• han avformat-55.dll Filen utökar Audacitys räckvidd och låter användare exportera och arbeta i många fler format.
 • När DLL-filen saknas kan det hända att vissa filformat eller till och med programmet inte startar.
 • För att fixa detta, återställ inställningarna i Audacity, kontrollera om versionerna matchar, eller installera om programmet, bland andra lösningar.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa DLL-fel rekommenderar vi Fortect:

SPONSRAD

Detta verktyg kommer att ersätta skadade eller korrupta DLL-filer med deras funktionella motsvarigheter med hjälp av dess dedikerade arkiv där du har de officiella versionerna av DLL-filer.

 1. Ladda ner och installera Fortect på din dator
 2. Starta verktyget och Starta skanning för att hitta DLL-filer som kan orsaka problem på datorn

 3. Högerklicka på Starta reparation för att ersätta trasiga DLL-filer med fungerande versioner

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Audacity har länge varit en populär ljudredigerare och är ofta förstahandsvalet av många. Och när det paketeras med FFmpeg-biblioteket kan du ha en bredare uppsättning ljudformat att arbeta med. Men många användare rapporterade att de saknades avformat-55.dll misstag.

När en DLL saknas i Windows slutar applikationer som är beroende av den att fungera korrekt eller startar inte alls. Och det är oftast det senare! Dessutom finns det inte mycket användare kan göra eftersom felmeddelandet bara nämner ominstallation av programvaran som en lösning. Så låt oss ta reda på resten!

Contents

Varför saknas avformat-55.dll?

Här är några anledningar till att du får felet:

 • DLL:n är korrupt eller oläsbar: I de flesta fall, när en DLL inte hittas, finns den där men kan helt enkelt inte läsas eller kommas åt på grund av ett korrupt filtillstånd. Att byta ut det brukar räcka.
 • DLL lagrad i fel mapp: Att bara ladda ner DLL:n hjälper inte, men den måste också finnas i rätt katalog. Och för det måste du veta var du ska lägga avformat-55.dll.
 • Felaktig installation av applikationen: Från avformat-55.dll publiceras av FFmpeg Project och inte av Microsoft, är det nödvändigt att ha det dedikerade programmet installerat för att det ska vara tillgängligt. Och om DLL-filen inte är där ännu, är fel installation att skylla på.

Vad kan jag göra om avformat-55.dll saknas?

Innan vi går vidare till de lite komplexa lösningarna, här är några du snabbt kan prova:

 • Se till att du kör den senaste versionen av Audacity.
 • Återställ inställningarna i Audacity.

Om ingen av dem fungerar, gå till korrigeringarna nedan.

1. Lägg till DLL manuellt

För användare med tillgång till en annan dator som kör Audacity med FFmped-plugin installerat, skulle en snabb lösning vara att flytta DLL-filen till den berörda datorn. Kopiera helt enkelt filen till en USB-enhet och klistra in den i datorn vilket ger felet.

Om du undrar var du kan hitta avformat-55.dllDet bör vara på följande väg:C:\Program Files\FFmpeg For Audacity

Och du måste flytta den till samma väg på den berörda datorn.

2. Ladda ner FFmpeg

 1. Gå till Audacity supportsidaoch klicka på nedladdningslänken till FFmpeg.FFmpeg för att reparera avformat-55.dll
 2. På fliken som öppnas klickar du på länken för 64-bitars version.64-bitarsversion för att reparera avformat-55.dll
 3. När du har laddat ner den, kör installationen och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen. Se till att använda standardinstallationsinställningarna.miljö
 4. Nu när du går till preferenserkommer att lista det FFmpeg Den finns tillgänglig och bör läsas. För att kontrollera detsamma, klicka bara på Att lokalisera knapp.ffmpeg för att reparera avformat-55.dll

När du ser att det inte gick att ladda avformat-55.dll meddelande bör det räcka att installera FFmpeg-plugin för Audacity. Och medan du håller på, se till att du får den senaste versionen.

3. Kontrollera versionen av Audacity.

En annan sak att kontrollera är att den installerade versionen av Audacity från FFmpeg matchar. En användare rapporterade Audacity FFmpeg avformat-55.dll Problem med att köra en 32-bitarsversion av Audacity och en 64-bitarsversion av plugin-programmet.

avformat-55.dll: vad det är och hur man åtgärdar dess fel

Om så är fallet laddar du helt enkelt ner 64-bitarsversionen av Audacity från officiell hemsida. När detta är gjort bör alla konflikter mellan de två lösas och Audacity kommer att hitta den saknade DLL-filen.

4. Avinstallera valfri version av Audacity

 1. Tryck fönster + R öppen Springakille appwiz.cpl i textfältet och klicka OK.appwiz.cpl
 2. Välj nu Djärvhet från listan över program och klicka Avinstallera.avinstallera för att fixa avformat-55.dll
 3. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen och starta sedan om datorn.
 4. Kontrollera om den andra versionen nu fungerar korrekt.

För vissa användare är avformat-55.dll Problemet att inte hittat dök upp när de hade två versioner av Audacity installerade på olika enheter, och avinstallationen av en fungerade. Se till att du blir av med den tidigare versionen.

5. Installera om programmet

Om inget annat fungerade och Audacity fortfarande inte kan hitta avformat-55.dllDet sista alternativet är att avinstallera programmet och sedan ladda ner det igen.

Dessutom noterade vissa användare att installation av FFmpeg före Audacity hjälpte dem att eliminera felet. Så se till att prova det tillvägagångssättet också.

Om du fortfarande står inför problemet och letar efter alternativ, kolla in vår kurerade lista över bästa ljudredigeringsprogramvara.

För eventuella frågor eller för att dela vilken lösning som fungerade för dig, vänligen lämna en kommentar nedan.