• Användare har rapporterat att Blue Yeti-mikrofonen inte känns igen av deras system, och fel hårdvaruinställningar kan vara att skylla på.
 • Inaktuella drivrutiner kan vara roten till problemet, men i den här guiden hittar du det perfekta verktyget för det.
 • En annan lösning för att lösa problemet är att köra den dedikerade felsökaren för ljudsystemet.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Blue Yeti-mikrofoner är välkända bland Youtubers och användare som en utmärkt hårdvara för att spela in ljud, från musik till poddsändningar.

Anledningen är att förhållandet mellan pris och kvalitet är fantastiskt. Men många av dem upplever vissa anslutnings- eller drivrutinsproblem som gör mikrofonen oanvändbar.

Från en felaktig USB-kabel till några skadade drivrutiner eller något däremellan, problemen hopar sig. För mer information om hur du gör det, kolla guiden nedan.

Contents

Varför känns inte min blå yeti igen?

På grund av hårdvarubegränsningar kan anslutningen till mikrofonen vara något lös. Det är möjligt att USB-porten inte upptäckte mikrofonen du kopplade in, vilket resulterade i att Blue Yeti X USB inte kände igen problemet i Windows 10 och mer.

Innan du kan använda din Blue Yeti-mikrofon finns det några programvarurelaterade krav som måste uppfyllas. Detta gäller även om själva mikrofonen är fullt funktionsduglig.

Även efter detta finns det fortfarande saker som systemets ljudstyrka och enheterna som producerar ljud som kan ändra eller stoppa ingången som kommer via mikrofonen.

Fungerar Blue Yeti med Windows 11?

Ja, Blue Yeti fungerar med Windows 11. Även om vissa användare rapporterade problem, är det vanligtvis drivrutinerna att skylla på och det är helt enkelt att uppdatera eller installera om dem fixade saker.

Du måste också kontrollera anslutningarna och försöka ansluta enheten till en annan USB-port på datorn.

Kräver Blue Yeti drivrutiner?

Ja, Blue Yeti kräver drivrutiner, men du behöver inte ladda ner och installera dem manuellt.

Anslut bara enheten så ska den börja fungera automatiskt. Även om du stöter på problem med det, kan följande lösningar hjälpa.

Hur fixar jag Blue Yeti-mikrofonen om den inte känns igen?

I den här artikeln

1. Uppdatera, avinstallera eller installera om Blue Yeti-drivrutiner

 1. För att åtgärda problemet med Blue Yeti kommer inte att ansluta till PC, högerklicka på Start ikonen och välj sedan Enhetshanteraren.device-manager-w10 amd drivrutinsinstallationsproblem
 2. I Enhetshanteraren hitta Ljud, video och spelkontroller och utöka den.Ljud, video och spelkontroller blå yeti-mikrofon
 3. Hitta dina Blue Yeti X-drivrutiner, högerklicka på dem och välj Uppdatera drivrutinen.
 4. När det nya fönstret visas, välj Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara och vänta på att processen ska avslutas.automatiskt sök på bluetooth fungerar inte windows 10

Du kan följa samma steg för att inaktivera eller avinstallera enheten. Du kan också avinstallera din mikrofon, koppla bort den från datorn, återansluta den och låta Windows 10 installera drivrutinerna.

 1. Ladda ner drivrutinen från tillverkarens webbplats.
 2. När nedladdningen är klar högerklickar du på installationsprogrammet och väljer Egenskaper.
 3. Gå till Kompatibilitet flik.
 4. Under Kompatibilitet läge, kontrollera Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för och välj Windows 7.kompatibilitetsläge Windows 10 blå Yeti-mikrofon inte igenkänd
 5. Klick Tillämpa och OK.

Problemet med Blue Yeti inte igenkänd i Windows 10, 11 och Mac kan också ha orsakats av en felaktig installation, så för att åtgärda problemet är det bäst att ta bort och sedan installera om drivrutinerna. Efter detta kommer dina Blue Yeti-drivrutiner att fungera perfekt i Windows 10.

1.1 Uppdatera dina drivrutiner med ett avancerat verktyg

Förbättra prestandan för din hårdvara med denna professionella programvara som kan skanna din enhet med ljushastighet och ge en korrekt rapport över alla drivrutiner som behöver uppdateras.

Med den här appen har du en databas med över 18 miljoner nya filer som du kan ladda ner för att hålla ditt system igång smidigt hela tiden. Lita på funktionen Schedule Manager för att inte missa några uppdateringar.

