windows 10. Använd stegen enligt nedan.

1. Öppna inställningar app genom att trycka på Windows + jagoch gå till Uppdatering och säkerhet sektion.

bluetooth-sätter-inte-på-windows-8

2. Välj Felsökning från vänster sida, följt av Ytterligare felsökare på höger sida.

Troubleshoot-aditional kan inte ta bort bluetooth-enhet windows 10

3. Hitta Bluetooth-felsökareklicka på den följt av Kör felsökaren.

run-bluetooth slår inte på Windows 10

4. Starta om din dator. Problemet att inte slå på Bluetooth i Windows 10 kommer att åtgärdas på detta sätt.

Om felsökaren stoppar innan du slutför processen, åtgärda det med hjälp av vår omfattande guide.

5. Kontrollera om Bluetooth-tjänsten körs

 1. Tryck Windowstyp tjänster.mscoch öppna Tjänster.serices-w10 0x80070002 Windows-uppdatering
 2. Hitta Bluetooth-supporttjänsthögerklicka på den och tryck på Start om den inte redan är igång.start-blå bluetooth slår inte på Windows 10
 3. Om det är aktiverat högerklickar du på det och väljer Omstart.restart-bluetooth slår inte på Windows 10
 4. Starta om din dator.

6. Inaktivera flygplansläge

 1. Tryck Windows skriv sedan flygplansläge och öppna det översta resultatet. Eftersom jag använder en virtuell maskin har jag inte det här alternativet.bluetooth i flygplansläge slår inte på Windows 10
 2. När fönstret öppnas, se till att läget är avstängt.

Om flygplansläget är aktiverat kommer du inte att kunna använda Bluetooth-enheter. Så låt oss kontrollera om det här läget är på, enligt beskrivningen ovan.

7. Ändra registerinställningar

 1. Tryck Windows typ regeditoch öppna Registerredigerare.regedit bluetooth slår inte på Windows 10
 2. Navigera till följande sökväg:Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\ActionCenter\Quick Actions\All\SystemSettings_Device_BluetoothQuickActiondator-path bluetooth slår inte på Windows 10
 3. Högerklicka på strängen i den högra rutan Typ och gå till Ändra.typ-modifiera bluetooth slår inte på Windows 10
 4. Ändra Värdedata från 0 till 1.
 5. Spara ändringarna och starta om datorn. De Kan inte se att Bluetooth slås på fel i Windows 10/11 kommer att åtgärdas.

Om ingen av lösningarna från ovan löste problemet, är en sista sak vi ska försöka att ändra vissa registerinställningar.

Varför saknas Bluetooth på/av-knapp i Windows 10?

Om du har problem med din Bluetooth-adapter är det inte ovanligt att se att din Bluetooth-ikon saknas. Detta är inte det enda problemet, och många rapporterade att Bluetooth har försvunnit från datorn helt.

Om det finns ett problem med din adapter eller drivrutiner, kommer dina Bluetooth-inställningar också att saknas. Därför, om Bluetooth inte fungerar på Windows, är det möjligt att du har ett av dessa problem.

Lyckligtvis har den här guiden många användbara lösningar som kan hjälpa dig att lösa det här problemet.

Vad kan jag göra om Bluetooth inte slår på Windows 11?

 1. Högerklicka på Start ikonen och välj sedan Enhetshanteraren.enhetshanteraren bluetooth slår inte på Windows 10
 2. Här, utöka Blåtand högerklicka på drivrutinen och välj Uppdatera drivrutinen.update-bluetooth-w11 bluetooth slår inte på Windows 10

Tja, det var de vanligaste felsökningslösningarna som kan användas för att åtgärda felet Bluetooth startar inte i Windows 10/11. Om du behöver ytterligare hjälp, kolla in fyra lösningar för att fixa att Bluetooth inte fungerar i Windows 11.

Alternativt, för fler potentiella lösningar, kolla in vår guide om hur du fixar Bluetooth som inte fungerar i Windows 10.

Om du inte kan använda din Bluetooth-anslutning efter att ha slutfört den här guiden, tveka inte och dela ditt problem med oss ​​och med våra läsare.

Använd bara kommentarsfältet nedan; självklart hjälper vi dig så snart som möjligt.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.