För det mesta uppdateras inte de generiska drivrutinerna för din dators hårdvara och kringutrustning korrekt av systemet. Det finns viktiga skillnader mellan en generisk drivrutin och en tillverkares drivrutin.Att söka efter rätt drivrutinsversion för var och en av dina hårdvarukomponenter kan bli tråkigt. Det är därför en automatisk assistent kan hjälpa dig att hitta och uppdatera ditt system med rätt drivrutiner varje gång, och vi rekommenderar starkt DriverFix. Så här gör du:

 1. Ladda ner och installera DriverFix.
 2. Starta programvaran.
 3. Vänta på upptäckten av alla dina felaktiga drivrutiner.
 4. DriverFix kommer nu att visa dig alla drivrutiner som har problem, och du behöver bara välja de som du vill fixa.
 5. Vänta tills appen laddar ner och installerar de senaste drivrutinerna.
 6. Omstart din dator för att ändringarna ska träda i kraft.
DriverFix

DriverFix

Se till att drivrutinerna för dina PC-komponenter fungerar perfekt utan att utsätta din PC för risker.

Gratis provperiod

Besök webbplats

Friskrivningsklausul: detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


2. Inspektera hårdvaran

 1. Om Blue Yeti inte visas i Enhetshanteraren, kontrollera din hårdvara – verifiera att allt fungerar.
 2. Se till att din mikrofon är påslagen och fungerar, och att din Windows 10-dator inte har några okända problem.
 3. Kontrollera anslutningen – ett av de vanligaste problemen är kabeln.
 4. Prova att ansluta mikrofonen till en annan dator, om möjligt, och se om det hjälper.
 5. Om inte, byt kabeln och kontrollera kabelns integritet i båda ändarna.

Det här verkar vara en självklar och ganska fånig lösning, men du måste veta det Blue Yeti-mikrofonen fungerar bara på en USB 2.0och inte på USB 3.0.

Att byta USB hjälpte majoriteten av användarna, såväl som de som rapporterade att deras Blue Yeti inte känns igen av Mac, och det kan också hjälpa dig att spara mycket tid och krångel.

Om Blue Yeti-mikrofonen inte upptäcks är en bra idé att kontrollera din hårdvara och verifiera om kablarna fungerar som de ska. Om detta inte löser problemet, se vår nästa lösning.

3. Kör felsökaren Spela ljud

 1. Gå till Startvälj sedan Inställningar.
 2. Klicka på Uppdatering och säkerhet.
 3. Välj i det vänstra sidofältet Felsökning.Felsök blå yeti-mikrofon kan inte identifieras
 4. Klicka på i det högra avsnittet Spelar ljud och sedan vidare Kör felsökaren.
 5. Vänta tills processen är klar. Problemet med att Blue Yeti Nano inte upptäckts kommer att lösas.

När Blue Yeti-enheten inte känns igen på din Windows 10, är ​​det dags att du utför lite felsökning, vilket i det här fallet är ganska enkelt att göra om du följer vår guide.

4. Ställ in Blue Yeti som standardenhet

 1. Högerklicka på Högtalare ikonen längst ner till vänster på din Windows 10-skärm.
 2. Klicka på Ljud.
 3. Välj Inspelning flik.
 4. Hitta din Blue Yeti-mikrofon, högerklicka på den och välj Ställ in som standardenhet.ljudinställningar mikrofon blå yeti mikrofonen känns inte igen
 5. Klick Tillämpa och då OK. Logitech G Hub som inte upptäcker Blue Yeti-problemet kommer att åtgärdas.

Ett annat effektivt alternativ du kan ta till om din dator inte känner igen Blue Yeti, är att ställa in Yeti som din standardenhet. Börja med att öppna Ljud-menyn och följ sedan våra instruktioner.

Hur får jag min Blue Yeti-mikrofon att fungera på Windows 11?

 1. Tryck Windows skriv sedan tjänster och öppna det översta resultatet.tjänster-sök blå yeti inte igenkänd
 2. Här, scrolla ner tills du ser Windows Audio tjänst, högerklicka på den och välj Omstart.Windows-starta om blå yeti känns inte igen

Windows 11 Blue Yeti-drivrutinerna kan uppdateras på samma sätt som du gör i Windows 10. Utöver detta kommer omstart av Windows Audio-tjänsten att lösa problemet och Blue Yeti som känns igen som USB Advanced Audio One.

Som du kan se finns det olika lösningar du kan ta till om datorn inte känner igen din Yeti-mikrofon.

Från att uppdatera dina drivrutiner med hjälp av ett specialiserat verktyg till felsökning efter våra instruktioner är vi säkra på att åtminstone en av lösningarna i den här guiden hjälper dig att lösa problemet.

Om du har några fler frågor om Blue Yeti-mikrofoner på Windows 10/11 får du gärna släppa dem i kommentarsfältet nedan.